Mekaniker måler spænding i Toyotas bilbatteri

Få kontrolleret eller udskiftet din Toyotas batteri

19 september 2019, 11:52

Kan bilen ikke starte efter en vinternat med hård frost, så er det højst sandsynligt batteriet den er gal med.

Batteriet kan enten være blevet afladet eller det kan være så gammelt, at det er defekt og skal udskiftes.

Det er muligt selv at udskifte bilens batteri, men vil du slippe for al besværet, herunder at komme af med det gamle batteri, så skal du have bilen på værksted.

Vælger du at lade mekanikeren udskifte det gamle batteri får du her et prisoverslag på, hvad det koster at få monteret det nye bilbatteri.

Beregningerne nedenfor viser, hvad det i gennemsnit koster at skifte et batteri i en Toyota. Den anførte pris er baseret på samtlige tilbud som værkstederne, tilknyttet Autobutler, har afgivet til Toyota-ejere, uanset model og årgang. Det inkluderer hele opgaven, også timepris på mekanikerens arbejde.

Spar i gennemsnit*
302 kr. / 20%

Brug Autobutler til at indhente skriftlige tilbud på skift af bilbatteri.

Sådan forlænger du batteriets levetid

Normalt har et bilbatteri en levetid på gennemsnitlig 5 år.

Men bruger man ofte sædevarme, klimaanlæg og eksempelvis el-bagrude er med til at belaste batteriet ekstra meget, og derfor kan levetiden sagtens være kortere.

I hårde vinterperioder med nattefrost kan batteriets kapacitet falde med op til 50 pct. Det gælder især ældre batterier.

Et ældre batteri risikerer helt at stå af, og risikoen for ’et dødt’ batteri stiger yderligere, hvis bilen har stået stille i flere dage, eller hvis der ofte kun køres korte ture i bilen.

Går batteriet i din Toyota dødt, så kan du prøve at oplade det med en batterioplader. Nedenfor kan du læse mere om opladning af bilbatteri, men hjælper det ikke med en opladning, så er det højst sandsynligt fordi, at batteriet skal udskiftes.

For at undgå, at batteriet mister al sin power, kan du i vinterperioder med masser af nattefrost bl.a. sørge for, at bilen ikke holder et alt for koldt sted. Kan bilen komme under tag er det en klar fordel.

Opladning af bilbatteri

En forudsætning for, at bilen kan starte og motoren kan holdes igang er at der er strøm på bilbatteriet.

Er der ikke strøm på batteriet kan man prøve at teste kapaciteten ved hjælp af en batteritester. Her vil man kunne se om batteriet er maksimalt opladet.

Når man tester batteriet, er det en god ide at vente, indtil bilen har stået stille i 12 timer. Så er man nemlig sikker på, at målingen vil afsløre om batteriet er afladet eller om det holder spændingen.

Er batteriet ikke fuld opladt, så kan det oplades ved hjælp af en batterilader. På markedet findes der i dag en lang række forskellige batteriopladere, hvor de mest gængse mærker er Noco Genius, CTEK og Keepower.

De mest avancerede ladere er elektroniske og kan bruges både til blybatterier og gel-batterier. Samtidig er de mest intelligente batteriladere i stand til at regulere styrken, så batteri og elektronik skånes.

Her får du en miniguide til, hvordan man lader et bilbatteri:

  • Først skal bilens batteri frakobles. Det gøres ved at fjerne kablerne. På den måde sikres det, at batteriet ikke bruger strøm under opladningen.
  • Herefter tilsluttes batteriopladerens kabler med det røde (positiv) kabel først til plus-polen, og det sorte (negativ) kabel til minus-polen.
  • Det kan anbefales at bruge en elektronisk batterioplader, der automatisk afbryder, når batteriet er opladet.
  • Man bør aldrig oplade et frossent batteri eller et batteri med en temperatur på over 45 grader.
  • Når batteri-laderen viser, at opladningen er slut, så slukkes der for opladeren, inden kablerne afmonteres.
  • Til sidst tilsluttes batteriets kabler på ny og motoren startes.

Har det ikke været muligt at oplade batteriet 100 pct., så skyldes det højst sandsynligt, at batteriet skal udskiftes. Er batteriet til gengæld fuldt opladet, men bilen stadig ikke vil starte, så skal fejlen findes et andet sted i motoren. I sådan et tilfælde bør du kontakte dit foretrukne værksted for at få foretaget en fejlsøgning.

Få tilbud og sammenlign priser på bilbatterier

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.