For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere
Benzinmåler - næsten ikke noget benzin tilbage

Tips til en bedre brændstoføkonomi

22 maj 2015, 15:23

Brændstof er en af der bare bliver brugt nærmest hurtigere, end du kan fylde det på. Sådan føles det i hvert fald, når man er på kør-selv ferie.

For at spare lidt på brændstoffet har vi samlet nogle gode råd, du kan følge.

Undersøg ruten på forhånd

Hvis du farer vild, bruger du ekstra brændstof på at køre rundt for at finde den rigtige vej. Det er indlysende og rigtig dumt. Derfor er det en god ide, at du har undersøgt, hvilken vej du skal køre på forhånd.

Det gælder også, selvom du bruger GPS. Der kan være midlertidige vejspærringer, uheld, satellitter der ikke kan findes og mange andre ting, der kan betyde, at din GPS ikke virker, eller viser dig en vej du ikke kan komme.

Få 3 tilbud på reparation

Fjern noget vægt fra bilen

Hvis du har nogle unødvendige ting liggende i bilen, du bare aldrig har fået fjernet, så er det på tide. Alt der vejer noget og ligger i bilen, kræver ekstra brændstof. Det er bl.a. en af årsagerne til, at nyere biler ikke kører rundt med et reservehjul, men har et lappekit i stedet for. Selvfølgelig har producenten sparet et hjul, så bilen er billigere i indkøb, men vægten er helt klart også afgørende, når der skal beregnes, hvor langt bilen kan køre til reklamematerialet.

Hvis du ofte har andre med i bilen, bør du overveje, om de skal betale noget for at komme med, da du rent faktisk bruger mere brændstof, når de er med. Måske betaling i forhold til deres vægt?

Reparation af bil

Kontroller dæktrykket

Dæktrykket har betydning både for sikkerheden og for brændstofforbruget. Nu kan du få en bøde for at køre med forkert dæktryk, netop pga. sikkerheden.

Du kan se i servicehåndbogen, hvad dæktrykket skal være, og vær opmærksom på, at der ofte er forskel på for- og bagdæk.

Hold vinduerne lukket

Hvis du bruger airconditionanlægget, skal du holde vinduerne lukket. Hvis du kører i varmen og har åbent vindue, ryger det meste af den kulde ud af bilen, som airconditionanlægget laver. Det er ligesom at gå fra et åbent køleskab!

Kørestil

Hvis du ændrer din kørestil lidt, kan du spare en del brændstof. Hvis du kører mere roligt, uden hurtig accelleration og kraftige opbremsninger, samt kører i højere gear, kan det have stor indflydelses på brændstoføkonomien.

Noget så simpelt som at bakke ind i p-båsen, vil have effekt på, at du ikke skal lave for mange krumspring, når du skal ud igen med en kold motor, der ikke arbejder så effektivt som en varm motor.

Få 3 tilbud på reparation

Mere om bilservice og reparation

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud » Få tilbud »

Fordele med Autobutler

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 3 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.4 / 5 - 12408 anmeldelser

Få 3 tilbud nær dig

Vi har 305 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer