For at give dig en bedre oplevelse, gemmer vi informationer om dit besøg på www.autobutler.dk. Læs mere

Bilens gør-det-selv ABC

Sådan skifter du pærerne i bilen

31 juli 2015, 13:09

Skift pærer og lygter på bil

Biler har forskellige måder du skal skifte pærer på, så det kan nogle gange være lidt underholdende, når du ser nogle stå foran T Hansen og forsøge at finde ud af, hvilke pærer de skal bruge, for de kan ikke lukke op og komme ind til dem.

Heldigvis er de fleste producenter så flinke, at der i dag blot skal en fingerskrue og et håndtage til at åbne op for adgang til pærerne på bilens forlygter i hvert fald.

Alternativt må du have servicehåndbogen frem, og finde ud af hvordan det er muligt at komme til de forskellige pærer.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Ved et autoservice

Normalt er udskiftning af defekte pærer en del af et service, der selvfølgelig fordyrer dette en smule.

Hvis du ikke står og skal til service, kan du passende gøre dette selv, og ellers er der mange flinke mekanikere der gerne lige vil fixe en defekt pærer.

Forlygter

Det er normalt ret nemt at finde ud af, hvor du skal kigge for at finde ud af hvordan man får adgang til pærerne i forlygterne. Først skal du sørge for, at motoren er slukket, før du åbner motorhjelmen. Når du ser på lygterne forfra, burde du kunne se hvor de er placeret under motorhjelmen. Det bør ikke kræve nogle særlige værktøjer for at få adgang til pærerne selv.

Hvis du alligevel har brug for specielt værktøj, vil det fremgå af servicehåndbogen hvad du skal bruge.

Når du har fundet pæren, tager du den med ind i butikken, så du er sikker på du får den rigtige. De fleste butikker har godt nok håndbøger de kan slå op i, for at finde ud af hvilke pærer netop din bilmodel kan bruge, men det er ikke altid de er rigtige.

Du skal være opmærksom på at i nogle nyere bilmodeller kan pærerne være placeret under andet udstyr eller motordele. Hvis du bliver nødt til at fjerne andre dele, skal du være sikker på hvad det er du laver, så du ikke kommer til at ødelægge noget, blot for at få skiftet pærer billigt.


Skift forlygte på bil

Sidelys

Dine sidelys sidder lidt mere utilgængeligt end forlygterne. Som regel skal du ind under skærmen eller flytte noget beklædning, for at komme til dem.

Her er servicehåndbogen en god hjælp, og de fleste er dokumenteret med illustrationer.

Bremselys, baglys og baklys

De fleste modeller har disse tre typer pærer siddende nærmest klumpet sammen i en lygtekasse. Først skal du kigge på lygteglasset, for at se om der er skruer i det, for så skal du sandsynligvis skrue glasset af, for at komme til pærerne.

Hvis du ikke kan se nogle skruer, skal du komme til pærerne inde fra bilen. Du må ikke begynde at flå lygteglasset af, for så går det bare i stykker.

Følg lygterne til indersiden af bilen, og led efter en åbning der kan bruges til at skifte pærer. Det kan være du skal løsne eller fjerne noget bagbeklædning. Hvis det ikke er lige til at komme til, kan du se hvordan du får adgang i servicehåndbogen.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Mere om bilservice og reparation

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det sikrer at kun de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på altid at få den bedste pris.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 353 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu