Disse biler har flest og færrest fejl

Skrevet af Autobutler.dk d. 16. maj 2013, 09.37

Få bilen tjekket før det obligatoriske syn

Skodâ er det mest fejlfrie bilmærke på FDMs testcentre.


Tjekkiske Škoda er det bilmærke, der leverer de mest fejlfri biler. Kun 4,7 fejl blev der fundet pr. bil, som FDMs test- og bilsynscentre har tjekket. Alfa Romeo ender med 8,3 fejl på en bundplacering.

Tager man imidlertid servicepriserne, inklusive de dyre serviceeftersyn med tandremsskift, er der ikke så stor forskel: Škoda Octavia-service koster i gennemsnit 4.847 kr. på de værksteder, der er tilknyttet autobutler.dk. Der er dog store variationer fra et førstegangseftersyn til f.eks. 2.493 kr. til et stort eftersyn med tandremsskift til f.eks. 10.400 kr. Alfa Romeo 159 koster i gennemsnit 5.159 kr. at få serviceret. Her svinger priserne fra 3.625 kr. til 9.114 kr.

Mercedes-Benz klarer sig med 7,5 fejl overraskende dårligt, men ifølge FDM kan det skyldes, at mange af de Mercedes-Benz-biler, der kører på vejene, er tidligere taxier med høje km-tal.
Samlet set er antallet af fejl pr. bil 5,8, gennemsnitsalderen ved brugtbiltesten er 5,3 år, og de testede biler har i gennemsnit kørt 111.000 km.

Statistikken kan primært bruges til at vurdere de enkelte mærkers kvalitet og holdbarhed, men tallene siger også noget om, hvilke biler der er bedst vedligeholdt af ejerne. Statistikken kan ikke umiddelbart benyttes til at vurdere kvaliteten af nye bilmodeller.

Autobutler.dk værkstedportal - 3 tilbud på din bilreparation

Fejl på 95 procent af bilerne

Kigger man overordnet på alle bilmærker, kan man glæde sig over, at antallet af fejl generelt er faldende. Men i 2011 var der stadig fejl på 95 procent af de biler, der blev underkastet en brugtbiltest hos FDM.

Fejlene er inddelt i 13 kategorier, og eneste kategori, hvor antallet af fejl blev flere i perioden 2002-2011, er “elektrisk anlæg”. Hvilket er ganske naturligt, da bilerne får mere og mere avanceret elektronik.

Konklusionen er også – og hvis ikke, ville det være katastrofalt – at der generelt er færre fejl for hver ny generation biler. Eksempelvis har femte generation VW Golf (2003-2008) ved brugtbiltesten 3,4 fejl i gennemsnit, hvorimod fjerde generation (1997-2003) har 5,4 fejl pr. bil.

Listen over bilmærker og deres fejlrate:

 • Škoda: 4,7
 • Suzuki: 4,8
 • Toyota: 4,9
 • Audi: 5,0
 • Mazda: 5,1
 • Saab: 5,1
 • Peugeot: 5,3
 • Honda: 5,4
 • Seat: 5,4
 • Opel: 5,5
 • VW: 5,7
 • Hyundai: 5,8
 • BMW: 5,9
 • Ford: 6,0
 • Volvo: 6,0
 • Citroën: 6,2
 • Nissan: 6,3
 • Mitsubishi: 6,4
 • Renault: 6,4
 • Fiat: 7,2
 • Mercedes-Benz: 7,5
 • Alfa Romeo: 8,3

Hos autobutler.dk kan du altid få en god indikation af, hvor meget det koster at servicere eller reparere lige præcis din bil. Du kan gratis, hurtigt og nemt indhente tre tilbud, endda fra lokale værksteder, her.

Få 3 gratis tilbud på din bilreparation

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Suzuki Splash – 2009
Hurtig reaktion og bestilling af reservedele. To mand på jobbet. Så dagen efter at bilsynet havde...
KP Erhvervsbiler ApS - AutoMester
8370 Hadsten
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu