Sådan beskytter du bilen mod solen

Skrevet af Autobutler.dk d. 28. maj 2015, 20.47

Bilservice

Sådan kan du beskytte bilen mod solens sommervarme stråler

Ofte har vi nok en idé om at vinteren er den hårdeste tid for vores bil, med sne og sjap, for slet ikke at tale om salt der får undervognen til nemmere at ruste. Sommeren kan være rigtig slem ved de dele der påvirkes af solens ubarmhjertige varme stråler. De får lakken til at falme, gummilister til at mørne og chokoladen i handskerummet til at smelte.

Samtidig falder temperaturen ofte om natten, så der bliver en meget stor temperaturforskel, fra varme solstråler, til den rå kolde luft i en stjerneklar nat. Temperaturudsving er også noget der kan påvirke din bils helbredstilstand.

Der er nogle ting du kan gøre selv, hvis du altså er opmærksom, og vil tage dig kærligt af din bil.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Parker bilen inde

Hvis du har en garage, er det dumt hvis den er fyldt med alt muligt der lige skal stilles til side, til du får tid til at ordne det. Bilen har behov for at blive beskyttet, og passet godt på, så hvis du har en garage, bør du også bruge den til din bil. På den måde beskytter du lakken, og sparer penge på lakering eller polering, når den skal sælges.

Du kan også være heldig, at din forsikring kan være billigere, hvis du gør dit forsikringsselskab opmærksom på, at du parkerer bilen i en aflåst garage.

Hold dæktrykket

I sommermånederne kan vejene blive meget varmt. Hvis du ikke har korrekt dæktryk, er de mere udsat for at få punkteringer ved kontakt med meget varme vejbelægninger. Ændringerne der er i temperaturen mellem dag og nat kan også have en indvirkning på dæktrykket, så derfor er det også vigtigt at du kontrollerer dæktrykket om sommeren.

Du kan se i servicehåndbogen hvor meget tryk der skal være i dækkene, og det er nogle gange forskelligt fra fordæk til bagdæk. Ofte vil du også kunne finde oplysningerne i karmen til førerdøren, eller inde i klappen til brændstofdækslet.

bilservice


Parker i skyggen

Når det er muligt, bør du parkere i skyggen, så din bil ikke er udsat for den direkte stærke sol. Hvis der er et stort træ i nærheden der kan skygge for bilen er det perfekt. Eller hvis der er en overdækket parkeringsplads, eller på vejens skyggeside.

Parkere gerne et stykke væk fra træer, men alligevel tæt nok på, at du får skyggen. Hvis du holder under træet, er der risiko for at du skal en ekstra tur i vaskehallen, enten fordi fuglene belønner dit valg af parkering med klatter, eller en del træer sviner ret meget med blade og pollen, og nogle træer har virkeligt klistrede pollen der ikke bare lige glider af igen i et regnvejr.

Hold øje med remme

I alle de dele og komponenter hvor der indgår gummi, er der en ekstra risiko i de varme somre for, at delene bliver møre og sprækker. Varme - kulde vekslingen er som nævnt tidligere den værste synder, men varmen i sig selv er rigtig slem for de remme du har i beilen. De kan hedde kilerem, tandrem og ventilatorrem.

Hvis du kan kontrollere det selv, bør du gøre det med jævne mellemrum, og ellers bør du være helt sikker på, at deadline for service ikke overskrides.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Kontroller væskestanden

De flydende væsker i bilen kan fordampe i sommervarmen, så det er vigtigt jævnligt at kontrollere at de ikke ryger under den minimale beholdning. Kølervæske, bremsevæske og motorolie er vigtig, mens sprinklervæske mest er for din sikkerheds skyld, at du sikrer dig altid at kunne have et klart udsyn.

Dæk kabinen til

Hvis du ikke har mulighed for at parkere i skyggen af et træ eller i en garage imens solen er ubarmhjertig skarp, bør du beskytte kabinen med noget afdækning. Det beskytter kabinen ved at reflektere sollyset, så energien sendes ud af kabinen, og mindsker opvarmningen, samtidig med at rat, instrumenter og det forreste af frontpanelet ikke bliver ødelagt af solen. Der er mulighed for at købe en forrude afskærmning som f.eks. en fra thansen til 69,- (2015):

bilservice

Kilde: Thansen

Solskærme til forruden er som regel til at rulle sammen, eller foldbare. Til sideruderne vil det ofte være et eller andet barnligt motiv på en net afskærmning med sugekopper på, men du kan også få mere smarte udgaver til voksne.

Tonede ruder

Hvis du ved du skal holde meget ude i solen, kan du overveje at investere i tonede ruder. Du skal bare være opmærksom på lovgivningen omkring tonede ruder og film på ruder. Det er ikke det samme, og du må ikke selv komme film på sideruder foran eller forruden. Det skal være originalt indbygget i ruden, så det er selvfølgelig en udskrivning. De fleste biler oplever stenslag i bilens levetid, og hvis du er lidt fræk, kan du spørge den der udskifter ruden, om du kan få en tonet rude i, mod at betale differencen fra forsikringen.

Giv bilen en voksbehandling

Hvis du bruger en bilvask, bør du vælge et program med voksbehandling. På den måde har du en ekstra beskyttelse mod solens skarpe stråler der ellers kan få lakken til at falme. Det er en rimelig billig måde at beskytte lakken på.


Få 3 tilbud på service

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56719 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Citroen C1 – 2013
Apex Auto
2610 Rødovre
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu