Spar penge på udskiftning af bremsevæske

 • Find det bedste værksted til den bedste pris
 • Spar i gennemsnit 34% på bremse relateret reparationer
 • Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Derfor bør du udskifte bremsevæske gennem Autobutler

 • Du sparer i gennemsnit 34% på udskiftning af bremsevæske.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud.
 • Alle værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Vi giver dig tryghed med vores FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online, når det passer dig.
 • Professionel mekanikerrådgivning fra Autobutler.
 • Du undgår dyre overraskelser og får alle tilbud på skrift.
 • Vi giver dig prisgaranti - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremsevæske.

Hvorfor er skift af bremsevæske vigtigt?

Velholdte bremser er sikre bremse

Et hydraulisk bremsesystem skal være velsmurt og uden luftbobler og snavs, der forringer bremsernes effekt. Bremserne er en af bilens vigtigste komponenter, da velholdte og velfungerende bremser sørger for din sikkerhed, når du navigerer i trafikken.

Bremsevæsken er med til at lægge et pres på bremsernes rotorer i hvert “hjørne” af bilen, når du trykker på bremsepedalen. Det lægger pres på bremsekaliberen, der herefter presser bremseklodserne mod bremseskiven, hvorefter hjulenes fart sænkes eller stopper helt, hvis der trykkes længe nok.

Hvorfor skifter man bremsevæske?

Over tid kan der komme snavs og luftbobler i den hydrauliske væske, og det nedbryder væsken. Der kan desuden komme kondensvand i væsken, så den mister sin effekt - ikke mindst ved katastrofeopbremsninger. Hvis du skal have udskiftet bremsevæsken i din bil, vil mekanikeren pumpe den snavsede væske ud, indtil væsken ikke længere er brun eller grumset, og derefter lave en bremsevæske påfyldning med helt ny væske.

Er det længe siden, du har fået ordnet din bils bremsevæske, vil et komplet bremsevæske skift sørge for, at dine bremser fungerer helt optimalt igen. Det danske vejr er hårdt for de fleste biler, så rutinemæssige tjek af bremserne er en rigtig god ide - især også med tanke på din sikkerhed.

Læs mere om, hvordan du bruger et bremseudluftningsværktøj, der er brugbart når bremsevæskestanden har været for lav, og der er kommet luft i systemet.

Hvad koster udskiftning af bremsevæske?

Du skal gerne få tjekket din bils bremsevæske hvert eller hvert andet år, men læs i din servicehåndbog, hvor tit din bil har brug for det.

Der findes to slags opgaver, mekanikeren kan udføre: Udskiftning af bremsevæske, hvor bilen tømmes helt og du får bremsevæske påfyldning af helt ny væske, eller når du blot skal efterfylde bremsevæske. Uanset hvad er det en god ide at få tilbud på en bremsevæske skift pris.

Påfyldning af bremsevæske sker ofte, når du skal have skiftet bremser, eller under et serviceeftersyn. Det tager få minutter for mekanikeren.

Der er desuden også forskel på mærkerne for den hydrauliske væske. Bremsevæske DOT 4 koster dog ikke mere end 70 kroner for en liter, mens andre væsker kan være billigere eller dyrere. Tjek din servicehåndbog for optimal vejledning til din bil.

Men generelt koster skift af bremsevæske mellem 600 og 700 kroner, hvilket er inklusiv væske og en time på værkstedet. Brug autobutler.dk til at få tilbud på opgaven, så du kan danne dig et overblik.

Krav til og typer af bremsevæsker

Krav til bremsevæsken - Hvilken bremsevæske skal du bruge?

Bremsevæske klassificeres med forkortelsen DOT, der står for Department of Transport.

Som beskrevet ovenfor, så er bremsevæsken nødvendig for at kunne overføre trykket fra bremsepedalen til hjulene, så de bremser. I denne proces fungerer bremsevæsken som overførselsmedium for bremsekraften, hvorfor der er følgende krav til den:

 • Væsken må ikke angribe gummipakninger
 • Den skal beskytte delene af bremsesystemet mod rust og tæring
 • Den skal være temperaturresistent

De typiske karakteristika ved bremsevæske
Bremsevæskens viskositet - eller dens tykkelse - er vigtig, fordi den er afgørende for bremsesystemets funktion.
Kogepunktet afgør, hvornår de små luftbobler i væsken sprænger, og det er en central faktor i et velfungerende bremsesystem.

Hvad er bremsevæske - Typer af bremsevæske

Det amerikanske Department of Transport (DOT) har defineret 116 forskellige slags krav til bremsevæsker, hvilket opnås med fire forskellige slags væsker, som du kan købe:

DOT 3: Glycerolbaseret. Findes oftest i ældre biler.
DOT 4: Glycerolbaseret. Findes oftest i nyere biler og modeller og har et højere kogepunkt end DOT 3. Holder også længere end DOT 3.
DOT 5: Silikonebaseret. Kan ikke blandes med DOT 3, 4 og 6 (5.1). Det kan ikke absorbere vand og bruges oftest i USA.
DOT 6 (5.1): Glycerolbaseret. DOT 6's fordele er, at den kan holde i mange år, hvis du ikke bruger din bil så meget (fx ved bykørsel). Den koster dog også en del mere end DOT 4, cirka det dobbelte. Du skal også være opmærksom på, at DOT 5 ikke er så følsom, når det kommer til kompression og tryk. Derfor føles det anderledes at bremse med DOT 5, da det giver en blødere bremse.

Bremsevæske og bremsevæskestanden

Hvor ofte skal bremsevæske skiftes?

Normalvist skal bremsevæsken skiftes i henhold til producentens forskrifter. Disse findes i din bils servicehåndbog. Mange producenter anbefaler dog, at du skrifter bremsevæsken efter 2 år, uanset hvordan du kører eller hvor langt du har kørt. Efter 2 år stiger mængden af vand i bremsevæsken, hvilket er med til at danne små bobler i væsken, når dens temperatur stiger. Derfor falder kogepunktet i bremsevæsken. Når du bremser, sprænger boblerne, hvilket gør presset på bremserne lavere.

Symptomer på, at bremsevæsken skal skiftes

Hvis du kører din bil på værksted for at skifte bremsevæske, er det første der sker, at mekanikeren måler indholdet af vand i væsken. Er andelen af vand i bremsevæsken over 3,5%, skal det udskiftes. Derfor er det vigtigt, at du får tjekket bremsevæsken med jævne mellemrum, så vandindholdet ikke overskrider denne procensats. Symbolet for skift af bremsevæske er en advarselslampe i din bils instrumentbræt, som indikerer problemer i bremsesystemet. Når symbolet med udråbstegn og en ring om lyser rødt, skal du have et bremsevæske skift. En anden indikation på ny bremsevæske er skurrende lyde, når du bremser.

Få skiftet bremsevæske ved det regelmæssige serviceeftersyn

Det kan være en god ide at få skiftet bremsevæske, når du alligevel har bilen på værksted til det regelmæssige serviceeftersyn - intervallerne er nemlig de samme. Hvis du er god til at vedligeholde din bil, bør du uanset hvad køre den på værksted med jævne mellemrum for at få den efterset. Du kan derfor med fordel få skiftet bremsevæske ved serviceeftersynet, så du ikke behøver at bekymre dig om, hvornår bremsevæsken sidst blev skiftet eller intervallerne for skiftet. Samtidig er et visuelt tjek af bremsevæsken en del af serviceeftersynet, så det vil være nemt at skifte eller påfylde, hvis der er brug for det.

Hvordan skifter man bremsevæske?

Tab af bremsevæske eller endda et læk af bremsevæske øges af nedslidte og porøse bremseslanger og lukninger, samt utætte forbindelser i bremsesystemet. Derfor er det endnu mere vigtigt, at du tjekker bremsevæskestanden regelmæssigt, især når din bil bliver ældre. Du kan vælge at tjekke væskestanden selv, så slipper du for at køre bilen på værksted.

Tjek bremsevæsken på nyere biler

Husk, at det er bedst at test bremsevæskestanden på en plan overflade med kold motor. Første skridt er at åbne kølerhjelmen og tjekke standen for bremsevæske i beholderen. Mange køretøjer har en gennemsigtig beholder med tydelige markeringer for minimum og maximum. Markeringerne viser dig, hvorvidt bremsevæskestanden er optimal, eller om du skal skifte bremsevæske. Hvis du ikke kan se niveauet af bremsevæske i beholderen, kan du bruge en bremsevæske tester til at måle både niveauet og kogepunktet af væsken.

Tjek bremsevæsken på ældre biler

Nogle ældre biler har en metalbeholder i motoren fremfor en gennemsigtig udgave. For at aflæse bremsevæskestanden skal du blot skrue låget af beholderen og aflæse standen ved hjælp af markeringerne i tanken. Er niveaet under minimumkravet, er det en god ide at få tjekket bremseskiverne i samme omgang. Hvis der er tydelige fordybninger og riller fra bremseklodserne, bør du køre bilen på værksted for at få skiftet bremsevæske.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremsevæske.

Priser på bremsereparationer

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Audi 4.001 kr. 1.897 kr. - 6.888 kr. Få tilbud
Citroën 3.051 kr. 1.757 kr. - 5.310 kr. Få tilbud
Ford 2.813 kr. 1.498 kr. - 4.780 kr. Få tilbud
Hyundai 2.926 kr. 1.563 kr. - 4.698 kr. Få tilbud
Kia 3.164 kr. 1.866 kr. - 4.859 kr. Få tilbud
Peugeot 3.118 kr. 1.777 kr. - 5.327 kr. Få tilbud
Renault 3.080 kr. 1.382 kr. - 5.704 kr. Få tilbud
Skoda 2.904 kr. 1.463 kr. - 4.554 kr. Få tilbud
Toyota 2.820 kr. 1.632 kr. - 4.702 kr. Få tilbud
Volkswagen 3.110 kr. 1.875 kr. - 5.027 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af bremsearbejde

Fantastik oplevelse
Alexander P.
Audi A6 (1999)
Fin service og god rådgivning 👍
Lars H.
Mercedes-Benz B-Klasse (2017)
Dygtige og behagelige mennesker, Meget profesionelle. Kun +++++++👌👌👌👌👌 herfra
Aquiles
Citroën Jumpy (2019)

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremsevæske.

Kampagner & tilbud

Fast lav pris
Hjulskifte
Kun 199 kr.

Få hjulskifte til rekordlav pris - kun 199 kr. Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti.

Spar op til 1.000 kr.
Undervognsbehandling
20% rabat

20% rabat på undervognsbehandling fra kvalitetsgodkendte rustbeskyttelsesmærker som PAVA, Dinitrol, SUVO, Tectyl og Mercasol.

Spar 20-40%
Serviceeftersyn
Spar 1.312 kr.

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 31% på at sammenligne tilbud, svarende til 1.312 kr.

Se alle tilbud
Fast lav pris
Basisservice
Kun 949 kr.

Inkluderer olie- og filterskift med op til 4 liter kvalitetsolie og en komplet gennemgang af din bil ud fra et 25-punkts tjekskema.

Fast lav pris
Olieskift
Kun 749 kr.

Bestil olieskift til kun 749 kr. med påfyldning af op til 4 liter kvalitetsolie, montering af nyt oliefilter, og nulstilling af serviceindikator.

Fast lav pris
Aircondition service
Kun 549 kr.

Lige nu kan du få serviceret dit airconditionanlæg til kun 549 kr. Få anlægget tjekket for utætheder og påfyldt kølemiddel op til 150 gram.

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 251 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud