Pris på service af aircondition- eller klimaanlæg til Škoda

Pris på airconditionservice til Škoda

17 august 2016, 11:56

Hvis din Škoda har behov for at få lavet service af dens aircondition- eller klimaanlæg, er det en god ide at få opgaven udført på et autoriseret værksted. Alle anlæg taber over tiden deres kølemiddel, så vi anbefaler, at der laves regelmæssige eftersyn af airconditionsystemet.

Aircondition service til rekord-pris

Din Skoda aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Hos Autobutler får du tilbud på skrift. Det gør det nemt at sammenligne værkstedernes priser og indholdet af de enkelte tilbud. Samtidig kan du på vores værkstedsportal læse andre bilejeres bedømmelser. På autobutler.dk hjælper vi dig til på en let og overskuelig måde at finde det bedste værksted til prisen.

Škodas forskellige kølesystemer

Som bilejer er det behageligt, at du hurtigt kan regulere temperaturen i bilens kabine.

I en Škoda findes der to forskellige kølesystemer.

Climatic er et manuelt styret kølesystem, der aktiveres ved et tryk på "AC"-knappen. Kort fortalt virker systemet lidt som et køleskab, hvor luften køles ned til den ønskede temperatur, inden det via luftdyserne sendes ind i kabinen. En varmeføler regulerer konstant temperaturen i luftstrømmen, så man opnår den ønskede temperatur.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Climatronic er Škodas fuldautomatiske køleanlæg, som via automatik selv styrer luftstyrke og temperatur i kabinen, så luftens temperatur hele tiden svarer til det indstillede niveau. I visse Škoda-modeller findes dette system, som et 2-zonet system, hvor temperaturen kan indstilles individuelt i højre og venstre side af bilens kabine.

Alle aircondition- og klimaanlæg mister over tid evnen til at køle bilen. Oftest er det et tegn på, at anlægget mangler kølemiddel og derfor skal serviceres.

Oplever du, at det er ved at være tid til at få dit klimaanlæg efterset og eventuelt serviceret, så skal du regne med, at et klimaservice omfatter følgende på din Škoda:

 • Rensning af luftkanaler.
 • Fordampning af bakterier.
 • Anlægget tømmes for kølemiddel og der påfyldes ny væske.
 • Olien skiftes på kompressoren.
 • Pollenfilteret skiftes og kondensatoren kontrolleres.
 • Ifølge Škoda bør et sådant klimaservice gennemføres minimum hvert andet år.

Airconditionanlæg – når der opstår bakterier i systemet

Dit airconditionanlæg sørger hele året for, at du har en behagelig temperatur i bilen.

Kølefunktionen gør, at alle rørene er kolde, efter at anlægget er blevet brugt. Når du stopper bilen, og anlægget slår fra, vil det især om sommeren få luften til at kondensere inde i rørene. Vandkondenseringen skal helst automatisk komme ud af systemet, men på mange biler vil der i airconditionsystemet være små lommer (bassiner) hvorfra vandet ikke forsvinder af sig selv.

I stedet vil der kunne opstå bakterier og mikroorganismer i systemet, som i sidste ende giver en muggen og ubehagelig lugt i bilens kabine.

Læs nedenfor, hvordan du løser problemet med dårlig lugt fra dit airconditionanlæg.

Airconditionsystemet kan man da selv rense

Mange bilejere oplever med jævne mellemrum, at der forekommer en dårlig lugt fra bilens airconditionanlæg.

For at slippe af med problemet kræver det en grundig rengøring af dit a/c-anlæg. Vælger du selv at ville rense anlægget, så er der kort fortalt to måder at gøre det på.

 • Enten så sprøjtes der et rensemiddel direkte ind i bilens ventilationsanlæg. Og mens motoren går i tomgang, og der blæses luft ind i kabinen, renses alle ventilationskanaler og slanger/rør.
 • Som alternativ kan man anskaffe sig en spray-granat, som stilles på gulvet i kabinen. Et rensemiddel forstøves ud i kabinen, som renser alle kanaler i løbet af 15-30 minutter.

Det kan altså lade sig gøre selv at rense airconditionsystemet. Men vil du ikke give dig i kast med ovenstående ’gør-det-selv’-arbejde, og vil du sikre dig en professionel behandling, så brug Autobutler til at få tilbud på en servicering af din Škodas airconditionanlæg.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Priser på reparationer af Škoda

Mere om aircondition og klimaanlæg

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.