Sådan skifter du pærerne i bilen

Skrevet af Autobutler.dk d. 31. juli 2015, 13.09

Skift pærer og lygter på bil

Biler har forskellige måder du skal skifte pærer på, så det kan nogle gange være lidt underholdende, når du ser nogle stå foran T Hansen og forsøge at finde ud af, hvilke pærer de skal bruge, for de kan ikke lukke op og komme ind til dem.

Heldigvis er de fleste producenter så flinke, at der i dag blot skal en fingerskrue og et håndtage til at åbne op for adgang til pærerne på bilens forlygter i hvert fald.

Alternativt må du have servicehåndbogen frem, og finde ud af hvordan det er muligt at komme til de forskellige pærer.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Ved et autoservice

Normalt er udskiftning af defekte pærer en del af et service, der selvfølgelig fordyrer dette en smule.

Hvis du ikke står og skal til service, kan du passende gøre dette selv, og ellers er der mange flinke mekanikere der gerne lige vil fixe en defekt pærer.

Forlygter

Det er normalt ret nemt at finde ud af, hvor du skal kigge for at finde ud af hvordan man får adgang til pærerne i forlygterne. Først skal du sørge for, at motoren er slukket, før du åbner motorhjelmen. Når du ser på lygterne forfra, burde du kunne se hvor de er placeret under motorhjelmen. Det bør ikke kræve nogle særlige værktøjer for at få adgang til pærerne selv.

Hvis du alligevel har brug for specielt værktøj, vil det fremgå af servicehåndbogen hvad du skal bruge.

Når du har fundet pæren, tager du den med ind i butikken, så du er sikker på du får den rigtige. De fleste butikker har godt nok håndbøger de kan slå op i, for at finde ud af hvilke pærer netop din bilmodel kan bruge, men det er ikke altid de er rigtige.

Du skal være opmærksom på at i nogle nyere bilmodeller kan pærerne være placeret under andet udstyr eller motordele. Hvis du bliver nødt til at fjerne andre dele, skal du være sikker på hvad det er du laver, så du ikke kommer til at ødelægge noget, blot for at få skiftet pærer billigt.


Skift forlygte på bil

Sidelys

Dine sidelys sidder lidt mere utilgængeligt end forlygterne. Som regel skal du ind under skærmen eller flytte noget beklædning, for at komme til dem.

Her er servicehåndbogen en god hjælp, og de fleste er dokumenteret med illustrationer.

Bremselys, baglys og baklys

De fleste modeller har disse tre typer pærer siddende nærmest klumpet sammen i en lygtekasse. Først skal du kigge på lygteglasset, for at se om der er skruer i det, for så skal du sandsynligvis skrue glasset af, for at komme til pærerne.

Hvis du ikke kan se nogle skruer, skal du komme til pærerne inde fra bilen. Du må ikke begynde at flå lygteglasset af, for så går det bare i stykker.

Følg lygterne til indersiden af bilen, og led efter en åbning der kan bruges til at skifte pærer. Det kan være du skal løsne eller fjerne noget bagbeklædning. Hvis det ikke er lige til at komme til, kan du se hvordan du får adgang i servicehåndbogen.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen


Mere om bilservice og reparation

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56719 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Citroen C1 – 2013
Apex Auto
2610 Rødovre
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu