Svært for unge bilister at få kaskoforsikring

18 marts 2012, 20:35

Unge bilister laver mange skader. Det er dyrt for forsikringsselskaberne, der af samme grund opkræver enorme forsikringspræmier af unge. En kaskoforsikring, selv på en billig, brugt bil, kan snildt koste 20.000-25.000 kr. om året. Har man – eller ens rare forældre – masser af penge, bør man købe en lille ny bil med tilknyttet forsikring for unge. Chevrolet tilbyder for eksempel en billig forsikring for unge mellem 21 og 24 år til 4.788 kr. det første år plus 1.500 kr. ved oprettelse – hvis man for eksempel køber en Spark. Selvrisikoen er 15.000 kr. Når man bliver ældre, falder selvrisikoen efter denne skala:

  • 21 – 24 år: 15.000 kr.
  • 25 – 29 år: 12.000 kr.
  • over 30 år: 9.000 kr.

(Kilde: Chevrolet.dk).

Sker skaden ved udlån til anden fører end indregistreret forsikringstager/-bruger, forhøjes selvrisikoen med 6.000 kr. Andre mærker har af og til nogenlunde samme tilbud.

Husk ancienniteten

Hvis man ikke selv kan købe eller lease, kan man måske få sine forældre til at købe, indregistrere og forsikre bilen. Men sørg for, at kaskoforsikringen ikke har en astronomisk selvrisiko, når det er den unge, der fører bilen. Det er ofte tilfældet. Og det er dumt at lyve om, hvem der førte uheldsbilen. Det er bedrageri. Og husk, at det desværre oftest er umuligt at optjene anciennitet som ung bilist ved at køre i en bil, der er ejet af forældrene. Men prøv at forhandle med selskabet. Har forældrene samlet alle forsikringer i selskabet, burde de være til at snakke med.

Billigst at købe brugt

Konklusion: For de fleste unge i alderen 18-25 år vil det billigste være at købe en gammel, billig bil og køre i den uden kaskoforsikring. Man optjener anciennitet, så længe man ikke laver belastende skader, og der er ikke nogen, der bliver sure over at få en lille ridse eller bule i sin gamle bil. Laver man en lille skade på andres biler, kan det ofte betale sig selv at betale den selv i stedet for at melde det til forsikringen, da det koster selvrisiko, forhøjet præmie og tab af anciennitet. Her kan det være smart at smide reparationen på auktion hos f.eks. Autobutler, så man får den laveste pris.

Gamle biler er desværre også de farligste, så prøv at finde en med airbags og ABS som minimum. Og tjek, hvor mange stjerner den har fået af EURONcap.

Få tilbud på reparation

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16371 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 200 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.