Om Autobutler

Behold garantien på bilen med service

serviceeftersyn af bil

Sådan beholder du garantien på din bil

og får de rigtige stempler i din servicebog, når din bil skal til service

Du beholder fabriksgarantien på din bil, hvis du får lavet service på din bil efter bilproducentens forskrifter, og det gælder både ved autoriserede værksteder og frie værksteder.

Det betyder, at du får det stempel, der skal til i din servicebog for at bevare en eventuel fabriksgaranti og sikre at kvaliteten af dit serviceeftersyn er i top.

For at opretholde fabriksgarantien, er der dog en række ting som du som bilejer skal være opmærksom på, og en række krav til det værksted du vælger til at udføre service på din bil.

Alle værksteder på autobutler, lever naturligvis op til disse krav, hvis du får tilbud på service iht. bilproducentens foreskrifter.

Her er den lidt lange version, hvor du kan få lidt detaljer om service efter bilproducentens forskrifter.

Krav til dig som bilejer, for at opretholde garantien på din bil

For at opretholde garantien for din bil, skal du som bilejer overholde de serviceintervaller og vejledninger, der er opgivet i din servicebog.

Overholder du ikke serviceintervallerne, kan du miste fabriksgarantien. Ligeledes er det meget vigtigt at du forlanger service iht. bilproducentens forskrifter, og ikke bare et generelt service tjek.

Husk samtidigt altid at gemme dine fakturaer, og øvrig dokumentation, når du har fået lavet service, så du har fuld dokumentation på det arbejde der er lavet, udover stemplet i din servicebog.

Autoværkstedernes pligt, i forbindelse med service

Serviceværkstedet skal udføre service iht. bilproducentens forskrifter ud fra serviceskema og servicebulletin. Det er et krav at reservedele skal være originale, eller reservedele som er godkendte af bilproducenten (reservedele af OEM-godkendt kvalitet).

Originale reservedele fra bilproducenten, produceres oftest på de samme fabrikker, som leverer godkendte reservedele til den frie del af branchen.

Serviceværkstedet skal i forbindelse med service efter bilproducentens forskrifter, kunne dokumentere at der er anvendt godkendte reservedele, samt at alle opgaver på bilproducentens serviceskema og servicebulletin er gennemgået.

Krav til bilproducenterne, i forbindelse med service

Det er ved EU-lov, og dermed også dansk lov, vedtaget at forbrugeren efter køb af ny bil er helt frit kan vælge serviceværksted.

Det er et krav at bilproducenterne skal gøre alle data, serviceskemaer og service-bulletiner fuldt tilgængelige for det frie marked, og dermed også de frie værksteder.

Er der undtagelser på visse bilmærker?

Nej, det er der som udgangspunkt ikke.

Dog er der forskellige ekstra tilkøbsprodukter / services og ekstra forsikringer der nogle gange kan tilkøbes ved autoriserede forhandlere, som kan udløse en udvidet garanti.

Mere om service og reparation

Få tilbud nær dig

Vi har 202 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.