Sådan skifter du bremseskiver på din bil

24 marts 2015, 14:05

Det er rimeligt nemt at skifte bremseklodser på din bil, men bremseskiverne er lidt mere besværlige. Du vil for det meste opleve, at du skal have bremsekaliberen af og muligvis også skal aftappe bremsevæsken. Det bliver let en snavset omgang.

Bilens bremser er den vigtigste del af bilens sikkerhedsudstyr, så her skal du ikke gå på kompromis. Du bør få et værksted til at skifte bremseskiverne, hvis du ikke er helt tryg ved at skifte dem selv.

Hvis først du går i gang selv og ikke kan finde ud af det, er det ret besværligt at få bilen på værksted efterfølgende.

Sådan skifter du bremseskiver

Du bør skifte bremseskiver i sæt, enten forhjul eller baghjul samlet, eller alle fire hjul samtidig. Ellers vil bilen bremse skævt, og det er ulovligt at køre med. Det nemmeste er at klodse bilen op, eller bruge en lift, så du kan løfte bilen ordentligt.

 • Inden du løfter bilen, skal du løsne hjulboltene, men ikke skrue dem af. Det kan være farligt at løfte bilen først, inden du løsner boltene.
 • Når bilen er løftet og står forsvarligt, skruer du hjulboltene helt af og fjerner de dæk, du vil skifte bremseskiver på, så du har fri adgang til bremsesystemet.
 • Afmonter bremsekaliberen og sørg for at den ikke generer dig, mens du arbejder med bremseskiven. Hvis du ikke kan flytte kaliberen tilstrækkeligt, kan du blive nødt til at tappe bremsevæsken af for at få plads nok til at arbejde med bremseskiven.
 • Bremsekaliberen kan have siddet på et beslag, der skal skrues løs, inden du kan arbejde videre med bremseskiven - gør det.
 • Nu skulle der gerne være fri adgang til bremseskiven. Den sidder fastmonteret med et par bolte, der godt kan sætte sig rigtig godt fast. Løsn dem forsigtigt og fjern dem. Hvis du ødelægger et af hovederne på boltene, bliver du nødt til at bore bolten ud, hvilket vil gøre det væsentlig mere besværligt og tage længere tid.
 • Når boltene er ude, bør den gamle skive kunne trækkes af. Hvis den sidder fast, kan det hjælpe at give den et par slag med en hammer.
 • Du kan evt. lige rense holderen til skiven, inden du arbejder dig den anden vej tilbage igen. Sæt den nye disk på og skru boltene i. Kontroller boltene inde montering, for hvis de er defekte, skal de skiftes for ikke at volde problemer senere.
 • Sæt kaliberen på igen, og sæt hjulet på. Hvis du blev nødt til at fjerne slangerne til bremsesvæsken, skal du først have tilføjet bremsevæske og luftet systemet ud. Hvis det ikke er sidste hjul, du ordner, kan det være en fordel at vente, da du risikerer at skulle igennem det samme en gang til.
 • Dette gøres for alle de hjul, du har skiftet bremseskiver på.

Test bremserne, om de virker ordentligt, nu hvor du har skiftet skiver. Hvis de bremser skævt, eller på anden måde ikke virker optimalt, skal du skille det meste ad igen og prøve at finde ud af, hvad der er gået galt. Hvis du ikke kan finde fejlen selv, bør du få professionel hjælp til at få bremserne til at virke perfekt igen.

Få tilbud på udskiftning af bremseskiver

Alt om bilens bremser

Få tilbud og sammenlign priser på bremser

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.