Opladerkabel er sluttet til bilbatteri

Opladning af bilens batteri

19 marts 2015, 12:12

Det sker for os alle på et eller andet tidspunkt, at vi kommer til at lade radioen være tændt, lyset eller noget andet, der dræner batteriet for strøm.

I nyere biler er der gjort meget for, at det ikke kan ske, men der er altid noget, du kan komme til at lade være tændt, så du pludselig står med et dødt batteri.

Få tilbud på reparation

Opladning af bilbatteri

  • Det bedste er, hvis du kan koble bilens batteri fra. På den måde sikrer du dig, at der ikke er noget udstyr, der bruger strøm, mens du oplader, og at der ikke springer gnister. Du skal dog være opmærksom på, at hvis batteriet kobles fra, risikerer du at skulle indtaste koden til din bils avancerede udstyr, stille ur osv.
  • Sørg for at alt er slukket, og tilslut laderens kabler med det positive kabel (rødt) først til plus-polen, og det negative kabel (sort) til minus-polen.
  • Tænd for opladeren. Afhængig af hvilken oplader du har, er der nogle indikatorer, der skal vise, hvor meget du oplader. Som minimum bør der være en lampe, der er tændt og fortæller, at der oplades.
  • Når batteriet er opladet, vil der, afhængig af lademodel, være en lampe, der lyser eller en anden indikator, der viser, at det er færdigt. Det kan du se i manualen. Hvis det er en billig lader, er det ikke sikkert, der er en stopfunktion, og så er det vigtigt, at du selv holder øje, så batteriet ikke bliver belastet unødigt.
  • Sluk for opladeren, og pil kablerne fra. Tilslut bilens egne kabler, hvis du tog dem fra.
  • Nu burde du kunne starte bilen.
  • Når bilen har holdt stille i 12 timer eller mere, er det en god ide at teste batteriet for at finde ud af, om det evt. er selve batteriet, der er defekt.

Hvis opladningen fejler

Hvis opladeren ikke viser tegn på, at batteriet bliver opladt, er det højest sandsynligt udtjent. Undersøg om der stadig er garanti på, inden du skifter det ud. Men du kan være ret sikker på, at du skal have et nyt batteri.

Hvis batteriet bliver ladt op, men bilen ikke vil starte, er det straks værre. Så skal du have en professionel til at fejlsøge på bilen i stedet for.

Få tilbud på reparation

Hurtigt videre med starthjælp

Hvis du har brug for at komme afsted hurtigt, kan du evt. prøve med starthjælp i stedet for. Enten ved at skubbe bilen i gang (kun benzinbiler), eller ved at bruge en anden bil og startkabler.

Hvis det lykkes, skal du køre en god lang tur for at være sikker på, at få ladet batteriet godt op. Hvis du ikke kan lade batteriet op med en god lang køretur, kan det være bilens starter, der er defekt, og så skal den del skiftes!

Få tilbud på batteriskifte

Alt om batterier og batteriskifte

Få tilbud og sammenlign priser på bilbatterier

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.