Totalskadet bil? Her er dit erstatningskrav!

Skrevet af Autobutler.dk d. 20. december 2016, 13.13

Skadet eller totalskadet bil - erstatningskrav

Der har de sidste ti år været et fald i bilulykker på de danske veje. Men selvom danskerne kører pænere nu, end de gjorde i 2005, sker der alligevel uheld på daglig basis.

Det er ikke spor behageligt at forestille sig et scenario, hvor man selv eller nogen man holder af, kommer ud for en ulykke. Alligevel er risikoen til stede, når så mange danskere dagligt tager bilen ud og omkring i det ganske land. Hvis uheldet er ude, og du bliver involveret i en trafikulykke eller kommer ud for en soloulykke, kan det gå hårdt ud over din bil. Men hvornår går bilen fra at være skadet til at være totalskadet og hvor meget og hvornår kan du få erstatning? Læs med her, så guider vi dig!

Skadet eller totalskadet bil

Omfanget af skaden på din bil afgør om der er tale om en almindelig skade eller en totalskade. For at en bil er totalskadet, skal den være så ødelagt, at det ikke betaler sig at få den repareret.
Hvis du, ud over din ansvarsforsikring, har tegnet en kaskoforsikring, har du krav på en kontanterstatning fra dit forsikringsselskab. Hvis det derimod godt kan betale sig at udbedre skaden på bilen, er din bil “blot” almindeligt skadet, men du har stadig krav på erstatning, hvis din bil er kaskoforsikret.

Reparation eller kontanterstatning

Reglerne for reparation eller kontanterstatning er fastsat i registreringsafgiftloven. Reglerne gælder for personbiler, der anvendes til privatkørsel, hvor der er betalt fuld afgift.
Grænserne for totalskade var forhøjet til mellem 65 og 75 procent i en midlertidig periode, men de er fra den 1. januar 2016 ændret tilbage til mellem 55 og 65 procent. Så hvis skaden på din bil efter en ulykke vurderes til at ligge på minimum 55 procent af køretøjets værdi, bliver du tilbudt en kontanterstatning for dit totalskadede køretøj.

Alt efter omfanget, kan du vælge at få bilen repareret. Erstatningen sættes efter bilens værdi, og hvis skaderne vurderes til at være under 25.000 kr., må værkstedet reparere bilen på dit forsikringsselskabs regning. Dog må erstatningen ikke overstige køretøjets værdi. Hvis omfanget af skaderne overstiger køretøjets værdi, får du en kontanterstatning hvor bilens skrotningsværdi fratrækkes. Udgangspunktet for erstatningen er prisen for en tilsvarende bil dvs. samme mærke, model, alder, kilometerstand og vedligeholdelse som den totalskadede bil.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Kontantbeløbets størrelse

Du kan ikke forvente at få en erstatning, som stemmer med prisen for en tilsvarende bil, der står salgsklar hos en forhandler. Biler der står hos en forhandler er blevet klargjort og evt. synet, disse omkost-ninger trækkes fra i en kontanterstatning.

Er din bil under et år gammel, når skaden sker, kan du dog være berettiget til nyværdierstatning. Reglerne for nyværdierstatning fremgår af betingelserne hos dit forsikringsselskab, men skaden på bilen skal minimum være på 50 % af bilens nyværdi.

Find den bedste bilforsikring

Det er et lovkrav, at du som bilejer tegner en ansvarsforsikring, men kaskoforsikringerne er valgfri. Står du i en situation, hvor du enten er årsag til en ulykke, eller selv havner i en bilulykke, er det vigtigt med en kaskoforsikring der dækker, hvis du ikke selv skal stå med hele regningen. Når du skal vælge bil-forsikring, er det først og fremmest vigtigt at sondere markedet. Og se dig godt for! Der er mange forsikringsselskaber og mange parametre, der har enorm indflydelse på den pris, du får tilbudt.

Eksempelvis er din skadeshistorik en faktor, der kan have en ret væsentlig indflydelse på hvilken pris, selskaberne kan tilbyde dig. Der er dog også selskaber hvor prisen på din bilforsikring ikke stiger, hvis du anmelder en skade. Det gælder eksempelvis hos Alka, Alm. Brand og Tryg. Ved at indhente priserne fra forskellige selskaber, kan du finde den forsikring, der passer til både dit behov og din pengepung.

Har du fået en skade på din bil? Så er der stor sandsynlighed for at prisen på din bilforsikring vil stige.

"Denne artikel blev forfattet af sammenligningsportalen Samlino.dk"

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56719 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Citroen C1 – 2013
Apex Auto
2610 Rødovre
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu