Tips til en bedre brændstoføkonomi

Skrevet af Autobutler.dk d. 22. maj 2015, 15.23

Reparation af bil

Brændstof er en af der bare bliver brugt nærmest hurtigere end du kan fylde det på. Sådan føles det i hvert fald, når man er på kør-selv ferie.

For at spare lidt på brændstoffet, har vi samlet nogle gode råd du kan følge.

Undersøg ruten på forhånd

Hvis du farer vild, bruger du ekstra brændstof på at køre rundt for at finde den rigtige vej. Det er indlysende, og rigtig dumt. Derfor er det en god ide, at du har undersøgt hvilken vej du skal køre på forhånd.

Det gælder også selvom du bruger GPS. Der kan være midlertidige vejspærringer, uheld, satellitter der ikke kan findes og mange andre ting der kan betyde at din GPS ikke virker, eller viser dig en vej du ikke kan komme.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Fjern noget vægt fra bilen

Hvis du har nogle unødvendige ting liggende i bilen du bare aldrig har fået fjerne, så er det på tide. Alt der vejer noget, og ligger i bilen, kræver ekstra brændstof. Det er bl.a. en af årsagerne til, at nyere biler ikke kører rundt med et reservehjul, men har et lappe kit i stedet for. Selvfølgelig har producenten sparet et hjul så bilen er billigere i indkøb, men vægten er helt klart også afgørende, når der skal beregnes hvor langt bilen kan køre til reklamematerialet.

Hvis du ofte har andre med i bilen, bør du overveje om de skal betale noget for at komme med, da du rent faktisk bruger mere brændstof når de er med. Måske betaling i forhold til deres vægt?

Reparation af bil


Kontroller dæktrykket

Dæktrykket har betydning både for sikkerheden og for brændstofforbruget. Nu kan du få en bøde for at køre med forkert dæktryk, netop pga. sikkerheden.

Du kan se i servicehåndbogen hvad dæktrykket skal være, og vær opmærksom på, at der ofte er forskel på for- og bagdæk.

Hold vinduerne lukket

Hvis du bruge aircondition anlægget skal du holde vinduerne lukket. Hvis du kører i varmen, og har åbent vindue, ryger det meste af den kulde ud af bilen, som aircondition anlægget laver. Det er ligesom at gå fra et åbent køleskab!

Kørestil

Hvis du ændre din kørestil lidt, kan du spare en del brændstof. Hvis du kører mere roligt, uden hurtig accelleration og kraftige opbremsninger, samt kører i højere gear, kan det have stor indflydelses på brændstoføkonomien.

Noget så simpelt at bakke ind i p-båsen, vil have effekt på, at du ikke skal lave for mange krumspring når du skal ud igen, med en kold motor, der ikke arbejder så effektivt som en varm motor.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen


Mere om bilservice og reparation

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu