Pris på airconditionservice til Audi

Brug din Audis airconditionanlæg året rundt

Er det længe siden, at du sidst har fået dit værksted til at tjekke din Audis aircondition? Så skal du måske overveje at få gjort det. For bilens aircondition- eller klimaanlæg skal vedligeholdes for at fungere optimalt. Det anbefales, at man mindst én gang om året får anlægget efterset og mindst én gang hvert andet år får det serviceret.

Uanset hvilken type anlæg du har i din Audi, så siger man, at anlægget årligt typisk taber mellem 8-10 pct. kølemiddel. Derfor skal anlægget som allerede nævnt serviceres mindst én gang hvert andet år.

Aircondition service til rekord-pris

Din Audi aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Du skal være opmærksom på, at prisen meget afhænger af, om der skal fyldes meget kølevæske på, da det er dyrt. Opret en sag på Autobutler og få tilbud på et service af din Audis airconditionsystem. Alle tilbud får du på skrift, så du kan sammenligne pris og indhold fra de enkelte værksteder.

Det er vigtigt, at du bruger bilens airconditionanlæg året rundt, frem for at have det slukket i lange perioder hen over vinteren. Det er faktisk en skrøne, at anlægget ikke skal bruges om vinteren, så tænd det og brug det hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Et airconditionanlæg kræver nemlig konstant smørelse, og det sker kun, når anlægget er tændt, og kompressoren kører. Inde i det lukkede system flyder en olie, som smører pakninger og stempler, og bruger du ikke anlægget, så risikerer du altså, at de vitale dele tørrer ud, og anlægget går i stykker.

Klimaanlæg versus airconditionanlæg

De fleste Audi-modeller er i dag udstyret med enten et airconditionanlæg eller et klimaanlæg. Begge typer af køleanlæg er en behagelig opfindelse. De fungerer ved, at en kompressor nedkøler og tørrer luften, som efterfølgende sendes ind i bilens kabine. Ved at holde vinduer og eventuelt soltag lukket, holdes bilens kabine veltempereret under hele køreturen. Samtidig kan begge typer af anlæg bruges til at afdugge ruder både om vinteren og på en regnvejrsdag.

Et fuldautomatisk klimaanlæg styrer temperaturen ved hjælp af nogle små følere, som hele tiden kontrollerer, hvor varmt der er i kabinen. Når temperaturen skifter, blæses der enten kold eller varm luft ind, så temperaturen holdes konstant.

På samme måde virker et 2-zoners klimaanlæg. Anlægget har dog den lille ekstra finesse, at temperaturen kan justeres individuelt i både førersiden og passagersiden. Nogle systemer kan endda justere temperaturen særskilt for og bag i bilens kabine.

På de mest avancerede klimaanlæg findes der sågar et særligt ventilationssystem, der blæser affugtet luft ud gennem sædet, så temperaturen rundt om ryggen føles behagelig.

Endelig kan bilen været udstyret med et traditionelt airconditionanlæg. A/C-anlægget er en basisløsning, hvor temperaturen justeres manuelt. Anlægget sørger for en bestemt temperatur i bilen, og vil du ændre på den, sker det ved at skrue op og ned for temperaturen på blæseren.

Airconditionservice fra A til Z

Nedenfor kan du læse, hvordan værkstederne punkt for punkt gennemgår din Audis klimaanlæg eller airconditionanlæg og sikrer, at alt fungerer, som det skal, når du henter bilen.

 1. Anlægget tømmes for kølemiddel - nyt kølemiddel påfyldes.
 2. Olien, der virker som smøremiddel og sørger for, at pakningen i kompressoren ikke tørrer ud, udskiftes.
 3. Kontrol og eftersyn af den tørrer, som udtrækker fugt og snavs fra det cirkulerende kølemiddel.
 4. Udskiftning af pollenfilter.
 5. Rensning af systemets luftkanaler, så dårlig lugt bliver fjernet.
 6. Kontrol af anlæggets funktioner.

Når du får foretaget et service af bilens aircondition / klimaanlæg, forlænger du anlæggets levetid, og du minimerer risikoen for, at anlægget bryder sammen, eksempelvis på bilferien til Sydeuropa. Samtidig koster et airconditionservice til Audi ikke det helt store, især ikke hvis man sammenligner det med at riskere at sidde og svede i varmen på en sommerferie.

Når du får systemet renset, slipper du for de luftvejsgener og den øjenirritation, der kan opstå, hvis der findes bakterier i systemet, og samtidig slipper du for dårlig og ubehagelig luft i kabinen, når anlægget kører.

3 gode råd om aircondition

 1. Har du mistanke om, at bilens airconditionanlæg ikke køler, som det skal, så kontakt et værksted, der ved at tilslutte en a/c-maskine hurtigt kan identificere eventuelle fejl.

 2. Reducer bakteriedannelsen i A/C-systemet ved at slukke for A/C-anlægget 15 minutter, før køreturen er slut. Når du slukker anlægget, vil varmen fra motoren udtørre kanalerne, så systemet tømmes for det vand, som ellers ville kondensere.

 3. Få A/C-anlægget tjekket, inden du køber en brugt bil. Så undgår du at overtage en bil med et defekt A/C-anlæg.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Mere om aircondition og klimaanlæg


*De oplyste priser og besparelser er baseret på værksteders egne, individuelle priser, fra værksteder tilmeldt autobutler.dk, der tilbyder den pågældende ydelse. De oplyste priser og besparelser er baseret på en gennemsnitlig beregning af tilbud på den pågældende ydelse, inden for en radius på 50 km, på opgaver med minimum 4 tilbud over en 12-måneders periode. Den gennemsnitlige besparelse er beregnet som forskellen mellem det billigste og dyreste tilbud, for hver opgave på den pågældende ydelse. Den gennemsnitlige pris er beregnet på alle tilbud indhentet på opgaver på den pågældende ydelse. Din individuelle pris og besparelse kan variere afhængig af bilmærke, model, årgang og hvor i landet, du ønsker at få opgaven udført.

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.