Overblik over motoren i en Toyota

Spar penge når din Toyota’s motor skal efterses

18 juni 2019, 17:06

Man plejer at sige, at motoren er bilens hjerte. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at motoren i din Toyota passes og plejes, så den altid kører optimalt.

Inden du kører bilen på værksted, kan det være betryggende at have en ide om, hvad regningen kommer til at lyde på. Derfor har Autobutler udregnet gennemsnitsprisen på en lang række motorreparationer til din Toyota.

Nedenfor er medtaget de mest almindelige reparationer.

Spar i gennemsnit*
2.628 kr. / 25%

Sådan blev priserne udregnet - prisen på motor-reparationer til Toyota er beregnet på baggrund af alle de tilbud, som autoværkstederne på Autobutler har sendt til Toyota-ejere.

Prisen indenfor hver enkelt kategori omfatter alle Toyota-modeller og årgange. Derfor skal du også være opmærksom på, at den viste pris kan variere i forhold til de priser, som du får oplyst, når du indhenter tilbud via Autobutler.

Hvorfor er serviceeftersyn vigtigt?

Springes der et service over eller overhører man mislyde eller andre faresignaler fra motorrummet kan der hurtigt opstå alvorlige motorproblemer. I sidste ende kan motor-reparationerne ende op med en dyr værkstedsregning.

Generelt kan man som bilejer komme ud fra alle former for motorreparationer. Det kan være alt lige fra en slidt tandrem til en defekt toppakning. Man kan også opleve, at bilens knastaksel og ventiler skal efterjusteres og endelig kan bilens turbo, hvis ellers din Toyota er udstyret med en sådan, risikere at skulle udskiftes.

Sådan undgås dyre reparationer af motoren

Hvis du sørger for at passe og pleje din bil, og samtidig overholde alle serviceeftersyn, så kan du som oftest undgå dyre, ubehagelige overraskelser.

En af de ting, som det er vigtigt at holde øje med, er om motoren har den rigtige mængde motorolie påfyldt. Samtidig skal man huske på at få skiftet både motorolie samt oliefilter indenfor de anbefalede intervaller.

For at undgå den værste slitage på motoren anbefales det, at motorolien på en Toyota skiftes for hver 15.000 km. Over tid mister motorolien nemlig de væsentligste smøreegenskaber, og samtidig bliver olien fyldt med skidt og metalrester.

Olieskift, inklusive skift af oliefilter, er en del af bilens almindelige serviceeftersyn. Så følger du de intervalsatte serviceeftersyn og holder øje med anvisningerne i servicemanualen, er du på den sikre side.

Køleren

Bilens radiator eller køler kan som resten af motoren også blive defekt. Kølersystemet både køler motoren og transporterer den overskydende varme væk fra motorblokken. Når motoren bliver varm, strømmer kølervæske og vand gennem systemet. Væsken opvarmes undervejs gennem motoren og nedkøles ude i radiatoren.

En termostat styrer, hvornår ventilen skal åbnes, så væsken cirkulerer ind i motoren. Er termostaten defekt, så åbnes ventilen måske slet ikke, og motoren risikerer at blive overophedet.

Endelig er der også risiko for, at radiatoren over tid bliver utæt, så væsken løber ud. Utætheder kan også forekomme ved slanger og pakninger, som forbinder kølersystemet. Ofte opdages det ved, at der under motoren drypper vand/kølervæske ned på underlaget under bilen.

Oplever du, at motoren bliver for varm eller konstaterer du tegn på utætheder i kølesystemet, så bør du kontakte dit lokale værksted eller finde dit foretrukne værksted på Autobutler, så problemet kan blive identificeret.

Indhent tilbud på Autobutler og find ud af, hvad prisen er på motorreparationen til din bil.

Få tilbud og sammenlign priser på motorarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.