Pris på tandremsskifte til en Suzuki

Hvad koster det at få skiftet tandremmen på Suzuki?

05 februar 2018, 14:36

I motoren arbejder tandrem og vandpumpe sammen, og begge dele slides under kørsel. Det kan være lidt snørklet at komme til vandpumpen, og derfor vælger mange værksteder at udskifte både tandrem og vandpumpe på samme tid. Det giver faktisk god mening, selvom det umiddelbart kan virke som en fordyrende omkostning.

Tidsforbrug og arbejdsløn er den største post på regningen, når bilens tandrem skal udskiftes. Derfor kan det godt anbefales, at du undersøger værkstedernes timepris, inden bilen køres på værksted for at få udskiftet tandremmen.

Nedenfor kan du se gennemsnitsprisen for, hvad det koster at få skiftet tandremmen på en Suzuki. Den viste pris dækker over alle Suzuki-modeller og -årgange, og er baseret på de tilbud, som værkstederne har sendt til brugerne af Autobutler.

Spar i gennemsnit*
2.147 kr. / 24%

Via Autobutler får du hurtigt og nemt bilen på værksted. Ved at oprette en sag på vores værkstedsportal modtager du skriftlige tilbud. Så kan du i ro og mag sammenligne priser samt beskrivelse af opgavens omfang. Klik samtidig ind og læs hvordan andre bilejere har bedømt de forskellige værksteder. På den måde bliver det lettere at finde det bedste værksted til prisen.

Hvorfor er bilens tandrem vigtig?

Tandremmen i din Suzuki er en af motorens vigtigste funktioner. Det er nemlig tandremmen, som styrer samspillet mellem stempler og ventiler. Tandremmen har således stor betydning for bilens motor i mere end en forstand. Den får motoren til at køre rundt, men samtidig risikerer motoren at blive beskadiget, hvis remmen springer.

De fleste har hørt om alle de ulykker, som en sprunget tandrem kan forårsage, men alligevel er det de færreste bilister, som er opmærksomme på at holde øje med tandremmen.

Det kan dog godt betale sig, for sprænger remmen, mens motoren er i gang, kan det udvikle sig til en ubehagelig ekstraregning og i værste fald en ødelagt motor. Derfor anbefales det, at du med jævne mellemrum får efterset og eventuelt udskiftet tandremmen på din Suzuki, før det går galt.

Tandremmen på en bil består af et meget kraftigt og syntetisk gummimateriale. Med tiden vil gummiet begynde at mørne, og det vil som oftest få overfladen til at revne, og kanterne vil begynde at se flosset ud.

Typisk vil tandremmen blive efterset, når bilen er til serviceeftersyn, og skal den skiftes, vil mekanikeren give dig besked. Det vil også fremgå af bilens servicemanual, hvornår der næste gang skal foretages tandremsskifte.

Tjek tandremmen førend det er for sent

Hvis du ikke ved, hvornår din Suzuki sidst fik skiftet tandrem, så bør du tjekke det i bilens servicemanual og samtidig eventuelt også få et værksted til at efterse remmen.

Hvis du selv tjekker remmen, så må overfladen på remmen ikke se slidt eller flosset ud, og der må ikke være synlige revner i gummiet.

Er du i tvivl om, hvorvidt tandremmen skal skiftes, så tænk dig om en ekstra gang. Remmen slides og sprænger, som oftest uden varsel. Det er den værst tænkelige situation, så hvis ikke du selv kan afgøre, hvor slidt tandremmen er, så kontakt et værksted for at få det kontrolleret.

Slitage er oftest det, som får tandremmen til at springe, men der findes også en række andre forhold, som kan få remmen til at springe eller hoppe af tandhjulet.

Olielækager

Olielækager i motorrummet er af flere årsager en alvorlig sag. Hvis olien kommer på tandremmen og ind mellem tandrem og tandhjul, kan det få remmen til at glide af tandhjulet. Det vil med garanti forårsage skader på motoren. Opdager du derfor olielækager i bilens motorrum, så skal du straks kontakte dit værksted for at få problemet løst.

Skift til en ny tandrem

En tandrem er udstyret med tænder, som kører på et særligt tandhjul, der er med til at holde remmen på plads. Tidligere var tandremmen både kantet og trapezformet og ikke nær så elastisk, som de nye modeller er i dag. Kører du rundt i en ældre Suzuki, så sørg for at få tjekket tandremmen og evt. monteret en af de nye tandremme, hvis det viser sig, at du kører rundt med en ældre rem. Fordelen ved at skifte er samtidig, at de nye remme er mere smidige og holder væsentligt længere.

Når tandremmen bliver stiv

Holder din bil i perioder stille, så går tandremmen let hen og bliver stiv. Derfor skal den udskiftes oftere end, hvis du kørte i din bil hver dag. Kik derfor ikke kun på antal kørte kilometer, når du kontrollerer tandremmen i din Suzuki, men gør værkstedet opmærksom på, hvor meget eller hvor lidt du kører i din bil.

Skal du have bilen på værksted, så brug Autobutler. Bestil tilbud, når du skal have skiftet tandrem.

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.