Beskyt din affjedring – den beskytter både dig og din bil

Skrevet af Autobutler.dk d. 6. november 2015, 14:17

Reparation af bil

Tænker du over, hvordan din kørsel påvirker bilens affjedring? Det skal du gøre, hvis du vil undgå at betale prisen for at få dem repareret. Ender du med at køre rundt for længe med slidt affjedring, får det konsekvenser for støddæmperne og dermed for resten af bilen. Så bliver omfanget af reparationen en helt anden, og det har du ikke lyst til.

Vi vil hellere give dig løsninger end bekymringer. Følg de råd vores bileksperter har samlet til dig, så giver du din affjedring længst mulig levetid.

Undgå huller i vejen

Affjedringen beskytter dine støddæmpere. Og det er dine støddæmpere, der gør, at du kan køre over et hul, uden at mærke et stød hele vejen op igennem kroppen. Men hver gang, du rammer et hul, bliver affjedringen presset til det yderste. Sker det for mange gange, kan affjedringen ikke længere beskytte støddæmperne. Derfra er det kun et spørgsmål om tid, inden støddæmperne må kaste håndklædet i ringen, for de ikke designet til at modstå det enorme pres alene. Og når først det er sket, går det ud over karrosseriet, og så er et stød i kroppen det mindste af dine problemer.

Det er ikke noget, vi tænker over i det daglige, men nu ved du det. Derfor er det bedste råd, undgå hullede veje. Vi ved godt, at det er tæt på umuligt, hvis du f.eks. befinder dig i et sommerhusområde ved vestkysten. I den slags situationer er det vigtig, at du gør en ekstra indsats for at se frem i vejens forløb, så du kan undgå hullerne i tide.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Kør pænt

Er du en af de bilister, der presser bilen til det yderste, når du tager et sving? Det er der mange gode grunde til at lade være med. Men du kan takke din affjedring og støddæmpere for, at din bil bliver på vejen. De arbejder på højtryk for, at det vrid, du mærker i bilen, ikke kommer ud af kontrol. Det samme gælder, hvis du konsekvent kører din bil for hårdt. Når du gasser hurtigt op, eller bremser hårdt ned, bliver vægten slynget enten for– eller bagud med så høj kraft, at affjedringen ikke kan nå at udføre det arbejde, den er designet til. Og så skal andre dele af bilen pludselig kompensere.

Der er en grund til, at det er populært at købe brugte biler af ældre mennesker eller børnefamilier. De udsætter ikke bilen for samme pres. Det er også det råd, vi vil give dig. Kør fornuftigt så affjedringen får chancen for at beskytte dig og din bil.

Vedligehold affjedringen

Du kan mærke, når din affjedring er slidt. Det skal du respektere og reagere på. Selvom det aldrig er belejligt at sende bilen til service, er det en lille investering i forhold til, hvad du ellers kan risikere at skulle af med. Kan du komme slitagen i forkøbet, er det endnu bedre. Så hvis din bil alligevel skal til service, skal du huske at få en status på din affjedring og støddæmpere. Men lad endelig være med at få den skiftet, før du har fået 3 tilbud hos autobutler.dk.

Affjedringen er en af de helt store helte i bilens mekanik. Og du har ansvaret for, at den får lov at gøre sit arbejde. Undgå huller så meget som muligt, slap af i svingene og mærk efter om det er på tide at få den skiftet. Det er små ændringer, som får stor betydning for både din sikkerhed, din komfort og bilens værdi.


Få 3 tilbud på affjedring og støddæmpere


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
55810 bedømmelser
VW 1.4 16V – 2006
fuldstændig vildt hurtig service. Da jeg havde valgt værkstedet, ringede de selv om 5 min senere....
Brdr's Auto Taastrup ApS - AutoPlus
2630 Taastrup
Citroen C1 – 2007
God og hurtig service. Vil helt klart bruge dem igen.
Auto M8
3600 Frederikssund
Skoda Octavia – 2002
det var et godt værksted og de var gode til deres arbejde så ug her fra MVH.John.Jensen
Sand BilCentrum ApS
2630 Taastrup
VW 1.4 16V – 2006
fuldstændig vildt hurtig service. Da jeg havde valgt værkstedet, ringede de selv om 5 min senere....
Brdr's Auto Taastrup ApS - AutoPlus
2630 Taastrup
Citroen C1 – 2007
God og hurtig service. Vil helt klart bruge dem igen.
Auto M8
3600 Frederikssund
Opret en opgave nu