Undervognsbehandling ofte stillede spørgsmål

08 oktober 2020, 10:14

Find svar på spørgsmål omkring undervognsbehandling og rustbeskyttelse

Hvad er undervognsbehandling?

En undervognsbehandling er en behandling der beskytter bilens undervogn mod rust. Biler i Danmark er ekstra udsatte på grund af det fugtige vejr og det store forbrug af salt og grus i vintermånederne. Dette gælder også el og hybrid biler.
De fleste biler er ikke produceret til det danske marked, derfor opfordrer mange mekaniker til at man rustbeskytter sin bils undervogn via en undervognsbehandling, også selvom bilen er hel ny. Man kan altid prøve at få det forhandlet ind i en købsaftale, da mange bilforhandlere også driver et værksted. I mange tilfælde kan du med fordel sammenligne tilbud på undervognsbehandling. Prøv selv.

OBS! Hos Autobtuler har vi skruet prisen i bund for en undervognsbehandling. Du kan lige nu sammenligne tilbud på undervognsbehandling med førende rustbeskyttelses mærker som PAVA, Dinitrol, SUVO og Tectyl.

Hvad er forskellen mellem en undervognsbehandling og en rustbeskyttelse?

Der er ikke mange der faktisk ved hvad forskellen mellem disse er, og der er mange der kalder en rustebeskyttlese for en undervognsbehandling. Det er derfor vigtigt at det tibud du modtager er både detaljeret og på skrift, så du ved nøjeagtigt hvad det er du køber.

Autobutler indhenter skriftlige tilbud fra lokale værksteder, så du kan sammenligne og vælg det tilbud du ønsker.

Forskellen mellem undervognsbehandling og rustbeskyttelse

Ifølge FDM: En undervognsbehandling af bilen dækker som udgangspunkt over, at der primært bliver behandlet på den synlige del af selve bilens undervogn, hvorimod rustbeskyttelse er langt mere dækkende og effektiv. Rustebeskyttelse af motorrum, døre og klapper samt hulrum og en afsluttende ekstra slidlag i bunden.

Forskellen mellem undervognsbehandling- og rustbeskyttelsesmærker

Mærke Beskrivelse Tilbud
PAVA Første gangs behandling - Undervognsbehanding - Rustbeskyttelse - Genbehandling - Lyddæmpning - Også El og hybrider - Med sprøjteskema Få tilbud
Dinitrol Første gangs behandling - Undervognsbehanding - Rustbeskyttelse - Genbehandling - Lyddæmpning - Også El og hybrider - Med sprøjteskema Få tilbud
SUVO Første gangs behandling - Undervognsbehanding - Rustbeskyttelse - Genbehandling - Lyddæmpning - Også El og hybrider - Med sprøjteskema Få tilbud
Tectyl Første gangs behandling - Undervognsbehanding - Rustbeskyttelse - Genbehandling - Lyddæmpning - Også El og hybrider - Med sprøjteskema Få tilbud

Der er faktisk ikke meget forskel på de førende mærker. Hos Autobutler ønsker vi dog stadig at hjælpe dig med at finde det tilbud du ønsker. Du kan hvis du vil, specificere hvilket mærke du fortrækker.

Hvilken undervognsbehandling rustbeskyttelse er bedst?

Udførelsen er al afgørende mens valget af undervongsbehandling- / rustbeskyttelsesmærke er mindre vigtigt.
Udførelsen af både forarbejdet og selve behandlingen er supervigtigt for din bils undervogn og relevante dele. jo rener undervognen og delene er ved første behandling, desto bedre bliver det beskyttet. Mht. selve behandlingen anbefaler vi at det mærke du vælger eller får tilbudt har et sprøjteskema som passer lige præcis til din bil.

Hos Autobutler kan du sammenlign tilbud og spare penge på undervognsbehandling med PAVA, SUVO, Dinitrol eller Tectyl, som alle følger model specifikke sprøjteskema til alle biler. Alle vores samarbejdes værksteder er FDM-kontrollerede.

Hvorfor skal jeg undervognsbehandle rustbeskytte min bil?

Din bil har ikke garanti for udefrakommende rust skader.
Om en undervognsbehandling / rustbeskyttelse er nødvendig kommer udelukkende an på om du ønsker at passe bedre på din bil. En undervognsbehandling / rustbeskyttelse er ikke en garanti for at du kan få mere for din bil når den sælges. Undervognsbehandlinger er dog med til få din bil til at holde længere. En undervognsbehandling anbefales på grund af det danske vejr, salt og sand der bruges om vinteren, og fordi næsten alle nye biler ikke er rustbeskyttet nok til det danske marked.

Undervognsbehandling eller rustbeskyttelse af El og Hybrid biler?

Elbiler og Hybridbillers undervogn udsættes også for det danske vejr. Du skal derfor vide at undervognsdele, karosseriet, bremserør og hjulførende dele bør rustbeskyttes lige som på benzin- og dieselbiler.

De førende rustbeskyttelsesmærker udvikler sprøjteskema til alle biler, så din elbil eller hybridbil får den bedste rustbeskyttelse eller udervognsbehandling.

Hvor ofte skal jeg undervognsbehandle min bil?

Det kommer an på (1) det rustbeskyttelsesmærke du ønsker at bruge og dets krav til opretholdelsen af mærkets garanti, (2) bilens alder og (3) årligt forbrug.

Tommelfingerreglen er at en undervognsbehandling holder i gennemsnit to til tre år hvis du ønsker at holde på den garanti du får fra rustbeskyttelsesmærket (OBS. forskellige mærker har forskellige krav. Du bør derfor undersøg hvad der passer konkret til din bil).

Hvordan undervognsbehandler og rustbeskytter en bil?

Undervognsbehandling
Step 1 Værkstedet gennemgår bilens undervogn og det eksisterende beskyttelseslag
Step 2 Bilens undervogn og alle dele specificeret af sprøjteskemaet klargøres for behandlingen
Step 3 beskyttelsen påføres efter sprøjteskemaets instruktioner
Step 4 De afmonteret dele tilbagemonteres og bilen får lov til at tørre af

Processen tager ca. 2-3 dage, du kan derfor gennem Autobutler ønske et værksted der tilbyder låne bil.

Hvor kan min bil blive undervognsbehandlet?

Skal du have din bil undervognsbehandlet nær dit hjem eller arbejde? Få et tilbud via Autobutler. Sammenlign tilbud fra lokale værksteder (bedømmelser, afstand og pris).

Hvad koster en undervognsbehandling?

Priser på undervognsbehandlinger varierer baseret på følgende variabler
* Rustbeskyttelses/undevognsbehandlings mærket
* Bilens størrelse
* Bilmodeller
* Undervognsbehandlingen: (1) Første gangs behandling, (2) Genbehandling iht. specificeret krav, (3) Genbehandling uden for specificeret krav
* Valg af tibehør: *(1) lånebil, (2) lyddæmpningsbehandling, (3) andre extra tilvalg

Få tilbud gennem Autobutler og spar penge på undervognsbehandling med PAVA, Dinitrol, SUVO og Tectyl udført af FDM-kontrollerede værksteder.

Derfor skal du booke undervognsbehandling rustbeskyttelse gennem Autobutler

 1. Sammenlign lokale værksteder
 2. Vælge præcis den behandlingstype, der passer din bil. Vælg blandt førende mærker såsom: PAVA, Dinitrol, SUVO, Tectyl og Mercasol.
 3. Vi hjælper dig med at sammenligne online tilbud, når din bil skal rustbeskyttes
 4. Alle værksteder stikprøvekontrolleres hos FDM
 5. Du får alle tilbud på skrift
 6. Vi giver dig ekstra sikkerhed med vores FDM-godkendte garanti
 7. Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online, når det passer dig
 8. Vi giver dig prismatch - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.

Få tilbud og sammenlign priser på undervognsbehandling

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.