Få den bedste pris på skift af kobling

Få en god pris på et koblingsskift

22 september 2016, 17:36

På de fleste nyere biler holder koblingen meget længe, men har du en ældre bil, er det meget sandsynligt, at koblingen på et tidspunkt skal skiftes. En velfungerende kobling giver en smidig og behagelig kørsel, og det er vigtigt, at du er opmærksom på de små tegn, der kan afsløre, om din bils kobling er slidt og bør efterses eller eventuelt udskiftes.

Det kan være vanskeligt at sige præcis, hvornår koblingen på din bil skal skiftes, men der er til gengæld en række signaler, som du skal være opmærksom på, og som kan give dig en indikation af, om tiden måske nærmer sig.

 • For det første må det ikke være svært at træde koblingen i bund og skifte gear. Er det tilfældet, kan det være et tegn på, at koblingen er ved at være slidt og skal skiftes.
 • For det andet må der ikke være stigende eller faldende lyde fra motoren (som ved et normalt gearskift) uden, at du rører ved koblingen.
 • For det tredje er det vigtigt, at du er opmærksom på, at gearskiftet ikke er besværligt og larmer (skærer tænder). Det kan være tegn på, at der er noget galt med koblingen.
 • Sidst men ikke mindst må det ikke være svært at finde koblingspunktet, og bilen må heller ikke ryge ud af gear.

Oplever du nogle af ovenstående symptomer, skal du straks kontakte dit lokale autoværksted. Jo længere tid du venter, jo værre bliver det.

Autobutler har undersøgt gennemsnitspriserne på et koblingsskift for en række populære bilmærker. Undersøgelsen er baseret på mere end 2.619 bilejere, som i 2015, via autobutler.dk, har forespurgt på et tilbud på udskiftning af koblingen på deres bil.

Gennemsnitsprisen, fordelt på de forskellige bilmærker, var på 5.683 kr., men der kan være store besparelser, hvis du gør dit forarbejde og er villig til at køre lidt efter værkstedet. Nedenfor ses priser for de 10 mest populære bilmærker:

Gennemsnitspriser på koblingsskift 2015

Gennemsnitspriser på koblingsskift 2015

Gennemsnitspriser på koblingsskift 2015

Hér kan du downloade gennemsnitspriserne på udskiftning af kobling (pdf)

Få et godt tilbud på udskiftning af kobling

Ved et koblingsskift udskiftes ofte både kobling og svinghjul. Det betyder samtidig også, at det er en opgave, som tager væsentlig længere tid end så mange andre bilreparationer.

autoværkstederne er et koblingsskift en standardopgave. Prisen på selve koblingen, plus øvrige reservedele, er stort set konstant. Nogle værksteder har dog mere favorable procentaftaler end andre, men den største forskel vil være timeprisen og det samlede antal timer, som er afsat til opgaven.

Når du får tilbud fra Autobutler, kan du sammenligne de modtagne tilbud, og se hvor meget hver enkelt værksted regner med, at det koster. Du vælger herefter det bedste tilbud, som kan være ud fra pris, afstand til værksted, eller hvor godt opgaven er beskrevet.

Forlæng levetiden på bilens kobling

Et koblingsskift hænger ikke udelukkende sammen med, hvor mange kilometer din bil har kørt, men er også afhængig af måden, som du kører på. Nedenfor får du 4 hurtige tips til, hvordan din kobling slides mindst muligt.

 • Undgå at file på koblingen. Træd koblingen i bund, skift gear og slip så koblingen helt igen. Brug speederen og ikke koblingen til at styre farten.
 • Holder du i et lyskryds, så sid ikke med koblingen i bund, men sæt i stedet bilen i frigear og træd på bremsen.
 • Ved parkering kan du enten bruge håndbremsen eller efterlade bilen i gear. Har du bilen stående i gear kan kraftig vind få bilen til at bevæge sig, og da koblingspladen i den situation er spændt op mod drivhjulet, vil det slide på koblingen.
 • Skift hurtigt gear og gør det med omtanke. Vær ikke for lang tid om at skifte gear, og kan du springe et gearskifte over og eksempelvis gå fra 1. gear til 3. gear, så slider du mindre på koblingen.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.