For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Udskiftning af bremsevæske

  • Spar 20-40% på værkstedet
  • Vores kunder sparer i snit 1.655 kr.
  • Du modtager tilbud inden for 24 timer
  • 3 års fuld garanti på værkstedsarbejdet
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Hvorfor er skift af bremsevæske vigtigt?

Et hydraulisk bremsesystem skal være velsmurt og uden luftbobler og snavs, der forringer bremsernes effekt. Bremserne er et bilens vigtigste komponenter, da velholdte og velfungerende bremser sørger for din sikkerhed, når du navigerer i trafikken.

Bremsevæsken er med til at lægge et pres på bremsernes rotorer i hvert “hjørne” af bilen, når du trykker på bremsepedalen. det lægger pres på bremseklodserne, hvorefter hjulenes fart sænkes eller stopper helt, hvis der trykkes længe nok.

Over tid kan der komme snavs og luftbobler i den hydrauliske væske, og det nedbryder væsken. Der kan desuden komme kondensvand i væsken, så den mister sin effekt - ikke mindst ved katastrofeopbremsninger. Hvis du skal have udskiftet bremsevæsken i din bil, vil mekanikeren pumpe den snavsede væske ud, indtil væsken ikke længere er brun eller grumset, og derefter påfylde helt ny væske.

Er det længe siden, du har fået ordnet din bils bremsevæske, vil et komplet bremsevæske skift sørge for, at dine bremser fungerer helt optimalt igen. Det danske vejr er hårdt for de fleste biler, så rutinemæssige tjek af bremserne er en rigtig god ide - især også med tanke på din sikkerhed.

Hvad koster udskiftning af bremsevæske?

Du skal gerne få tjekket din bils bremsevæske hvert eller hvert andet år, men læs i din servicehåndbog, hvor tit din bil har brug for det.

Der findes to slags opgaver, mekanikeren kan udføre: Udskiftning af bremsevæske, hvor bilen tømmes helt og du får påfyldning af nyt bremsevæske, eller når du blot skal efterfylde bremsevæske.

Påfyldning af bremsevæske sker ofte, når du skal have skiftet bremser, eller under et serviceeftersyn. Det tager få minutter for mekanikeren.

Der er desuden også forskel på mærkerne for den hydrauliske væske. Bremsevæsken Dot 4 koster dog ikke mere end 70 kroner for en liter, mens andre væsker kan være billigere eller dyrere. Tjek din servicehåndbog for optimal vejledning til din bil.

Men generelt koster udskiftning af bremsevæske mellem 600 og 700 kroner, hvilket er inklusiv væske og en time på værkstedet. Brug Autobutler til at få 3 tilbud på opgaven, så du kan danne dig et overblik.

Bedømmelser af bremsearbejde

God kommunikation med værkstedet og arbejdet blev udført pænt og til tiden.
Mads T.
Volkswagen Golf (2014)
Vi fik lavet service og skiftet bremser. Vi er meget tilfredse med kundeservicen og det udførte a...
Frederik G.
Volkswagen Passat (2011)
Super fin behandling.
Jan J.
Volkswagen Polo (2016)

Alle bilreparationer