Skoda Octavia - serviceeftersyn

Disse biler har flest og færrest fejl

16 maj 2013, 09:37

Skodâ er det mest fejlfrie bilmærke på FDM's testcentre.

Tjekkiske Skodâ er det bilmærke, der leverer de mest fejlfri biler. Kun 4,7 fejl blev der fundet pr. bil, som FDM's test- og bilsynscentre har tjekket. Alfa Romeo ender med 8,3 fejl på en bundplacering.

Alfa Romeo ender med 8,3 fejl på en bundplacering.

Tager man imidlertid servicepriserne, inklusive de dyre serviceeftersyn med tandremsskift, er der ikke så stor forskel:

Skodâ Octavia-service koster i gennemsnit 4.847 kr. på de værksteder, der er tilknyttet Autobutler. Der er dog store variationer fra et førstegangseftersyn til f.eks. 2.493 kr. til et stort eftersyn med tandremsskift til f.eks. 10.400 kr.

Alfa Romeo 159 koster i gennemsnit 5.159 kr. at få serviceret. Her svinger priserne fra 3.625 kr. til 9.114 kr.

Mercedes-Benz klarer sig med 7,5 fejl overraskende dårligt, men ifølge FDM kan det skyldes, at mange af de Mercedes-Benz-biler, der kører på vejene, er tidligere taxier med høje km-tal.

Samlet set er antallet af fejl pr. bil 5,8, gennemsnitsalderen ved brugtbiltesten er 5,3 år, og de testede biler har i gennemsnit kørt 111.000 km.

Statistikken kan primært bruges til at vurdere de enkelte mærkers kvalitet og holdbarhed, men tallene siger også noget om, hvilke biler der er bedst vedligeholdt af ejerne. Statistikken kan ikke umiddelbart benyttes til at vurdere kvaliteten af nye bilmodeller.

Fejl på 95 procent af bilerne

Kigger man overordnet på alle bilmærker, kan man glæde sig over, at antallet af fejl generelt er faldende. Men i 2011 var der stadig fejl på 95 procent af de biler, der blev underkastet en brugtbiltest hos FDM.

Fejlene er inddelt i 13 kategorier, og eneste kategori, hvor antallet af fejl blev flere i perioden 2002-2011, er “elektrisk anlæg”. Hvilket er ganske naturligt, da bilerne får mere og mere avanceret elektronik.

Konklusionen er også – og hvis ikke, ville det være katastrofalt – at der generelt er færre fejl for hver ny generation biler. Eksempelvis har femte generation VW Golf (2003-2008) ved brugtbiltesten 3,4 fejl i gennemsnit, hvorimod fjerde generation af Volkswagen Golf (1997-2003) har 5,4 fejl pr. bil.

Listen over bilmærker og deres fejlrate:

Hos Autobutler kan du altid få en god indikation af, hvor meget det koster at servicere eller reparere lige præcis din bil.

Du kan hurtigt og nemt indhente tilbud, endda fra lokale værksteder.

Få tilbud på din bilreparation

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.