Nærbillede af en forlygte på bilen

Sådan skifter du pærerne i bilen

31 juli 2015, 13:09

Biler har forskellige måder, du skal skifte pærer på, så det kan nogle gange være lidt underholdende, når du ser nogle stå foran T Hansen og forsøge at finde ud af, hvilke pærer de skal bruge, da det kan være svært bare at komme ind til dem for at tjekke.

Heldigvis er de fleste producenter så flinke, at der i dag blot skal en fingerskrue og et håndtage til at åbne op for adgang til pærerne på bilens forlygter i hvert fald.

Alternativt må du have servicehåndbogen frem og finde ud af, hvordan det er muligt at komme til de forskellige pærer.

Få tilbud på reparation

Ved et autoservice

Normalt er udskiftning af defekte pærer en del af et serviceeftersyn, der selvfølgelig fordyrer dette en smule.

Hvis du ikke står og skal til service, kan du passende gøre dette selv, og ellers er der mange flinke mekanikere, der gerne lige vil fixe en defekt pære.

Forlygter

Det er normalt ret nemt at finde ud af, hvordan man får adgang til pærerne i forlygterne. Først skal du sørge for, at motoren er slukket, før du åbner motorhjelmen. Når du ser på lygterne forfra, burde du kunne se, hvor de er placeret under motorhjelmen. Det bør ikke kræve nogle særlige værktøjer for at få adgang til pærerne selv.

Hvis du alligevel har brug for specielt værktøj, vil det fremgå af servicehåndbogen, hvad du skal bruge.

Når du har fundet pæren, tager du den med ind i butikken, så du er sikker på, du får den rigtige. De fleste butikker har godt nok håndbøger, de kan slå op i, for at finde ud af hvilke pærer netop din bilmodel kan bruge, men det er ikke altid, de er rigtige.

Du skal være opmærksom på, at i nogle nyere bilmodeller kan pærerne være placeret under andet udstyr eller motordele. Hvis du bliver nødt til at fjerne andre dele, skal du være sikker på, hvad det er du laver, så du ikke kommer til at ødelægge noget, blot for at få skiftet pærer billigt.

Skift forlygte på bil

Sidelys

Dine sidelys sidder lidt mere utilgængeligt end forlygterne. Som regel skal du ind under skærmen eller flytte noget beklædning for at komme til dem.

Her er servicehåndbogen en god hjælp, og de fleste er dokumenteret med illustrationer.

Bremselys, baglys og baklys

De fleste modeller har disse tre typer pærer siddende nærmest klumpet sammen i en lygtekasse. Først skal du kigge på lygteglasset for at se, om der er skruer i det, for så skal du sandsynligvis skrue glasset af, for at komme til pærerne.

Hvis du ikke kan se nogle skruer, skal du komme til pærerne inde fra bilen. Du må ikke begynde at flå lygteglasset af, for så går det bare i stykker.

Følg lygterne til indersiden af bilen, og led efter en åbning der kan bruges til at skifte pærer. Det kan være, du skal løsne eller fjerne noget bagbeklædning. Hvis det ikke er lige til at komme til, kan du se, hvordan du får adgang i servicehåndbogen.

Mere om bilservice og reparation

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.