For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Er bilen klar til vinterferie?

01 februar 2016, 10:42

Er bilen klar til vinterferie?

Det er vigtigt at forberede din bil til vinterens udflugter og ferier. Derfor anbefaler vi dig at få kontrolleret de mest gængse ting på bilen.

Olie og oliefilter: Olien på bilen sørger for, at motoren bliver smurt korrekt for at undgå at motoren brænder sammen. Derfor er det vigtigt at sikre, at der er den rette mængde olie på, og at den ikke er gammel. Hvis du skifter olien, bør du også skifte oliefilter. Læs mere om olieskift og skift af oliefilter, eller bestil 3 gratis tilbud fra dine nærmeste mekanikere.

Dæk: Mange kilometer på vejene slider på dækkene, derfor er det vigtigt at sikre, at dækkene ikke er slidte og har det korrekte dæktryk. Husk også at have et reservedæk og reparationsgrej med i bilen, hvis uheldet skulle være ude. Hos Autobutler kan vi eventuelt hjælpe dig med et abonnement hos Falck. Log ind på din autobutler-profil og få et uforpligtende tilbud på vejhjælp med ekstra rabat, når du tegner det gennem os.

I bilens servicebog eller ved dørstolpen vil der stå, hvorledes dæktrykket skal være, afhængigt af hvordan bilen er læsset. Kontroller at dæktrykket er korrekt, også når bilen er fuldt læsset. Dette sparer dig i brændstof, og sikrer, at dækkene slides jævnt. Husk at tjekke de individuelle regler for dækmønster og brug af vinterdæk i de forskellige lande hvis du skal på kør-selv-ferie. Læs mere om dæk og dækskifte.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Lys og lygter: Tjek at alle lygter lyser, som de skal. Når du fylder bagagerummet, og på den måde løfter fronten, skal du sikre, at du ikke blænder andre med dine lygter. Nogle biler har ikke selvnivellerende (Automat-indstillede) lygter, og her kan et lokalt værksted hurtigt hjælpe dig med at få indstillet dine lygter korrekt.

Bremser: Overvejer du en tur til udlandet, er det ekstra vigtigt at bilens bremser er i orden. Bremserne skal kunne klare en større belastning, hvis du skal køre i områder med andre stigninger end dem i Danmark. Samt sne- og isglatte veje skal de også kunne klare. For at sikre at du ikke slider for meget på dine bremser, anbefaler vi dig at huske tommelfinger reglen: ”Kør altid ned ad bjerget i samme gear, som du ville have kørt op ad bjerget i”. På den måde risikerer du ikke, at dine bremser er overophedede, og derfor ikke formår at standse bilen. Læs mere om bremser.

Viskerblade:Igennem vinteren er det især vigtigt, at viskerbladene er i orden. Det er vigtigt, at dit udsyn i bilen er i orden under sne- og regnfulde dage.

Batteri: Om vinteren er der et øget behov for energi, når bilens motor startes. Det er vigtigt at få tjekket om batteriet er tilstrækkeligt hurtigt – ellers kan bilen ikke starte.

AC/Klima: Få kontrolleret dit AC/klima anlæg. Mange billister glemmer desværre, at de også skal bruge deres klimaanlæg eller AC om vinteren. Få derfor kontrolleret om det virker, som det skal og få eventuelt fyldt kølemiddel på. Læs mere om aircondition, eller få 3 gratis tilbud fra dine nærmeste mekanikere.

Tandrem: Vær opmærksom på at bilens tandrem ikke er mør, slidt eller revnet. Dette kan medføre store skader på bilens motor. Se i din servicebog om producenten anbefaler udskiftning af din vandpumpe, ved tandrems skift. Du kan ikke selv kontrollere tandremmen, så det vil altid være en god ide, at få lavet et kontroleftersyn inden du skal køre langt i flere dage. Læs mere om tandrem og tandremsskift.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud nu!

Alt om bilens bremser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 303 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert. Det er gratis og uforpligtende

Få 3 tilbud

Vi hjælper dig med alle typer af reparationer