Pris på koblingsskifte til VW/Volkswagen

Pris på udskiftning af kobling til VW

17 august 2015, 10:45

I løbet af en Folkevogns livstid skal den have være service, reparationer og udskiftning af forskellige bildele med jævne mellemrum. Selv om koblingen bruges konstant, skal den sjældent skiftes. Alligevel er udskiftning af kobling en af de reparationer, som værkstederne mestrer og udfører ret ofte.

Hvis koblingen på din VW trænger til at blive udskiftet, er du sikkert interesseret i at få en pris på opgaven i god tid, så du kender udgiften. Hos Autobutler har vi beregnet den gennemsnitlige pris for udskiftning af kobling på en Volkswagen foretaget af de værksteder, der er tilknyttet Autobutler:

Spar i gennemsnit*
2.199 kr. / 22%

Vi har brugt et omfattende antal reparationer for at beregne den gennemsnitlige pris for et koblingsskift på en VW, og den er beregnet på tværs af modeller og årgange. Hvis du har brug for en mere nøjagtig pris på udskiftningen af din VW’s kobling, kan du få tilbud fra værksteder i nærheden, hurtigt, nemt og bekvemt – og de passer nøjagtigt til din bil.

Hvad består prisen på et koblingsskifte af?

Det kan være en ret bekostelig affære at få skiftet kobling, da den først og fremmest afhænger af, hvilken model du har, men dernæst også af værkstedets timepris.

Koblingen er en af de reparationer, der udføres mange af på værkstederne, så de har stor rutine. Men samtidig er et koblingsskifte ret tidskrævende, da drivhjulet ofte også skal skiftes. Da det samtidig er en omfattende reparation, der ofte kræver adskillelse af mange dele, før der er fri plads for motoren, vil prisen i høj grad afhænge af tiden, der bruges på det.
Derfor kan det også være en fordel at få tilbud, som du kan sammenligne og vælge det bedste, enten ud fra pris, afstand til værksted eller andre brugeres bedømmelser.

Hvordan ved jeg, om koblingen skal skiftes?

Der er ingen serviceintervaller på din bils kobling, eller en kilometerstand for skift, så det er helt op til koblingens tilstand, om den skal skiftes eller ej. Derfor kan det også være en god ide at passe på den for at få den til at holde så længe som muligt.

Der er flere advarselssignaler, du bør være opmærksom på, og især de små ændringer, der kan være svære at fornemme, fordi det sker over tid. Men hvis du bemærker, at det er sværere at skifte gear end normalt, eller der kommer anderledes lyde, når du kobler ud, kan det være, at koblingen skal have et eftersyn. Der kan også komme en brændt lugt, eller endnu mere tydeligt hvis motoren stiger og falder i omdrejninger, uden du rører koblingen.

Hvis du får problemer med at skifte gear, kan det helt klart være en af tegnene på, at den snart bør skiftes.

Disse er alle signaler på, at der kan være noget galt med koblingen, og du bør få en professionel til at kigge på bilen. Når du booker tid til bilreparation hos Autobutler, får du aftalen på skrift, og du kan selv vælge det bedste af de tilbud, du får.

Sådan passer du godt på koblingen

Selvom det ikke helt kan undgås, at koblingen på et tidspunkt skal skiftes, kan man godt tage sine forholdsregler og prøve at passe så godt på den som muligt. Vi har samlet et par små fifs og ændringer i vaner, som kan hjælpe lidt på vej.

  • Rigtig mange ”rider” på koblingen ved lyskryds og standsninger, hvilket giver unødvendig slitage på koblingen.
  • Start altid i laveste gear, så du undgår at bruge koblingen som ”hjælpespeeder”.
  • Når du holder stille, fx ved et rødt lys, så sæt bilen i frigear. Det slider mindre på koblingens udtrykkerleje.
  • Når du har skiftet gear, så sørg for at flytte hånden fra gearstangen. Selvom det måske virker som en lille ting, så risikerer du altså at udsætte skiftemekanismen i det manuelle gear for unødvendigt slid, da de mekaniske dele inde i gearkassen vil blive ved med at presse op mod det roterende tandhjul.
  • Husk at sætte bilen i frigear, når du parkerer – ellers kan vinden rykke i bilen, og det slider på koblingen, hvis bilen holder i 1. gear.

Om Volkswagen, VW, Folkevogn

Volkswagen eller VW (i Danmark ofte kendt som Folkevogn) blev etableret i 1935 og er siden vokset til en af verdens største bilproducenter, med et salg på 9,7 millioner biler i 2013 på verdensplan.

Især Golf og Polo har været populære i Europa, og begge er kåret til bedst sælgende bilmodeller i Europa 2014. Golfen vandt også betegnelsen Årets bil på verdensplan i 2013, og samtidig årets bil i Europa.

Læs mere om VW/Volkswagen her.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.