OBD fejlsøgningsværktøj - sådan bruger du det

Sådan bruger du et OBD-fejlsøgningsværktøj

Hvis du læser med her, så har du nok enten investeret i et OBD-fejlsøgningsværktøj, eller også overvejer du det.

Her kan du læse mere om, hvordan man bruger et OBD-fejlsøgningsværktøj.

Sådan kommer du i gang med at bruge værktøjet

For at starte skal du tilslutte scanneren, og det er ganske let, da du blot skal finde en OBDII-connector under dit instrumentbræt - så ned på knæ og kig efter den.

Du ved, at du har den rigtige, når stikket passer i.

Når du har gjort det, skal du dreje på nøglen - men KUN så du tænder for strømmen i bilen, ikke for motoren.

De fleste fejlsøgningsværktøjer vil nu stille en masse basale spørgsmål, og det er vigtigt, at du indtaster de korrekte detaljer, da det kan påvirke, hvordan det efterfølgende kan identificere problemet.

Derefter bør der komme en række af meldinger på din skærm, og du vil desuden blive bedt om at indtaste dit bilmærke og -model, samt motorstørrelse og VIN-nummer.

Det hjælper værktøjet med at identificere køretøjet, så dobbelttjek alt informationen, før du fortsætter til næste skærmbillede.

Efter du har givet information

Nu har du indtastet de relevante detaljer, og det er tid til at give fejlsøgningsværktøjet mulighed for at arbejde. Noget af det første, du nok støder på, er muligheden for at scanne for problem-koder, og det er noget, du bør gøre med det samme.

Afhængig af hvilket specifikt værktøj du har, er der lidt forskel på, hvilke muligheder der nu er. Nogle af de dyrere modeller har et on-board-system, som vil scanne efter problem-koder og så fortælle dig, hvad koden betyder. Lidt billigere modeller vil give dig en kode og så en tilhørende CD eller papirer, hvor du kan slå op og se, hvad koden betyder. Men det er som oftest også muligt at slå koderne op på internettet, hvilket kan være lidt lettere tilgængeligt end at sidde og lede i papirer.

Du kan nu lade værktøjet sidde i for at se, om det er et problem det selv kan løse.

Forskellige typer, forskellige services

Ovenstående er kort beskrevet, hvad de basale scannere kan, men der er dyrere modeller, som giver dig endnu flere muligheder for at undersøge endnu mere. Fx kan nogle modeller give dig en menu med muligheder, når du lader scannneren side i.

Med disse muligheder kan du scrolle gennem de forskellige numre og koder, som scanneren opfanger, som kan give dig endnu mere information om det aktuelle problem - dette sker i real-time.

Endelig kan de mere professionelle scannere også give mekanikere og teknikere forskellige grafer, som giver dem indsigt i, hvordan forskellige sensorer arbejder på et givent tidspunkt.

Det giver dem mulighed for at finde ud af, hvad der er i vejen og i hvilke situationer, og derfor kan de så hurtigt som muligt få løst problemet. Det her er dog kun muligt med de mest professionelle modeller, men for at få mest muligt ud af dem, vil det også være gavnligt, hvis du er i stand til at forstå de forskellige grafer.

Men alt i alt er det faktisk ret let at bruge fejlsøgningsværktøjer - det er bare at slutte dem til og så følge instruktionerne på skærmen. Derudover kommer det lidt an på din egen viden, hvor kompliceret en udgave, du kan få gavn af.

Det kan også godt være, at du mest har lyst til at overlade det hele til en professionel mekaniker - så er du i hvert fald helt sikker på, at tingene bliver lavet korrekt.

Læs mere om fejlsøgning:
Hvad er en OBD tester?

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16509 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 196 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.