Sammenlign priser på skift af bremseskiver og bremseklodser

4.6 (15.081)
  • Få tilbud fra 221 uafhængige værksteder
  • Du sparer i gennemsnit 23%* eller 929 kr*. på bremsereparationer
  • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
23%*
Derfor bør du udskifte bremseskiver & bremseklodser via Autobutler
Bremseskiver og klodser
  • Spar i gennemsnit 23%,* svarende til 929 kr*. på bremsereparationer.
  • Sammenlign online tilbud på udskiftning af bremseskiver.
  • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
  • 3 års FDM-godkendt garanti.
  • Undgå ventetid - bestil tid online.
  • Alle tilbud er skriftlige.
  • Prismatch - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.
Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Udskiftning af bremseskiver og/eller klodser

Så meget sparer bilejere udskiftning på bremseskiver og bremseklodser

Priser og besparelser for de viste bilmærker, er baseret på et gennemsnit af forskellige modeller og årgange. Du skal derfor oprette en opgave for at se din faktiske pris og besparelse.
Bilmærke Spar i gennemsnit*
Audi
4.6
(574)
1.166 kr. / 24%
BMW
4.6
(469)
1.034 kr. / 24%
Citroën
4.7
(1.183)
967 kr. / 23%
Ford
4.6
(1.193)
827 kr. / 22%
Hyundai
4.6
(761)
631 kr. / 21%
Kia
4.6
(880)
728 kr. / 22%
Opel
4.6
(687)
861 kr. / 23%
Peugeot
4.6
(1.466)
940 kr. / 22%
Skoda
4.6
(930)
893 kr. / 24%
Volkswagen
4.6
(1.695)
1.060 kr. / 24%
Hvordan fungerer bremseskiver og bremseklodser

Skivebremser fungerer med en stålskive fastmonteret på indersiden af hjulet. Som en klemme på den ene side af skiven er bremsekaliberen, og bremseklodserne på indersiden af kaliberen. Når du træder på bremsepedalen, sker der et pres ned igennem bremsesystemet, som presser bremsevæsken ind i bremsekaliberen så bremseklodserne presses ind mod skiven. Dette er den hydrauliske bremsefunktion som giver en blød og jævn opbremsning.

Hvornår skal bremseskiver skiftes?

Symptomer på, at dine bremseskiver skal skiftes, er f.eks. når de har fået en anden farve (lilla). Det er et tegn på, at bremseskiverne (der er lavet af stål) har været overophedede. Det bliver de blandt andet ved aggressiv kørsel, hvor der bremses meget og hårdt, men også når belægningen på bremseklodserne er slidt ned.

Et andet symptom er en skurrende lyd, når du bremser. Det kan gøre skiverne tyndslidte over tid. Hvis du kan se tydelige riller eller furer efter bremseklodserne på skiverne, skal du have dem skiftet.

Se vores liste over, hvad de typiske bremseproblemer er.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Udskiftning af bremseskiver og/eller klodser

Hvor lang tid holder bremseskiver?
skift af bremseskiver

Er du typen, der kører en del bykørsel og slider meget på bremserne, er det især en god ide at få skivebremserne efterset.

Tommelfingerreglen er, at man efter 80.000 til 120.000 kørte kilometer kan få brug for en udskiftning af bremseskiver. Dette skyldes, at selve skiverne bliver slidt ned over tid af bremseklodserne, der presser ind på skiven. I stort set alle tilfælde af udskiftning af bremseskiver, skifter mekanikeren også bremseklodserne.

Læs mere om, hvordan du kontrollerer bremseskiver og -klodser i vores blogpost.

Hvad koster skift af bremseskiver og klodser?

De fleste biler har skivebremser på alle hjul men på nogle især ældre biler kan der være tromlebremser på de bagerste hjul. Når du skal have skiftet skiverne på dine skivebremser gøres det parvist, og selve reservedelen kommer også i par.

Skiverne skal ikke skiftes så ofte. Men de varierer i pris og der kan være en del arbejde forbundet med skiftet. Skal du have skiftet et enkelt sæt (på 2 hjul), ligger prisen inkl. arbejdstid, nye skiver og bremseklodser på mellem 2.000 og 4.500 kroner.

Læs mere: hvordan du lader bremserne leve længere.

Guide til, hvordan du selv udskifter bremseskiven.

Hvilke bremseskiver er bedst?

Hvilke skiver, der passer bedst til din bil, skal du spørge din mekaniker om. Vi anbefaler at du vælge kvalitetsprodukter som minimum skiver i OEM-kvalitet.

Skal bremseskiverne skiftes, kan du evt. få perforerede bremseskiver sat på hjulene. De jævnt fordelte lufthuller i skiven gør, at friktionen ved opbremsning bliver mindre, så skiverne ikke bliver ligeså varme som almindelige skiver. Når luftgennemstrømningen er større, bremser bilen også bedre.

Derudover findes der også coatede bremseskiver, der har en ekstra belægning på skiverne, som beskytter mod rust. De beskytter dog ikke dér, hvor bremseklodserne presser ind på skiverne, og coatingen slides desuden ned.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Udskiftning af bremseskiver og/eller klodser

Hvor længe holder bremseklodser og bremsebakker?
Bremseklodser skift pris

Bremseklodser levetid ligger i intervallet 60.000 og 100.000 kørte kilometer.

En bremsereparation kan inkludere en komplet udskiftning af bremseskiver og bremseklodser men ofte kan du nøjes med bare at få skiftet klodserne.

Bremsebakkerne holder meget længere end klodserne. Det skyldes, at bremsebakkerne sidder inde i tromlebremserne, der kun sidder bagpå bilen. Og disse bruges kun omkring 30% sammenlignet med skivebremserne foran, som står for 70% af bremsekraften. Derfor er levetiden for belægningen på bremsebakkerne på omkring 150.000-200.000 kørte kilometer.

I nogle biler findes der en såkaldt slidindikator for bremsebelægning. Det vil sige, at når det er tid til et skift af bremseklodserne, så vil en lampe i instrumentbrættet lyse. Der sidder en sensor ved bremseklodserne i bilen, som registrerer, når klodsernes bremsebelægning er slidt ned tilstrækkeligt.

Hvordan fungerer bremseklodser og bremsebakker

Bremsesystemet har enten skivebremser eller tromelbremser. I skivebremser sidder bremseklodserne på indersiden af bremsekaliberen, som er monteret rundt om bremseskiven. Når du bremser, presses bremsevæsken ned igennem bremseslangerne og skaber et hydraulisk tryk, som presser bremseklodserne ind mod skiven, således at bilen bremser. Det er i denne proces, at bremsebelægningen på klodserne slides ned.

De fleste biler har skivebremser både foran og bagpå bilen. En del mindre biler har dog et sæt tromlebremser bagpå, og dette skyldes flere ting. I tromlebremser sørger en cylinder for, at to bremsebakker presses udad mod tromlen, der er fastmonteret på indersiden af hjulet. Systemet er derved det samme som med skivebremser - i begge tilfælde er det overfladen af belægningen der slides ned og udsættes for friktion. Men tromlebremser findes oftere i små biler, fordi de ikke er ligeså stærke som skivebremser, og de skal ikke trække så mange kilo i mindre køretøjer. Desuden kræver de generelt mindre vedligehold, fordi de kun bremser 30% af den samlede bremsekapacitet og slides mindre. De er desuden billigere, så de dyrere skivebremser er slet ikke nødvendige i små biler.

Vores mekanikere rapporterer i den forbindelse, at skivebremser bag på små biler nogle gange skal udskiftes pga. rust - de er ikke slidt ned, men er brugt så lidt, at metallet på bremseskiven er angrebet af rust. Den friktionsvarme, som opstår når man bremser, har manglet til at holde rusten væk fra stålet.

Udskiftning af bremseklodser - pris?

Prisen for et nyt sæt bremseklodser er ikke høj, den ligger på mellem 500 og 1.000 kroner. Hvis du lægger en times arbejde for mekanikeren oveni, så bliver den samlede pris for arbejdet omkring 1.500 kroner. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er så tit, at man får brug for kun at skifte klodserne. Det kan f.eks. være hvis du planlægger at sælge bilen, eller hvis bremseskiven alligevel er i god stand, men klodserne er slidt helt ned. Ellers er skift af bremseklodser ofte en opgave, der kombineres med et skift af bremseskiven.

Skal du have nye bremsebakker, er prisen for selve reservedelen mellem 300 og 600 kroner, så du skal betale omkring 1.300 kroner for hele reparationen, inkl. arbejdstid.

Husk at du kan læse vores guide til, hvordan du selv udskifter bremseklodserne, hvis du overvejer at kaste dig ud i opgaven selv.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Udskiftning af bremseskiver og/eller klodser

Bedømmelser af bremsearbejde

Risbjerg Auto - Hella Service Partner
2 dage
Ali er serviceminded og tilbyder konkurrencedygtige priser på ydelserne. Jeg føler mig godt behan...
Peter S.
Mazda 3 (2013)
Magneti Marelli - Checkstar værksted Frederikssund (Bilhuset-engmark A/S)
2 dage
Vi stod og skulle afsted på ferie, men havde lidt udfordringer med bilen. Fik hurtig og meget im...
Thue L.
Tesla Model 3 (2020)
IM Autoteknik - Carspot
3 dage
Arbejdet udført som aftalt og til aftalt pris. Og så blev det udført hurtigere end forventet. ...
Michael H.
Hyundai i10 (2010)

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 395 kr.*
4.5 (6.883)
Typisk biler fra 1970-2017 (kølemiddel R134A)

Få et velfungerende aircondition-anlæg og kold luft i kabinen. Din aircondition serviceres, tjekkes for utætheder og der påfyldes op til 200g kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Lige nu priser fra 449 kr.*
4.7 (163)
Bilårgang 2018 eller nyere (kølemiddel R1234YF)

Få et velfungerende aircondition-anlæg og kold luft i kabinen. Din aircondition serviceres, tjekkes for utætheder og der påfyldes op til 200g kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Spar i gennemsnit 934 kr.*
4.5 (33.588)
Spar i gennemsnit 24%*

Bestil serviceeftersyn med stempel i servicebogen. Du får en komplet gennemgang af din bil efter producentens forskrifter. Værkstedet skifter alle krævede dele så bilens garanti er sikret.

Lige nu priser fra 595 kr.*
4.6 (4.058)
Spar i gennemsnit 53%*

Bestil dit olieskift online. Du får tømt bilens gamle olie og fyldt op til 4 liter kvalitetsolie på bilen. Værkstedet skifter også dit oliefilter og sørger for at bortskaffe den gamle olie.

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.