En bils udstødning, der er rusten

Sådan fjerner du rust fra udstødningsrøret

15 juni 2015, 16:30

Alle moderne udstødningsrør er fremstillet mere hårdføre mod rust end tidligere. Men det forsinker bare processen med at den ruster - det forhindrer det ikke.

Det bedste, du kan gøre, er en forebyggelse mod at udstødningen ruster, men hvis udstødningen allerede er angrebet af rust, er der nogle forskellige ting, du kan gøre for at fjerne det.

Der er adskillige måder, du selv kan fjerne rust på, uden specielt dyre redskaber eller specialist viden. Resultatet af din indsats vil afhænge af, hvor hårdt ramt af rustangreb din udstødning er.

Få tilbud på reparation

Ståluld og sæbevand

Hvis der ikke er så meget rust, kan du bruge ståluld og vand til at fjerne rusten med lette cirkelbevægelser. Er det en forkromet og synlig del af udstødningen, skal du nok vælge en anden løsning, da denne er svær at gøre, uden du får ridset røret.

Eddike

Hvis udstødningen er forkromet, og du er bange for at ridse den, kan du bruge eddike. Hvid eddike hævdes at virke bedst. Syren i eddiken løsner rusten, uden metallet i røret tager skade.

Tag en gammel men ren klud og læg den i blød i eddike. Tag kluden og vikl den rundt om røret, der hvor rusten er. Jo længere den sidder, jo bedre bliver resultatet. Alting med måde. Når kluden har siddet på et stykke tid, kan du fjerne den og tørre rørret med en anden våd klud. Nu bør du kunne se en markant forskel.

Coca-Cola

Hvis du ikke lige har noget hvid eddike, kan du også bruge Coca-Cola - det er det næstbedste. Der er fosforsyre i, der lige som eddiken kan æde rusten, uden det går ud over udstødningsrøret.

Du vil få det bedste resultat, hvis du piller udstødningsrøret af og bader det i Coca-cola i en dags tid eller to. Men det er nok lige voldsomt nok.

Når colaen har virket tilpas lang tid, kan du skylle udstødningen og sætte den på igen, hvis du alligevel valgte at tage den af. Ellers tørres den af med en våd klud.

Sølvpapir og eddike

Hvis rusten på din udstødning ikke kan fjernes på den nemme måde, kan du tage noget sølvpapir og forme det til en kugle. Dyp sølvpapirskuglen i eddike, og skrub røret hvor rusten sidder. Det er en god ide at bruge gummihandsker.

De nævnte metoder kan kun bruges til at fjerne overfladerust fra udstødningsrøret. Når først udstødningen begynder rigtigt at ruste, er det næsten umuligt at få det til at se ud som nyt igen.

Hvis du ikke får det ønskede resultat, er der kun en anden løsning, nemlig at udskifte den del af udstødningen der er synlig, og som skal være flot at se på.

Få tilbud på en ny udstødning

Alt om udstødningsrør og katalysator

Katalysator

Dieselpartikelfilter

Få tilbud og sammenlign priser på udstødningen

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.