Mindre formue at spare på at undgå serviceaftaler

Serviceaftaler giver tryghed, men den er dyrt betalt, viser analyse fra Autobutler. Op til 63 pct. at spare.

Spar op til 63 pct. på bilservice

Serviceaftaler er tryghedsskabende, men dyre. Tegner man en Basis Serviceaftale på en Fiat 500 1.2 med 15.000 km om året hos Mekonomen, koster det 4.872 kr. pr. år. Bruger man Autobutler får man samme bil serviceret for gennemsnitligt 2.102 kr. om året. Det er en forskel på 43 pct.

En serviceaftale på en Peugeot 107 med samme km-tal koster ifølge importørens hjemmeside 5.298 kr. Det klarer værkstederne hos Autobutler for 1.932 kr., så her er der sparet hele 63,5 pct.

På en Škoda Octavia 1.6 TDI, der kører 20.000 km om året, er tallene henholdsvis 3.802 på Skoda.dk og 3.717 kr. hos Autobutler, så her er besparelsen kun 85 kr. om året, svarende til 2,2 pct.

Alle Octavia’er er med

Det skal dog tilføjes, at for den konkrete TDI-model er serviceprisen hos værkstederne hos Autobutler kun ca. 1.800 kr. om året. Da det er en meget ny model, er der kun få tal at gå ud fra, så for at lave en mere retfærdig sammenligning over alle de fire år, serviceaftalen løber, er alle, også de mange ældre Octavia’er hos Autobutler, taget med i analysen. Derfor den høje gennemsnitlige serviceudgift. Så besparelsen på 2,2 pct. er formentlig større.

Endelig har Autobutler sammenlignet, hvad det koster at få en serviceaftale på en Opel Insignia 2.0 CDTI. Her er tallene 7.608 kr. og 3.309 kr. for 20.000 km om året, så her kan man spare 56,5 pct.

Gennemsnitsbesparelsen for de fire biler er 41,4 pct. ved at bruge Autobutler. Og de første fire år skal der ikke skiftes tandrem på disse fire biler, så sammenligningen er meget reel.

Få tilbud på reparation

Send opgaven i udbud

»Som mange sikkert kan se af tallene, er det slet ikke så dyrt at få serviceret sin bil, som mange går og tror«, siger Christian Legêne, partner og adm. dir. for værkstedsportalen Autobutler, der i maj fik hele to E-handelspriser, blandt andet for at skabe bedre gennemsigtighed på markedet.

»Hemmeligheden ligger i at sende serviceopgaven i udbud på en værkstedsportal som vores. Man får flere og skarpere tilbud lige ned i mailboksen på den måde, og kvaliteten behøver man ikke være nervøs for«, tilføjer Christian Legêne.

»Det er serviceeftersyn, som er udbudt i henhold til fabrikkens forskrifter med reservedele af samme kvalitet som originale. Desuden bedømmes vores næsten 700 værksteder løbende af de hårdeste dommere, nemlig forbrugerne, og de skal overholde kravene i FDM's reparationsaftale«, fortæller han.

At Autobutler efterhånden er anerkendt af branchen ses også i det faktum, at flere og flere autoriserede værksteder vælger at byde på de tusindvis af opgaver, som bilisterne hver måned udbyder på portalen. Eksempelvis er 17 af Peugeots autoriserede værksteder kunder hos Autobutler.

Dyre serviceaftaler

»Man kan se, at de fleste serviceaftaler, man kan tegne, er dyre i forhold til at sende opgaverne i udbud, så med mindre man har specielle og tungtvejende grunde til at vælge en serviceaftale, så er det efter vores mening smartest at spare de op 60 procent, der kan hentes ved udbud på en værkstedsportal,« slutter Christian Legêne.

Få tilbud på reparation

Fakta om Autobutler ApS

  • Blev stiftet for snart 2 år siden af Christian Lêgene og Peter Michael Oxholm Zigler og er i stærk vækst.
  • Er nu landets største og førende værkstedsportal med knap 700 værksteder tilknyttet.
  • Cirka 37.000 værkstedsopgaver har de seneste to år været udbudt på Autobutler.
  • Fik i maj 2012 to E-handelspriser af FDIH: Start-up Prisen og Business-to-customer, mindre virksomheder.

Få tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.