Få bilen gjort ren og klar efter vinteren

Gør bilen klar til foråret

20 marts 2020, 10:45

Når vinteren er ovre, anbefaler vi, at du gør din bil klar til foråret. Bilen holder længere, dufter bedre og forbliver pænere i længere tid.

Den skarpe forårssol er ubønhørlig, og alt snavs kan pludselig ses. Bilen er møget til i salt og snavs, fælgene er beskidte, ruderne er fedtede både indvendigt og udvendigt, måtterne er brune og hvide af jord og salt. Så nu er det snart tid til en gennemgribende forårsklargøring af bilen. Og hvad indebærer det?

Her er opskriften på en god klargøring af din bil på en frostfri dag:

 • Hvis du har vinterdæk på bilen, så få sat sommerdækkene på, hvis der ikke længere er sne og sjap på vejene. Skal du have et godt tilbud på sommerdæk, har vi en lav pris på opgaven hele året, og du kan lige nu få skiftet til sommerdæk fra kun 197 kr.* hos et af de mange værksteder og dækcentre, der er tilknyttet Autobutler. Du vælger blot et værksted tæt på dig.

 • Vask bilen, så ser du et hurtigt resultat og er motiveret til at gå videre. Vælg en god vask i vaskehallen, det er normalt det mest skånsomme. Det er også det mest miljøvenlige, da vandet renses og genbruges. Vask efter med en god børste og vand med bilshampoo på fælgene, i false, kroge og under nummerpladerne.

  Hvis du insisterer på at vaske med børste derhjemme, så skift ofte vandet i spanden og skyl ofte efter. Tør efter med vaskeskind. Lad bilen stå og tørre i skyggen, på den måde får du det bedste resultat.

  Hefter kan du give den lakrens og lakforsegler med nogle bløde klude. Er der mange små rustpletter, den såkaldte flyverust, så overvej at sende bilen til lakbehandling. Ofte kan autolakereren fikse det for nogle få tusinde kroner. Den tid, da hele bilsider blev omlakeret pga. små rustpletter, er ovre.

 • Tøm bilen for beskidte måtter, affald og alt andet uvedkommende, så du får et overblik og ikke skal bruge tid på det undervejs. Hvis måtterne er meget slidte, så køb nogle nye, evt. uoriginale. Men sørg for, at de nye kan sættes fast i bunden af bilen, hvis de gamle kunne. Det er farligt, hvis måtterne forskubber sig ind under bremsepedalen eller koblingspedalen og blokerer for dem.

  Hvis de ikke er slidte, så giv dem en skånevask ved 30-40 grader i vaskemaskinen uden centrifugering, når de er blevet støvsuget eller banket godt af.

 • Gør ruderne rene indvendigt og udvendigt med vand og sulfo, gå evt. efter med vinduesrens på sprayflaske. Tør efter med en blød klud, der ikke fnugger. Hvis ruderne er nye, kan du give dem en nanobehandling, evt. kan du få en specialist til det. Resultatet bliver knap så godt med gamle, ridsede ruder.

  Pas på ikke at bruge skarpe genstande, især på bagruden, da det kan ridser og kan ødelægge varmetråde indvendigt. Er der tyggegummi eller lignende genstridige pletter på ruderne, så brug lidt madolie og sprit.

 • Gør kabinen ren. Støvsug sæderne, rens dem med sæderens fra bilistbutikken, om nødvendigt. Brug lunkent vand med en smule sulfo i til plastfladerne.
 • Pas på med siliconespray. Det glinser meget i solen og tiltrækker støv. Brug en vatpind og/eller en brugt tandbørste til rengøring af de svære steder, f.eks. luftdyserne.
 • Husk at rengøre rat og betjeningsgreb – der kan sidde mange bakterier.
 • Er du allerede træt ved tanken om det kæmpearbejde, der venter dig, og ved du inderst inde, at du ikke får det gjort, så få tilbud på klargøring hos et af Autobutlers mange værksteder! Det koster lidt mere, men du får også et professionelt resultat.

Vær sikker på, at alt er i orden

Hvis du alligevel synes, det hele lyder lidt for uoverskueligt, kan du gå til et professionelt værksted og få et tilbud på hele pakken for dit forårstjek. For ud over at du kan lave en del selv, bør du bruge en autoriseret mekaniker til at tjekke alt det, du ikke selv har udstyr til og foretage følgende:

Vælg derfor en autoriseret mekaniker, hvis du vil køre sikkert indtil dit næste tjek:

Få tilbud og sammenlign priser på bilpleje

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.