Sådan beskytter du udstødningen mod rust

Sådan beskytter du din udstødning mod rust

12 juni 2015, 19:55

I dag er de fleste udstødninger lavet af rustfri stål, så de er fra starten af allerede beskyttet bedre mod vind og vejr.

Men selv om den er i rustfri stål, betyder det blot at der går længere tid inden rusten får ordentlig fat, og du skal have udskiftet udstødningsrøret.

Der er nogle ting du kan gøre, for at forlænge udstødningens levetid, så du undgår de problemer der er ved at have en defekt udstødning. F.eks. støjgener, øget forurening med partikler, motorens ydelse kan forringes samt du kan opleve dårligere brændstoføkonomi.

Her er et par ting du kan gøre for at forlænge din udstødnings levetid:

Pulverlakering

Pulverlakering er en af de mest effektive metoder til at beskytte mod rust. Det kan kun udføres på helt nye eller nyligt rensede udstødningsrør. Det kan være en væsentlig forbedring af udseendet, samt beskytte udstødningen mod fugt og snavs. Den eneste ulempe er, at det er relativt dyrt, bl.a. er det nødvendigt med specialudstyr for at gennemføre proceduren, så det kan kun udføres af fagfolk.

Forkromning

Nogle nye biler leveres allerede med forkromede udstødninger. Hvis ikke, har du mulighed for at få det gjort. Det giver et flot skinnende look, og er med til at udsætte den tæring der ellers sker med udstødningen.

Det kræver igen noget specielt udstyr og specialist viden for at gøre det pænt, men det er alle pengene værd.

WD-40

I modsætning til de to foregående muligheder, er denne mulig at udføre derhjemme. Desværre er WD-40 ikke varmefast, og vil ryge hvis du bruger det generelt på udstødningsrøret, men selv udmundingen kan få en omgang, og blive beskyttet med rust fra det regnvand der rammer udstødningen.

Holdbarheden er ikke så lang, så det bør gentages ca. hvert halve år.

Hold øje med udstødningen

Hvis du sørger for at vedligeholde udstødningen, og fjerne små rustpletter efterhånden som de opstår, er det meget nemmere at holde den rustfri.

Det er også nemmere at tage en lille smule ad gangen når det opstår, i stedet for at skulle fjerne en masse rust på et senere tidspunkt. På den måde kan du sørge for at din udstødning holder meget længere, før den skal skiftes. Og hvis du samtidig sørger for at lappe evt. huller eller revner i udstødningen når de opstår, kan du udskyde en udskiftning af udstødningsrøret yderligere.

Hvis du er usikker på hvordan du bedst kan sørge for at beskytte din udstødning, kan du evt. spørge din mekaniker om gode råd. Du kan også spørge forhandleren når du køber en ny bil, så du er sikker på at udstødningen er beskyttet mod vind og vejr.

Få tilbud på en ny udstødning

Alt om udstødningsrør og katalysator

Katalysator

Diesel partikelfilter

Få tilbud og sammenlign priser på udstødningen

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16545 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 205 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.