For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Tips til en bedre brændstoføkonomi

Reparation af bil

Brændstof er en af der bare bliver brugt nærmest hurtigere end du kan fylde det på. Sådan føles det i hvert fald, når man er på kør-selv ferie.

For at spare lidt på brændstoffet, har vi samlet nogle gode råd du kan følge.

Undersøg ruten på forhånd

Hvis du farer vild, bruger du ekstra brændstof på at køre rundt for at finde den rigtige vej. Det er indlysende, og rigtig dumt. Derfor er det en god ide, at du har undersøgt hvilken vej du skal køre på forhånd.

Det gælder også selvom du bruger GPS. Der kan være midlertidige vejspærringer, uheld, satellitter der ikke kan findes og mange andre ting der kan betyde at din GPS ikke virker, eller viser dig en vej du ikke kan komme.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Fjern noget vægt fra bilen

Hvis du har nogle unødvendige ting liggende i bilen du bare aldrig har fået fjerne, så er det på tide. Alt der vejer noget, og ligger i bilen, kræver ekstra brændstof. Det er bl.a. en af årsagerne til, at nyere biler ikke kører rundt med et reservehjul, men har et lappe kit i stedet for. Selvfølgelig har producenten sparet et hjul så bilen er billigere i indkøb, men vægten er helt klart også afgørende, når der skal beregnes hvor langt bilen kan køre til reklamematerialet.

Hvis du ofte har andre med i bilen, bør du overveje om de skal betale noget for at komme med, da du rent faktisk bruger mere brændstof når de er med. Måske betaling i forhold til deres vægt?

Reparation af bil


Kontroller dæktrykket

Dæktrykket har betydning både for sikkerheden og for brændstofforbruget. Nu kan du få en bøde for at køre med forkert dæktryk, netop pga. sikkerheden.

Du kan se i servicehåndbogen hvad dæktrykket skal være, og vær opmærksom på, at der ofte er forskel på for- og bagdæk.

Hold vinduerne lukket

Hvis du bruge aircondition anlægget skal du holde vinduerne lukket. Hvis du kører i varmen, og har åbent vindue, ryger det meste af den kulde ud af bilen, som aircondition anlægget laver. Det er ligesom at gå fra et åbent køleskab!

Kørestil

Hvis du ændre din kørestil lidt, kan du spare en del brændstof. Hvis du kører mere roligt, uden hurtig accelleration og kraftige opbremsninger, samt kører i højere gear, kan det have stor indflydelses på brændstoføkonomien.

Noget så simpelt at bakke ind i p-båsen, vil have effekt på, at du ikke skal lave for mange krumspring når du skal ud igen, med en kold motor, der ikke arbejder så effektivt som en varm motor.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Mere om bilservice og reparation

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at kun de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på altid at få den bedste pris.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 450 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert. Det er gratis og uforpligtende

Få 3 tilbud

Vi kan hjælpe dig med alt på din bil