Pris på koblingsskifte til Volvo

Pris på udskiftning af kobling til Volvo

18 august 2015, 09:07

Efterhånden som din Volvo bliver ældre, er der forskellige dele der skal udskiftes, og koblingen er en af de mere besværlige og dyrere. Heldigvis sker det kun 1 eller 2 gange i bilens totale levetid, og de fleste værksteder har udført et koblingsskift mange gange, så det er en standardopgave.

For at hjælpe dig med at få en prisidé, har vi beregnet gennemsnitsprisen på alle de koblingsudskiftninger på Volvo-biler, der hidtil er foretaget af værksteder, der er tilknyttet Autobutler:

Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit*
DKK 2.431 22%

Beregningen er lavet på tværs af Volvo-modeller og -årgange, så prisen kan derfor variere. Hvis du gerne vil have et mere nøjagtigt bud på, hvad udskiftningen kommer til at koste, kan du få tilbud fra værksteder nær dig, og derefter vælge det bedste tilbud.

Hvordan ved jeg, at koblingen bør skiftes?

Der er ikke noget bestemt kilometertal på, hvor ofte din kobling bør skiftes. Det afhænger meget af, hvordan du kører, hvor du kører, hvor lange stræk du kører, og mange andre forhold, så derfor kan udskiftningen komme som en pludseligt opstået reparation.

Der er en del signaler, du kan være opmærksom på for at undgå, at koblingen går i stykker midt på vejen.

Hvis koblingen er svær at skifte, der kommer sære lyde, eller der kommer en brændt lugt, når du skifter gear, så kan det være, at koblingen skal serviceres. Et andet tegn kan være stigninger og fald i motorlyden, uden at du rører koblingen.

5 tips til at passe godt på koblingen

Et koblingsskifte er heldigvis en af de reparationer, der sker sjældent, men derfor kan man jo lige så godt prøve at passe så godt på den som muligt. Her er 5 tips til, hvordan små ting i den daglige kørsel kan betyde, at du slider mindst muligt på koblingen.

  1. Undgå at file på koblingen – det gør du ved at lære koblingspunktet i din bil rigtig godt at kende, så du ikke trykker for meget på speederen, før du har ramt punktet. Hvis du gør det, så er der nogle svingarme og skiver i bilen, der har svært ved at falde i hak, og det slider.
  2. Når du har skiftet gear, så sørg for at flytte hånden fra gearstangen, så du ikke lader hånden hvile der. Du kan nemlig lægge pres på skiftemekanismen i det manuelle gear, så det slides mere end højst nødvendigt.
  3. Når du holder i et lyskryds, kan du sætte bilen i frigear – det hjælper helt basalt med ikke at slide på koblingen.
  4. Parkér i frigear. Hvis du parkerer i fx 1. gear, kan vinden rykke bilen let frem og tilbage, hvilket slider på koblingen.
  5. Start altid i det laveste gear, så du ikke presser koblingen og bruger den som en slags hjælpespeeder.

Hvordan er prisen på koblingsskifte sat sammen?

Udskiftning af koblingen kan være en af de dyrere reparationer, da svinghjulet ofte skal skiftes, og det kræver en del timer at komme til selve koblingen.

Når reparationen afhænger meget af timer, der bruges på reparationen, kan det betale sig at se sig godt for, når der vælges værksted. Ved at bruge Autobutler får du tilbud i indbakken, så du selv kan vælge ud fra enten pris, beliggenhed, bedømmelser fra andre bilejere eller en kombination.

Om Volvo

I 1927 blev Volvo grundlagt i Sverige og er nu ejet af den kinesiske bilgruppe Geely. Volvo har altid sat sikkerhed i fokus, hvilket er forståeligt, når det har været henvendt til de svenske vejrforhold i de kolde måneder.

Volvo udviklede 3-punktselen, der nu er standard i alle køretøjer.

De mest populære Volvo-modeller strækker sig lige fra herregårdsbilen V70 til direktørbilen S60. I 2014 havde Volvo et rekordår med næsten en halv mio. solgte biler på globalt plan. Årsagen var kraftig vækst i både Kina og Europa.

Læs mere om Volvo her.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.