Gør bilen klar til minusgrader

Skrevet af Autobutler.dk d. 2. december 2013, 10.42

vinterklargøring af bil

Vinteren er på vej, og mange danske bilejere glemmer at få gjort bilen klar til kuldegraderne. Er din bil ikke ’vinterklar’, kan du få svært ved at starte, og du risikerer, at vejsaltet får undervognen til at ruste.

Selvom vi har haft et par barske vintre i træk, bliver de danske bilejere alligevel overrasket hvert eneste år, når sneen og frosten rammer landet. Mange, specielt ældre, biler får svært ved at starte, motoren kører ikke ordentligt og sommerdækkene griber ikke fat.

På de travleste vinterdage sender de store vejhjælpsleverandører deres køretøjer ud til tusindvis af danske bilejere, hvoraf omkring halvdelen har brug for starthjælp, mens den anden halvdel er udskridninger, sammenstød og lignende. Mange af disse assistancer ville kunne undgås, hvis danskerne forberedte sig bedre på vinterens komme.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

»De fleste bilejere har svært ved at vurdere, om for eksempel batteriet er klar til frostgrader, eller om dækmønsteret er dybt nok til sneen – hvis de da overhovedet har nået at skifte til vinterdæk. For at undgå at få en dårlig start på vinteren anbefaler vi, at man tager forbi værkstedet, og får efterset de vigtigste punkter i forhold til sne og frost«, siger adm. direktør hos den uvildige værkstedsportal, autobutler.dk, Christian Legêne.

På den korte bane er der mange ting, der kan fikses for at gøre bilen helt klar til minusgraderne. På den lange baner er der dog også spørgsmålet om, hvorvidt bilen er tilstrækkeligt rustbeskyttet. Det kan blive en rigtig dyr fornøjelse at køre en ’ubeskyttet’ bil ud på de meget saltede danske vinterveje. Når du alligevel er på værksted for at få testet batteriet, få skiftet til vinterdæk eller andet, kan du altid lige bede mekanikeren om, at se efter om der er brug for supplerende rustbeskyttelse.

Gør bilen vinterklar i tide

De typiske ting som værkstedet kan gøre for din bil, så den er vinterklar, er:

Skifte til vinterdæk

Vil du sikre dig, at din bil kan køre sikkert i snevejr eller på isglatte veje, skal du skifte til vinterdæk. Ifølge Trafikstyrelsen har vinterdæk i gennemsnit 40-45 % kortere bremselængde på sne- eller isglatte veje end sommerdæk.

Give en vurdering af om der er brug for rustbeskyttelse

På en almindelig dansk vinter bliver der spredt mellem 250.000 og 300.000 tons salt ud over det danske vejnet. Er din bil ikke rustbeskyttet, øger cocktailen af salt, is og vand på vejene risikoen for, at den begynder at ruste.

Undersøge om lygterne er indstillet korrekt

Vinteren betyder mange mørke timer bag rattet. Derfor skal dine lygter også være indstillet korrekt, både for din egen sikkerheds skyld og for de modkørendes. Såvel nærlyset som tågelyset skal falde minimum 1 %, så det ikke blænder modkørende. Samtidig skal dit nærlys mindst oplyse vejen 30 meter frem.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Påfylde kølervæske

Kølervæske sørger for, at motoren ikke bliver for varm. Er vejret koldt, er der dog risiko for, at kølervæsken kan fryse med katastrofale konsekvenser til følge. Derfor er påfyldningen af frostsikker kølervæske meget vigtigt om vinteren.

Skifte olien

Gammel olie glider ikke ordentligt rundt i systemet. Det er derfor vigtigt at få ny olie på motoren via et olieskift, inden vinteren sætter ind. En tyndtflydende, syntetisk olie er en rigtig god idé, hvis ydelsen skal være i top, når det bliver minusgrader.

Tjekke og evt. udskifte viskere og sprinklervæske

Om vinteren skal man være særlig agtpågivende i trafikken. Derfor er et ordentligt udsyn alfa-omega. Uden rigelig sprinklervæske og funktionsdygtige viskerblade kan turen ud på vintervejene blive en ubehagelig størrelse.

Teste batteriet

Batteriets funktion nedsættes med op til 50 % i hård frost. Derfor er det vigtigt, at batteriet er toptunet, når kulden rammer Danmark.

Få 3 tilbud på vinterklargøring af din bil


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Hyundai i10 – 2009
God og hurtig service til den aftalte pris.
Gummiværkstedet - Hella Service Partner
8700 Horsens
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu