Benzinmåler - næsten ikke noget benzin tilbage

Tips til en bedre brændstoføkonomi

05 oktober 2022, 15:23

Brændstof er en af de ting, der nærmest bliver brugt hurtigere, end du kan fylde det på. Sådan føles det i hvert fald, når man er på kør-selv-ferie.

Vi vil gerne hjælpe dig til at spare lidt på brændstoffet! Derfor har vi samlet nogle gode råd, du kan følge.

Kørestil

Hvis du ændrer din kørestil lidt, kan du spare en del brændstof. Hvis du kører mere roligt, uden hurtig accelleration og kraftige opbremsninger, samt kører i højere gear, kan det have stor indflydelses på brændstoføkonomien.

Det gælder i det hele taget om at lade motoren arbejde for sig, så du ikke bruger mere brændstof end nødvendigt på at accelerere eller bremse. Blandt andet kan du bremse med motoren, det vil sige at du slipper speederen fuldstændig (og stadig bliver i gear). Så tilføres der ikke mere brændstof til motoren, indtil du accelererer eller bremser igen.

Det samme gælder ved, at du kører i så højt et gear som muligt, og derved lader motoren trække bilen fremfor at sætte forbrændingen "kunstigt" op.

Det kan du også gøre nemmere ved at holde god afstand til den forankørende, at slippe speederen i god tid inden du skal dreje, eller at komme op i fart hurtigt (evt. ved at springe et gear over) og holde farten. Mange nyere biler har en fartpilot, der sørger for at holde brændstofforbruget på et minimum.

Ellers er noget så simpelt som at bakke ind i p-båsen noget, som vil have en effekt på, at du ikke skal lave for mange krumspring, når du skal ud igen med en kold motor, der ikke arbejder så effektivt som en varm motor.

Kontrollér dæktrykket

Dæktrykket har betydning både for sikkerheden og for brændstofforbruget. I dag kan du endda få en bøde for at køre med forkert dæktryk, netop pga. sikkerheden.

Du kan se i servicehåndbogen, hvad dæktrykket skal være. Vær opmærksom på, at der ofte er forskel på for- og bagdæk. Kør til en tankstation og få luft på dækkene, hvis trykket er for lavt.

Hold vinduerne lukket og spar på strømmen

Hvis du bruger airconditionanlægget, skal du holde vinduerne lukket. Hvis du kører i varmen og har åbent vindue, ryger det meste af den kulde, som airconditionanlægget laver, ud af bilen. Det er ligesom at gå fra et åbent køleskab!

Du kan også spare på strømmen ved at slukke for sædevarme, opladere eller andre elektriske komponenter, der trækker strøm og derved brændstof.

Fjern noget vægt fra bilen

Hvis du har mange unødvendige ting liggende i bilen, du bare aldrig har fået fjernet, så er det på tide. Alt der vejer noget og ligger i bilen, kræver ekstra brændstof. Det er bl.a. en af årsagerne til, at nyere biler ikke kører rundt med et reservehjul, men har et lappekit i stedet for. Selvfølgelig har producenten sparet et hjul, så bilen er billigere i indkøb, men vægten er helt klart også afgørende, når der skal beregnes, hvor langt bilen kan køre.

Hvis du ofte har andre med i bilen, bør du overveje, om de skal betale noget for at komme med, da du rent faktisk bruger mere brændstof, når de er med. Uanset hvad er det en god ide at deles om udgifter til brændstof!

Reparation af bil

Undersøg ruten på forhånd

Hvis du farer vild, bruger du ekstra brændstof på at køre rundt for at finde den rigtige vej. Det er indlysende, du vil selvfølgelig gerne undgå det for at spare tid og penge. Derfor er det en god ide, at du har undersøgt, hvilken vej du skal køre på forhånd.

Det gælder også, selvom du bruger GPS. Der kan være midlertidige vejspærringer, uheld, satellitter der ikke kan findes og mange andre ting, der kan betyde, at din GPS ikke virker, eller viser dig en vej du ikke kan køre.

Reparation af bil
Reparation af bil
Reparation af bil
Reparation af bil

Mere om bilservice og reparation

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.