Gør bilen klar til foråret

Skrevet af Autobutler.dk d. 26. marts 2013, 10.45

Gør bilen klar til foråret

Den skarpe forårssol er ubønhørlig. Bilen er møget til i salt og snavs, fælgene er beskidte, ruderne er fedtede både indvendigt og udvendigt, måtterne er brune og hvide af jord og salt. Så nu er det snart tid til en gennemgribende forårsklaring af bilen. Og hvad indebærer det? Vi har kikket vore venner hos Berlingske Bilen over skulderen, og så har vi lagt nogle af vore egne tips til. Hold tungen lige i munden, her er opskriften på en god klargøring af din bil på en frostfri dag:


  • Hvis du har vinterdæk på bilen, så få sat sommerdækkene på, hvis der ikke længere er sne og sjap på vejene. Skal du have et godt tilbud på sommerdæk, kan du sende en forespørgsel om det ud til de ca. 775 værksteder og dækcentre, der er tilknyttet autobutler.dk. Du får hurtigt op til tre tilbud fra nærområdet.

  • Vask bilen, så ser du et hurtigt resultat og er motiveret til at gå videre. Vælg en god vask i vaskehallen, det er normalt det mest skånsomme. Det er også det mest miljøvenlige, da vandet renses og genbruges. Vask efter med en god børste og vand med bilshampoo på fælgene, i false, kroge og under nummerpladerne. Hvis du insisterer på at vaske med børste derhjemme, så skift ofte vand i spanden og skyl ofte. Tør efter med vaskeskind. Lad bilen skal tørre i skygge. Hefter kan du give den lakrens og lakforsegler med nogle bløde klude. Er der mange små rustpletter, den såkaldte flyverrust, så overvej at sende bilen til lakbehandling. Ofte kan autolakereren fikse det for nogle få tusinde kroner. Den tid, da hele bilsider blev omlakeret pga. små rustpletter, er ovre.

  • Tøm bilen før beskidte måtter, affald og alt andet uvedkommende, så du får et overblik og ikke skal bruge tid på det undervejs. Hvis måtterne er meget slidte, så køb nogle nye, evt. uoriginale. Men sørg for, at de nye kan sættes fast i bunden af bilen, hvis de gamle kunne. Det er farligt, hvis måtterne forskubber sig ind under bremsepedalen eller koblingspedalen og blokerer for dem. Hvis de ikke er slidte, så giv dem en skånevask ved 30-40 grader C i vaskemaskinen uden centrifugering, når de er blevet støvsuget eller banket godt af.

  • Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

  • Gør ruderne rene indvendigt og udvendigt med vand og sulfo, gå evt. efter med vinduesrens på sprayflaske. Tør efter med en blød klud, der ikke fnugger. Hvis ruderne er nye, kan du give dem en nanobehandling, evt. kan du få en specialist til det. Resultatet bliver knap så godt med gamle, ridsede ruder. Pas på med ikke at bruge skarpe genstande. Det ridser og kan ødelægge varmetråde indvendigt. Er der tyggegummi eller lignende på ruderne, så brug lidt madolie og sprit.

  • Gør kabinen ren. Støvsug sæderne, rens dem med sæderens fra bilistbutikken, om nødvendigt. Brug lunkent vand med en smule sulfo i til plastfladerne. Pas på med siliconespray. Det glinser meget i solen og tiltrækker støv. Brug en vatpind og/eller en brugt tandbørste til rengøring af de svære steder, f.eks. luftdyserne. Husk at rengøre rat og betjeningsgreb – der kan sidde mange bakterier.

  • Er du allerede træt ved tanken om det kæmpearbejde, der venter dig, og ved du inderst inde, at du ikke får det gjort, så få et tilbud på klargøring hos et af autobutlers mange klargøringscentre eller værksteder! Det koster lidt mere, men du får også et professionelt resultat.

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Volkswagen Golf VI – 2012
God service - smilende og venlige. Fik bilen på værksted samme dag og kunne hente den senere på d...
Apex Auto
2610 Rødovre
Toyota iQ – 2010
God stemning, service og priser
Byens Bilsalg - Teknicar
5000 Odense C
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Volkswagen Golf VI – 2012
God service - smilende og venlige. Fik bilen på værksted samme dag og kunne hente den senere på d...
Apex Auto
2610 Rødovre
Opret en opgave nu