Mekaniker udfører diagnosticering af Alfa Romeo's elektronik

Hvad koster en fejlsøgning af Alfa Romeo?

11 maj 2020, 13:00

Når en spritny Alfa Romeo kører ud fra fabrikken, er der i dag monteret en avanceret computerenhed, en såkaldt ECU (Engine Unit Control) i bilen. ECU’en er populært sagt bilens hjerne.

Al information om bilens ’sundhedstilstand’ registreres via små sensorer, og det hele lagres i ECU’en.

Når der opstår fejl på din Alfa Romeo, så vil der lyse en advarselslampe i instrumentbrættet.

Da bilerne i dag nærmest kan sammenlignes med en computer på fire hjul, så vil det tit og ofte være nødvendigt, at køre på værksted, når der opstår fejl et sted i systemet. Her kan mekanikeren, via ECU’en og ved brug af avanceret måleudstyr foretage en fejlsøgning, der kortlægger fejlen.

Eventuelle fejl vil nu kunne blive udbedret og fejlkoder nulstillet. Nulstillingen af fejlkoder har betydning for, om bilens mikroprocessorer virker korrekt. De små processorer styrer blandt andet om motoren yder det maksimale.

Hvad en fejlsøgning og udlæsning af fejlkoder koster kan variere fra værksted til værksted. Derfor har Autobutler beregnet gennemsnitsprisen for et værkstedsbesøg, hvor din Alfa Romeo skal have foretaget en fejlsøgning.

Udregningen er baseret på alle de tilbud som værkstederne har afgivet til Alfa Romeo-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*

Over 800.000 bilejere har allerede brugt tilbudsfunktionen på autobutler.dk, og ud af disse mange tusinde har mange tusinde bilejere valgt at give deres bedømmelse af de værksteder, som de har brugt. Synes du, at det er svært at vælge værksted, så klik på ’Bedømmelser’ øverst på siden. Her kan du læse, hvad andre bilejere har skrevet. Måske hjælper det også dig med at vælge værksted til den næste fejlsøgning på din Alfa Romeo.

Hvorfor lyser advarselslamperne?

Mange nye biler fås i dag med avancerede teknologi-systemer som radarsensorer, hastighedsassistent og vognbaneassistent.

Systemerne, der generelt kaldes for ’Advanced Driver Assistance Systems’, er under kørsel med til at sikre stabiliteten, sikkerheden og komforten.

Elektronikken i bilerne bliver mere og mere avanceret, og jo mere avanceret bilernes software bliver, jo svære kan det blive, når der skal foretages en fejlsøgning.

Opstår der fejl på bilen, så vil føreren i første omgang blive gjort opmærksom på fejlen ved at en advarselslampe lyser i instrumentbrættet.

Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man skal reagere på de forskellige advarselslamper. Det kan sagtens være, at bilen kører upåklageligt uden mislyde og uden tegn på, at noget er galt. Men lyser der en advarselslampe, så betyder det at man skal reagere.

Advarselslamperne lyser typisk enten gult eller rødt. Lyser advarselslampen gult, så behøver det ikke være noget alvorligt.

Men enhver fejl skal kontrolleres. Tjek bilens instruktionsbog for at finde ud af, hvad de forskellige advarselslamper betyder, hvis ikke du allerede ved det i forvejen.

Lyser lampen for airbag kan der være en fejl i airbagsystemet. Lampen kan på visse biler slås fra, når der er monteret et barnesæde på passagersædet, men lyser lampen, så anbefales det, at man hurtigst muligt kontakter sit værksted for at sikre sig, at hvis uheldet er ude, så fungerer airbagsystemet som det skal.

Opdager man, at en advarselslampe med et udråbstegn lyser, så har bilens sensorer registreret, en fejl på bremserne. Det kan godt være, at det blot er bremserne, der er nedslidte og derfor skal udskiftes, men symbolet kan også fortælle dig, hvis der er for lidt bremsevæske på systemet.

Disse fejl kan selvfølgelig være alvorlige nok, men kritisk bliver det først for alvor, hvis der lyser en rød advarselslampe. De røde advarselslamper er nemlig ensbetydende med alvorlige fejl.

Er det den røde oliekande der lyser, så mangler bilen motorolie, og kører man videre, så risikerer man at ødelægge motoren. Påfyld derfor ekstra motorolie og kør dernæst bilen hen på det nærmeste værksted.

Et andet symbol kan være motorblokken. Dette symbol indikerer, at der er en alvorlig fejl på motoren. For at undgå at mindre fejl bliver til større fejl og skader flere dele på bilen, så er det bedste man kan gøre at ringe efter autohjælp, så bilen kan blive transporteret hen til et autoværksted.

Ses der pludselig lysende advarselslamper i din Alfa Romeo, så følg ovenstående råd. Er det ikke alvorlige fejl, så indhent tilbud via autobutler.dk og få foretaget en diagnosticering af bilens fejlkoder.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.