Service af airconditionanlæg og klimaanlæg - Ford

Pris på airconditionservice til Ford

17 januar 2017, 10:56

Når din Ford har behov for at få lavet service af dens aircondition- eller klimaanlæg, er det vigtigt, at der sker på et professionelt værksted. Alle aircondition- og klimaanlæg taber kølemiddel med tiden, hvilket betyder, at køleevnen bliver nedsat.

Aircondition service til rekord-pris

Din Ford aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Hos Autobutler får du tilbud på skrift. Det gør det nemt at sammenligne værkstedernes priser og indholdet af de enkelte tilbud. Samtidig kan du på vores værkstedsportal læse andre bilejeres bedømmelser. På autobutler.dk hjælper vi dig til på en let og overskuelig måde med at finde det bedste værksted til prisen.

Hvad omfatter et service af aircondition- og klimaanlæg?

Som bilejer er det behageligt, at man hurtigt kan regulere bilens temperatur efter behov.

Løsningen hedder selvfølgelig et klimaanlæg eller et airconditionanlæg. Sådan et har de fleste nyere biler, og uanset om du har en basisløsning med en drejeknap, som styrer dit airconditionsystem, eller du har et fuldautomatisk klimaanlæg med individuelle temperaturzoner, så skal det bare virke!

En forkert temperatur i bilens kabine er nemlig irriterende og kan virke ubehageligt. For at din Fords airconditionsystem fungerer optimalt, skal du sørge for at få det serviceret med jævne mellemrum.

Nedenfor kan du se, hvad et airconditionservice omfatter:

 • En inspektion af hele systemet
 • Rens og dræn af systemet, herunder køleanlægget
 • Sikkerhed for, at der ikke er nogen (begyndende) lækager
 • Udskiftning og påfyldning væsker
 • Udskiftning af pollenfilter

Sådan opstår bakterier i airconditionsystemet

Din Fords airconditionanlæg sørger for, at du om sommeren kan have en kølig og behagelig temperatur i bilen.

Kølefunktionen gør, at alle rørene er kolde, efter at anlægget er blevet brugt. Når du stopper bilen, og anlægget slår fra, vil sommervarmen få luften til at kondensere inde i rørene. Vandkondenseringen skal helst automatisk komme ud af systemet, men på mange biler vil der i airconditionsystemet være små lommer (bassiner), hvorfra vandet ikke forsvinder af sig selv.

I stedet vil der kunne opstå bakterier og mikroorganismer i systemet, som i sidste ende giver en muggen og ubehagelig lugt i bilens kabine.

Airconditionrens – gør det selv

De fleste kender til dårlig lugt fra bilens aircondition. Det kan lugte både muggent og jordslået. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad man som Ford-ejer gør, hvis man oplever disse gener.

Svaret er enkelt. Det kræver en grundig rengøring af dit anlæg.

Model 1:
1. Vælger du selv at ville rense anlægget, så køb en spraydåse med airconditionrens.
2. Begynd med at afmontere bilens pollenfilter (sidder indvendig i kabinen). Start herefter motoren og skru helt op for varmen.
3. Sprøjt dåsens indhold med rensespray ind i ventilationsanlægget. Luk klappen til pollenfilterkammeret og sæt nu ventilationsanlægget til at blæse luft ud i kabinen. Alle ventilationskanaler skal stå åbne.
4. Efter en halv time er systemet renset igennem, og du kan montere et nyt pollenfilter.

Model 2:
Bliver ovenstående arbejdsproces for avanceret, så er der også den mulighed, at du køber en spray-granat.

 1. Afmonter pollenfilter - start motoren – tænd for kabineblæseren (recirkulation) og åbn alle ventilationskanaler.
 2. Placer ’granaten’ på gulvet foran forreste passagersæde.
 3. Skynd dig ud ad bilen og sørg for, at samtlige døre og vinduer er lukket. Bilen fyldes nu af rensemidlet, og efter 15-30 minutter vil processen være overstået.
 4. Husk afslutningsvis at montere et nyt pollenfiler. 

Synes du, at ovenstående arbejdsgange er for besværlige, så brug Autobutler til at få tilbud på en servicering af dit airconditionanlæg.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Gode råd om aircondition

Hvis dit airconditionanlæg ikke køler, selv om det er aktiveret, så er der noget galt. Du bør straks kontakte dit lokale værksted. Ved at tilslutte en a/c-maskine kan mekanikeren hurtigt konstatere, hvad fejlen er.

For at minimere risikoen for dannelse af bakterier er det en god ide at slukke for airconditionanlægget, 10-15 min før turen slutter. Det er især vigtigt på varme sommerdage, hvor klimaanlægget arbejder meget. Når du slukker for anlægget, vil varmen tørre kanalerne ud, så der ikke opstår lunker af vand i systemet.

Kølemidlet, som påfyldes anlægget, er ikke helt billigt. Derfor skal du tjekke, om den oplyste pris fra værkstedet er inklusive kølevæske.

Priser på reparationer af Ford

Mere om aircondition og klimaanlæg

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.