Husk at få service på din Hyundais airconditionanlæg

I de fleste Hyundai-modeller er aircondition standardudstyr. Hvis din bil er udstyret med enten et aircondition- eller et klimaanlæg, så betyder det, at anlægget er i stand til at køle kabinen ned, når det er varmt.

Aircondition service til rekord-pris

Din Hyundai aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service


Nu kan du bestille tilbud fra de autoværksteder, som er tilknyttet Autobutler, og som tilbyder rensning og servicering af aircondition- og klimaanlæg til netop din Hyundai. Ved at bruge vores værkstedsportal får du alle tilbud på skrift, og på Autobutler kan du bl.a. læse brugeranmeldelser fra andre bilejere, der har brugt samme værksted, som du overvejer at bruge.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service


Sådan fungerer et airconditionanlæg

Som alt andet på en bil så skal et klima- eller airconditionanlæg plejes og vedligeholdes, og selvom et aircondition- og klimaanlæg ikke er det samme, så er kravene til vedligeholdelse og servicering ens.

Klimaanlægget er det mest avancerede og virker ved, at en masse følere og sensorer konstant ’tager temperaturen’ inden i bilens kabine. Systemet sørger for, at der altid er den samme temperatur under hele køreturen.

Mindre avanceret er et airconditionanlæg. A/C-anlægget nedkøler luften ved hjælp af en kompressor, før den blæses ind i kabinen.

Airconditionanlægget er ikke et fuldautomatisk anlæg, og temperaturen styres som regel udelukkende ved at skrue op og ned for varmeknappen i bilen.

For at systemet køler, som det skal, og fungerer fuldt ud tilfredsstillende, og for at undgå at der kommer bakterier i airconditionanlægget, så skal det serviceres og renses med jævne mellemrum.

Hvordan undgås bakterier i a/c-anlægget?

Kølefunktionen i dit airconditionanlæg sørger hele året for, at du har en behagelig temperatur i bilen.

Når anlægget kører, bliver alle rør kolde, og når du standers bilen og slukker motoren, vil især sommervarmen få luften til at kondensere inde i rørene.

Det kondenserende vand skal helst automatisk komme ud af systemet, men desværre viser det sig, at der på mange biler vil være små lommer (bassiner) i airconditionsystemet, hvor vandet ikke forsvinder af sig selv.

I disse vandbassiner vil der opstå bakterier og mikroorganismer, som ender med at give en muggen og ubehagelig lugt inde i bilens kabine.

Du vil hurtigt opdage, hvis der er noget galt med systemet, da brugen af a/c-anlægget vil sende en ubehagelig luft ind i kabinen.

Det er faktisk muligt selv at rense anlægget. Det gør du ved at bruge en af de særlige rensebeholdere, som kan købes i butikker, der sælger biltilbehør. Følg anvisningen på pakken, så får du en bedre lugt i bilen.

Oplever du, at den ubehagelige mugne lugt ikke forsvinder, når du bruger aircondition- eller klimaanlægget, så bør du overveje at lægge vejen fordi dit værksted.

Service forlænger a/c-anlæggets levetid

Såvel et aircondition- som et klimaanlæg er et lukket system med rør og slanger. Inde i systemet findes et flydende kølemiddel.

Selvom systemet må anses for at være et lukket system, så taber det væske, bl.a. fordi systemets pakninger ikke altid er helt tætte.

Når mængden af kølemiddel bliver for lav, slider det på systemet. Sammen med kølemidlet flyder nemlig en olie, som smører de pakninger, der holder systemet tæt.

For at holde dit airconditionanlæg i topform anbefales det, at du én gang om året kører bilen på værksted og får foretaget et airconditioneftersyn og hvert andet år får airconditionsystemet serviceret.

Ved et airconditioneftersyn vil systemet blive kontrolleret utætheder og køleevnen vil blive målt. Når din Hyundai skal have foretaget et airconditionservice udføres det på følgende måde:

  • Rensning af luftkanaler.
  • Fordampning af bakterier.
  • Anlægget tømmes for kølemiddel
  • Der foretages en trykprøve, hvorefter der påfyldes ny væske.
  • Olien skiftes på kompressoren.
  • Pollenfilteret skiftes, og kondensatoren kontrolleres.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service


Mere om aircondition og klimaanlæg

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.