Pris på koblingsskift på Skoda

Hvad koster det at få skiftet kobling på en Škoda?

21 december 2016, 13:47

Koblingen er den del, der overfører kraften fra motoren til hjulene. Koblingen forbinder to eller flere roterende aksler, og er derfor en del som bliver udsat for løbende slid.

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen på skifte af kobling til en Škoda.

Spar i gennemsnit*
2.112 kr. / 24%

Gør som mere end 340.000 bilejere har gjort før dig: Få tilbud på på din bilreparation via vores værkstedsportal, Autobutler.

Når du bruger Autobutler, er du sikret FDM's stikprøvekontrol, 3 års reparationsgaranti og aftaler på skrift.

Vi giver dig gennemsigtighed i dine aftaler og garanterer, at alle reparationer og værkstedsbesøg fås til en fair pris.

Spar penge, når koblingen på din Škoda skal skiftes

Koblingen er den del af bilen, som overfører omdrejningskraften fra motoren til hjulene, og rent teknisk er koblingen forbundet til to eller flere roterende aksler fra motoren og ud til bilens hjul.

En kobling består grundlæggende af to dele. En koblingsplade og et drivhjul. Uden at det skal blive alt for teknisk, så fungerer koblingen ved, at kraften overføres fra motor til hjul, når bilisten ikke rører ved koblingspedalen.

Når motoren i din Škoda er startet, genereres der hele tiden kraft for at få hjulene til at dreje rundt, men det er ikke altid, at hjulene skal dreje rundt, og derfor har koblingen en vigtig funktion.

Når koblingspedalen trædes i bund bliver en såkaldt trykplade fjernet fra koblingspladen, som dermed slipper drivhjulet. Nu tvinges hjulene ikke længere til at dreje rundt.

Det er også på den måde, at du frakobler motorkraften for at kunne skifte gear.

Det er med andre ord af vital betydning, at koblingen i din Škoda fungerer optimalt, så du som bilist kan få bilen til at holde stille, uden at motoren er slukket.

Koblingsskifte – Få tilbud og find en god pris

Mærker du, at koblingen ikke glider som den plejer, når du kobler ud for at skifte gear, eller kommer der små mislyde, som tandhjul der kører mod hinanden, så kan det være tegn på, at koblingen skal udskiftes.

Henvender du dig til et autoværksted for at få efterset, om alt er, som det skal være, så er det godt at være opmærksom på følgende:

Selve koblingsdelen koster ikke alverden, men arbejdet med at skifte den tager tid. Koblingen er nemlig monteret på motorblokken, og det er tidskrævende at få den gamle kobling afmonteret og den nye kobling påsat.

Derfor er timeprisen på værkstedsregningen den største post, når du skal have udskiftet koblingen på din Škoda. Et godt råd er derfor at indhente flere tilbud og især holde øje med værkstedets timepris.

Sådan undgår du at slide koblingen unødigt

Nedenfor får du 5 små tips til, hvordan du kan mindske slitagen på din Škodas kobling og i sidste ende spare penge på dit næste værkstedsbesøg.

  1. Undgå at bruge koblingen som speeder. Det kaldes også for at ’file’ på koblingen. Kontakten mellem de vitale i koblingen udsættes for øget slitage på denne måde, da koblingspladen ikke slipper drivhjulet helt.
  2. Sæt din Škoda i frigear, når du holder stille. Dermed undgår du, at koblingens forskellige dele er i kontakt, og der slides mindre på de vitale dele.
  3. Træk håndbremsen, når du parkerer bilen. Det kan lyde helt forkert, men en bil, som holder parkeret i 1. gear, slider faktisk på koblingen. Det sker, når vind og blæst får din Škoda til at bevæge sig. Populært sagt siger man derfor, at man ved at trække håndbremsen og sætte bilen i frigear, lader ’koblingen slappe af’, når bilen står parkeret.
  4. Et hurtigt og effektivt gearskifte giver mindst slitage på bilens kobling, og samtidig gælder det om ikke at skifte gear flere gange end højst nødvendigt. Det kan faktisk være en god ide at springe et gear over og eksempelvis gå direkte fra 1. gear til 3. gear, og på samme måde fra 3. til 5. gear. Et sådant gearskifte kan ske ved en almindelig rolig acceleration.
  5. Vær opmærksom på trafikken længere fremme. Kan du se, at der snart bliver behov for at sætte farten ned, så undgå at gasse op og skifte gear lige inden. Flyt i stedet foden væk fra speederen og forsøg at tilpasse farten til den givne situation.

Hvis du ønsker at kende prisen helt nøjagtig, og samtidig have sikkerheden i, at prisen er aftalt på forhånd, får du tilbud hos Autobutler hvor du kan vælge det bedste ud fra bedømmelser fra bilejere, opgavebeskrivelsen fra værkstedet, eller blot prisen. Du vælger det tilbud, du synes ser bedst ud.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.