For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Få den bedste pris på skift af kobling

Få en god pris på et koblingsskift

Efterhånden som din bil bliver ældre, er der forskellige dele, der skal udskiftes. Gear og kobling bruges konstant, især ved bykørsel, og derfor kan det ikke undgås, at der kommer slitage på denne del af bilen.

På de fleste nyere biler holder koblingen meget længe, men har du en ældre bil er det meget sandsynligt at koblingen på et tidspunkt skal skiftes. En velfungerende kobling giver en smidig og behagelig kørsel, og det er vigtigt, at du er opmærksom på de små tegn, der kan afsløre om din bils kobling er slidt og bør efterses eller eventuelt udskiftes.

Det kan være vanskeligt at sige præcis, hvornår koblingen på din bil skal skiftes, men der er til gengæld en række signaler, som du skal være opmærksom på, og som kan give dig en indikation af, om tiden måske nærmer sig.

  • For det første må det ikke være svært at træde koblingen i bund og skifte gear. Er det tilfældet, kan det være et tegn på, at koblingen er ved at være slidt og skal skiftes.
  • For det andet må der ikke være stigende eller faldende lyde fra motoren (som ved et normalt gearskift) uden, at du rører ved koblingen.
  • For det tredje er det vigtigt, at du er opmærksom på, at gearskiftet ikke er besværligt og larmer (skærer tænder). Det kan være tegn på, at der er noget galt med koblingen.
  • Sidst men ikke mindst må det ikke være svært at finde koblingspunktet, og bilen må heller ikke ryge ud af gear.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Oplever du nogle af ovenstående symptomer, skal du straks kontakte dit lokale autoværksted. Jo længere tid du venter, jo værre bliver det.

Autobutler.dk har undersøgt gennemsnitspriserne på et koblingsskift for en række populære bilmærker. Undersøgelsen er baseret på mere end 2.619 bilejere, som i 2015, via autobutler.dk, har forespurgt på et tilbud på udskiftning af koblingen på deres bil.

Gennemsnitsprisen, fordelt på de forskellige bilmærker, var på 5.683 kr., men der kan være store besparelser, hvis du gør dit forarbejde og er villig til at køre lidt efter værkstedet. Nedenfor ses priser for de 10 mest populære bilmærker:

Gennemsnitspriser på koblingsskift 2015
Gennemsnitspriser på koblingsskift 2015
Gennemsnitspriser på koblingsskift 2015

Hér kan du downloade gennemsnitspriserne på udskiftning af kobling som PDF-fil »

Gør som mere end 300.000 andre bilejere allerede har gjort. Få 3 tilbud på vores værkstedsportal, autobutler.dk, og husk på, at når du bruger autobutler.dk, er du blandt andet sikret FDM's stikprøvekontrol, 24 måneders reparationsgaranti og aftaler på skrift. Vi giver vores brugere gennemsigtighed og tryghed og sikrer, at alle reparationer og værkstedsbesøg fås til en fair pris.

Få et godt tilbud på udskiftning af kobling

Ved et koblingsskift udskiftes ofte både kobling og svinghjul. Det betyder samtidig også, at det er en opgave, som tager væsentlig længere tid end så mange andre bilreparationer.

autoværkstederne er et koblingsskift en standardopgave. Prisen på selve koblingen, plus øvrige reservedele, er stort set konstant. Nogle værksteder har dog mere favorable procentaftaler end andre, men den største forskel vil være timeprisen og det samlede antal timer, som er afsat til opgaven.

Når du får 3 tilbud fra autobutler.dk, kan du sammenligne de modtagne tilbud, og se hvor meget hver enkelt værksted regner med, at det koster. Du vælger herefter det bedste tilbud, som kan være ud fra pris, afstand til værksted, eller hvor godt opgaven er beskrevet.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Forlæng levetiden på bilens kobling

Et koblingsskift hænger ikke udelukkende sammen med, hvor mange kilometer din bil har kørt, men er også afhængig af måden, som du kører på. Nedenfor får du 4 hurtige tips til, hvordan din kobling slides mindst muligt.

  • Undgå at file på koblingen. Træd koblingen i bund, skift gear og slip så koblingen helt igen. Brug speederen og ikke koblingen til at styre farten.
  • Holder du i et lyskryds, så sid ikke med koblingen i bund, men sæt i stedet bilen i frigear og træd på bremsen.
  • Ved parkering kan du enten bruge håndbremsen eller efterlade bilen i gear. Har du bilen stående i gear kan kraftig vind få bilen til at bevæge sig, og da koblingspladen i den situation er spændt op mod drivhjulet, vil det slide på koblingen.
  • Skift hurtigt gear og gør det med omtanke. Vær ikke for lang tid om at skifte gear, og kan du springe et gearskifte over og eksempelvis gå fra 1. gear til 3. gear, så slider du mindre på koblingen.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

3 tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer