Rensning af dieselpartikelfilter

Rensning af dieselpartikelfilter - gør det selv

Trækker bilen dårligt? Eller begynder du at skulle tanke oftere? Det er to af de vigtigste kendetegn på at dieselpartikelfilteret er blevet mindre effektivt, og måske nærmest er stoppet med at fungere.

Partikelfilteret reducerer den sodemission, som motoren frembringer, så udstødningsgasserne er mindre skadelige. Derfor er det vigtigt, at partikelfilteret altid fungerer optimalt, og vigtigt at du er opmærksom på de signaler, bilen giver dig for at opdage fejl.

Når det bliver kritisk, begynder lampen for DPF at lyse, og så er der to muligheder: Enten skal du skifte dieselpartikelfilteret ud, eller også skal du få det renset.

Rensning af dieselpartikelfilteret er især nødvendigt for dem, der kører meget bykørsel med korte strækninger, hvor filteret ikke når tilstrækkelig temperatur altid til at arbejde effektivt. Her vil der hurtigere opstå belægninger med sod, der ikke forsvinder automatisk.

Selve renseprocessen

Dieselpartikelfilterrens hældes direkte i tanken i den rigtige mængde.

Du kan med fordel tilsætte rensevæsken ved tankning, så du ved, nøjagtig hvor meget der så er i tanken, og du skal tilsætte en bestemt mængde pr. liter diesel. DPF-rensemidlet kommer i en praktisk flaske, så det nemt kan hældes i tanken.

Hvis du vil have processen til at starte omgående, ved mærkbare symptomer på nedsat motoreffekt, kan du finde en vej med nogenlunde høj hastighedsgrænse og holde omdrejningstælleren på over 2500 rpm (omdrejninger pr. minut). På den måde kan renseprocessen gå i gang og forbedre din motorydelse, samt forlænge dit filters levetid.

Læs i øvrigt brugsanvisningen, inden du starter processen!

Hvordan virker diesel partikelfilter rensning?

Når du tilsætter rensevæske til brændstoffet, sænkes grænsen for, hvornår sodpartiklerne bliver brændt af. Det betyder, at udstødningen ikke behøver at være helt så varm for at forbrænde de partikler, der har samlet sig i dieselpartikelfilteret.

Derfor forekommer passiv regenerering også meget lettere, selv i køretøjer der ikke når høje hastigheder over lange afstande.

Samtidig betyder det også, at forbrændingen af sodpartiklerne sker langt hurtigere. En komplet regenereringscyklus vil tage væsentlig mindre tid, så risikoen for at få et blokeret filter reduceres.

Dvs. at dieselpartikelfilterrens især er nyttigt for bilister med bykørsel, der måske ikke regelmæssigt har ture, der er lange nok til at fuldføre en fuld regenereringscyklus.

Udskiftning af udstødning

Fordele ved rensning af dieselpartikelfilteret

  • Der er flere fordele ved at rense dieselpartikelfilteret. Selvom selve væsken er en omkostning, er der mange flere penge at spare blot på at forlænge dieselpartikelfilterets levetid.
  • Udstødningsgasser vil strømme meget hurtigere gennem partikelfilteret (DPF), når det er rent, og ikke fyldt med partikler.
  • Brændstofforbruget reduceres, og det betyder, at du kan køre længere på en tankfuld og spare penge.
  • DPF-rensning er et meget billigere alternativ end at skulle udskifte sit dieselpartikelfilter helt.
  • De fleste bilister oplever, at hvis DPF-advarselslampen begynder at lyse, så går der kun 10-15 minutter efter tilsætning af dieselpartikelfilterrens, før den slukker igen.

Få tilbud på udskiftning af diesel partikelfilteret

Er du nysgerrig?

Hvis du er blevet nysgerrig efter mere viden om dieselpartikelfilter og rensning af disse, kan du se denne video (på engelsk).

Alt om udstødningsrør og katalysator

Katalysator

Diesel partikelfilter

Få tilbud og sammenlign priser på udstødningen

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.