Autobutler.dk er en uvildig værkstedportal, hvor du kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud

3 tilbud og sammenlign priser på vinterdæk

Spotcheck dk

2 års garanti på alt værkstedsarbejde

Udarbejdet i samarbejde med FDM

Priceguarantee dk

Prisgaranti på alle opgaver

Vær sikker på at du altid får den bedste pris med prisgaranti

Sådan virker det

Quote bg

Få 3 tilbud

Fortæl os hvad der skal laves på bilen eller bed om hjælp til at identificere problemet. Du modtager hurtigt 3 tilbud fra autoværksteder.
Calendar bg

Bestil en tid

Sammenlign tilbuddene og book tid hos dit udvalgte værksted ud fra tilgængelighed, pris eller bedømmelse.
Garage bg

Få din bil repareret

Sådan. Slut med at ringe rundt og besøge flere værksteder - Vores autoværksteder tilbyder hurtig, billig og pålidelig service.

Skift til vinterdæk i tide

Selvom vi har haft nogle ret milde somre i en periode nu, er det alligevel en god ide at skifte til vinterdæk inden den første frost sætter ind.

Sommerdæk vil ofte have to eller tre gange så lang bremselængde på en glat vej end vinterdæk. Rigtig mange bliver overraskede når de skrider ud i de første dage med frost og glatte veje. Det kræver en omstilling at køre mere forsigtigt, og finde bilens grænser igen.

Vinterdæk har en anden overflade end traditionelle dæk, og står bedre fast når det bliver koldt og glat. Du skal alligevel være forsigtig, for selvom du har vinterdæk på, er du ikke garanteret at du får lige så godt vejgreb som om sommeren. Det gør du bestemt ikke!

Vinterdæk har flere lameller end sommerdæk, og giver derfor en mere fleksibel overflade der kan arbejde sne og slud væk. Samtidig er gummiet lidt blødere, så det står bedre fast når vejen er glat. Vinterdæk bliver hurtigere slidt, da de er mere fleksible og bløde, og samtidig bruger du mere brændstof når du kører på vinterdæk. Derfor er det også vigtigt at skifte til vinterdæk så sent som muligt, men dog inden den første frost. Det er også vigtigt at skifte tilbage til sommerdæk, så snart frosten er væk om foråret. Brændstofforbruget får dig helt sikkert til at ønske du kan skifte noget før.

Hvis du bruger pigdæk, må de kun sidde på fra 1. november til 15. april.

Uanset hvilken type dæk du vælger, skal det altid være samme model på alle fire hjul.

Indhent tilbud 

469.059 glade bilejere har brugt autobutler.dk

Dk11

Jimmi Bram

Renault Grand Scenic III (2012)

Fik lynhurtigt tre relevante tilbud på service og bremseskift, med gode kvalificerede svar fra værkstederne. Man kan se at dem der sidder i den anden ende rent faktisk forholder sig til hvad man skriver. Hele rating delen giver god ro i sjælen når man så vælger et af tilbuddene.

Dk22

Kim H. Hansen

Seat Toledo (2001)

Pålidelig hjemmeside Har fået tilbud fra dem de seneste 3 år tror jeg, på 3 forskellige biler. Der har altid været tilbud. Rigtige gode endda. Har endda lige brugt det idag. Man finder værksteder nær hvor man bor, man ikke vidste var der. Alt i alt, Fantastisk hjemmeside

Dk33

Mona Dahlquist

Fiat Grande Punto (2008)

Alletiders, så smart! God måde at få overblik over prisforskelle! Der var over 2000 kr ' s forskel på den billigste og dyreste! Og, den billigste havde gratis lånebil, det havde de 2 andre ikke!

Gode råd om dækskifte

Få gode råd om dæk og dækskifte fra vores mekaniker.

 Følg os på YouTube

Lige nu siger andre der har fået lavet hjulskifte

4,6
684 bedømmelser
Seat Cordoba – 2006
Super god service der overgår al forventning! Fair priser og god betjening. Ganske enkelt det bed...
Farum Autocenter - AutoPartner
3520 Farum
Opel Astra – 2002
Der var styr på det hele fra jeg kom ind på værkstedet og til jeg gik igen. Aftalen var der og pr...
Autohuset Egelund P/S - Peugeot Service Ballerup
2750 Ballerup
Skoda Superb – 2010
Super fin og hurtigt betjening. God pris. Service og hjulskift.
Biløens Autoservice ApS - Din Bilpartner
2770 Kastrup
Seat Cordoba – 2006
Super god service der overgår al forventning! Fair priser og god betjening. Ganske enkelt det bed...
Farum Autocenter - AutoPartner
3520 Farum
Opel Astra – 2002
Der var styr på det hele fra jeg kom ind på værkstedet og til jeg gik igen. Aftalen var der og pr...
Autohuset Egelund P/S - Peugeot Service Ballerup
2750 Ballerup
Opret en opgave nu

Læs mere om vinterdæk

Hvis du overvejer helårsdæk når du skifter sommerdæk næste gang, skal du være opmærksom på, at de ikke har lige så godt vejgreb på en tør støvet varm vej om sommeren som dine almindelige dæk. Samtidig har de ikke lige så godt vejgreb som rigtige vinterdæk om vinteren. De ER bedre om vinteren end sommerdæk, og bedre om sommeren end vinterdæk, men det er lidt en mellemting. De slides også hurtigere end almindelige sommerdæk, da de har nogle af vinterdækkenes egenskaber.

Helårsdæk er til dem der ikke kører ret meget, og som kan undgå at køre når vejen ikke er ryddet.

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper
Tips om vinterdæk
Tips om dæk og fælge

Vinterdæk er mærket med M+S (Mud + Snow) på siden af dækket. Der skal også være symboler med snefnug på et bjerg, samt dæk der sælges i EU skal være mærket med EU’s sikkerheds- og miljømærke.

Der er også en hastighedsmærkning, som er lidt underordnet i Danmark, da P er maks. 150 km/t. Hvis du skal til Tyskland, og kører på Autobahn de steder hvor der er fri hastighed, skal du passe på ikke at køre hurtigere end dine dæk er tilladt at køre med.

Hos Autobutler anbefaler vi at du har to sæt dæk for sikkerhedens skyld. Rigtige vinterdæk giver en tryghed, og bedre vejgreb i sne og slud.

Husk at tjekke dæktrykket, gerne hver gang du tanker, ellers minimum en gang om måneden. Hvis dæktrykket er for lavt, slides dækkene ikke korrekt. Endnu værre er det, at du får dårligere vejgreb når fladen der har berøring med vejbanen ikke er den der er beregnet til det. Hvis dæktrykket er for højt, bliver fladen der rører vejen for hård og usmidig. Samtidig bliver den flade der får kontakt med vejbanen mindre end beregnet.

Du skal også være opmærksom på dybden af rillerne. De skal lovmæssigt være 1,6 mm, men det anbefales at du ikke slider dækkene til mindre end 3 mm. Jo mindre rilledybde, jo længere bremselængde, og du starter med at have 7-8 mm rilledybde.

Der findes mange typer vinterdæk, og du bør have de dæk der passer til dit behov, dels afhængig af hvor meget du kører, og dels hvordan du kører. Du bliver bombarderet af tilbud på billige vinterdæk lige fra sommeren er slut, og nærmest hele vinteren. Ofte er det standard vinterdæk, der passer til moderat kørsel. Når du skal have nye vinterdæk, og oprettet en opgave hos os, får du hjælp til at finde netop dine dæks størrelse og type – vi guider dig igennem med billeder og beskrivelser.

Hvis du vil købe dækkene selv, har vi også et punkt under Dæk, dækmontering og hjulskift opgaven, der hedder ”Medbringer selv dæk”, og så kan du skrive hvad der skal ske, for at værkstedet kan give det bedste tilbud der passer til netop din opgave.

Hvis du ikke kan gennemskue systemet for mærkning på dækket, kan du chatte med vores support nederst til højre (Kan vi hjælpe dig?) eller du kan ringe på 77 34 32 21, hvor vores flinke mekanikere og øvrige supportere sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

Du kan også læse mere om sommerdæk og dækskifte og få gode råd om fælge her.

Hvis du skal på ferie i Europa, skal du være opmærksom på at der findes forskellige regler.

I Danmark er det ikke lovpligtigt at have vinterdæk på, men det er det i Sverige og Tyskland. Se evt. FDMs liste for Europa, der giver et godt overblik.

Indhent tilbud 

Dét får du ved at bruge autobutler.dk

FDM stikprøvekontrol

Usp time

Nemt og hurtigt

Usp price

Prisgaranti

Usp fair

Fair værkstedsregning

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 350 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu