Gode tips til bilpolering

Sådan polerer du din bil

25 april 2018, 15:24

Ved at polere lakken på din bil fjerner du skidt og snavs og hjælper med at vedligeholde lakken og forlænge dens levetid. Samtidig forbereder du bilens karosseri til en omgang voks.

Din bils lak er konstant udsat for urenheder i form af både støv, jord og skidt fra vejen samt insekter og fugleklatter. Hvis ikke det bliver vasket af, kan urenhederne begynde at påvirke lakken på din bil.

Billak

Oftest er lak bygget op i tre lag – en base eller grunder, laget med selve lakfarven og øverst en gennemsigtig lakforsejler.

Det øverste lag er normal dobbelt så tykt som farvelaget, og det forbedrer udseendet af lakkens finish – samtidig beskytter det også mod udefrakommende urenheder.

Vask og polering

Ved at vaske og polere bilens yderste laklag, kan du fjerne urenheder, som ellers potentielt kan skade alle tre lag af lak.

Polering hjælper med at fjerne mindre småskader i toplaget og desuden forberede det øverste lak til en gang voks.

Voks beskytter

Et lag af voks beskytter det øverste lag af lak. Det betyder, at når urenheder rammer din bil, så rammer det voksen og ikke lakken.

Voksen fungerer altså som en ekstra form for beskyttelse af din bils lak. For at sikre, at voksen har et glat, rent underlag at blive påført på, er det påkrævet af polere bilens lak som forberedelse.

Sådan polerer du din bil

Den mest almindelige måde at polere din bil er at polere den i hånden, selvom maskiner til at polere med er tilgængelige. Her er en step-by-step-guide til at polere din bil:

  • Vask din bil grundigt med en svamp og et egnet rengøringsmiddel for at fjerne al snavs og urenheder. Læs flere tips til at vaske bilen her.
  • Tør din bil af – helst med et håndklæde, men alternativt lad den lufttørre, dog ude af direkte sollys. Tjek, at der ikke sidder noget skidt eller snavs tilbage på bilen.
  • Påfør polermiddel ifølge fabrikantens foreskrifter. De fleste polermidler skal påføres med en skumsvamp af en art, hvilket gør det muligt at påføre midlet jævnt på billakken.
  • Så skal du arbejde polermidlet ind i lakken med en ren, tør, klud. Det er bedst at bruge varierede faste strøg for at sikre, at midlet kommer ordentligt ind i lakken. Polermidlet bliver transparent, når det er blevet arbejdet godt igennem.
  • Brug et vaskeskind for at fjerne tiloversblevet polermiddel. Det er helt normalt, hvis du er nødt til at pudse nogle steder mere end andre for at sikre, at midlet er arbejdet nok igennem. Det er bedst at tjekke efterfølgende i sollys, om nogle områder stadig har rester tilbage.

Når du nu har poleret din bil, er den klar til at få en gang voks.

Læs mere om bilpleje:
* Sådan beskytter du bilen mod solen
* Beskyt bilen mod de heftige regnskyl
* Bilpleje, og hvorfor det er vigtigt
* Gør bilen klar til foråret
* Sådan vasker du din bil i hånden

Få tilbud og sammenlign priser på bilpleje

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.