Pris på nye tandrem til Audi

Få en god pris på tandrem til Audi

18 november 2015, 09:30

Hvis du skal have skiftet tandremmen på din Audi, kan du her få en ide om, hvor meget det kan komme til at koste – vi har beregnet gennemsnitsprisen.

Alle biler og deres enkelte komponenter slides over tid. Levetiden af både bilen og de enkelte dele kan forbedres væsentligt ved at overholde service og vedligeholdelse. Hvis du skal have skiftet tandrem og er nysgerrig efter, hvor meget det koster til en Audi, har vi her fundet gennemsnitsprisen:

Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit*
DKK 2.026 20%

Prisen er beregnet ud fra gennemsnitsprisen på alle reparationer af Audi på værksteder tilknyttet Autobutler.

Hvis du vil have en nøjagtig pris på udskiftning af tandrem til netop din model, kan du bestille tilbud og vælge det bedste ud fra enten prisen, værkstedets beliggenhed eller andre bilejeres bedømmelser af de enkelte værksteder – eller en kombination heraf.

Hvad er en tandrem?

En af de vigtigste elementer i motoren er tandremmen. Den er ansvarlig for, at stempler og ventiler spiller korrekt sammen. Selvom den er så vigtig, er det faktisk de færreste bilister, der rigtig kender til den og dens funktion. Men det kan virkelig godt betale sig at holde godt øje med tandremmen – hvis tandremmen ryger, mens motoren er i gang, kan du få ødelagt meget større dele af motoren end blot en sprunget tandrem.

Derfor anbefaler vi, at du med jævne mellemrum får tjekket tandremmen og spørger mekanikeren, hvordan tandremmen har det, når du fx alligevel har den til service.

Hvad dækker prisen på tandremsskifte over?

Som med så mange andre opgaver på bilen, er en udskiftning af tandremmen en bekostelig affære pga. antallet af timer, der skal bruges på opgaven.

Selve tandremmen er ikke så dyr, men placeringen gør, at det nærmest er halvdelen af motoren, der skal skilles ad, for at få den skiftet.

Netop derfor er det en god ide at få flere tilbud på opgaven, så du kan sammenligne, og finde en fair pris.

Når du alligevel får skiftet tandremmen, er det en god ide også at skifte vandpumpen med det samme, da den alligevel er afmonteret eller let tilgængelig under udskiftning af tandremmen, og så bliver du fri for at blive nødt til at få foretaget en til stor operation på bilen mellem tandremsskifte.

Hvordan kan jeg vide, at det er tid til at udskifte tandremmen?

I bilens servicebog kan du tjekke, hvornår tandremmen skal skiftes, hvilket som regel er inden for en kilometersats.

De fleste værksteder vil gøre dig opmærksom på, at du er ved at nå grænsen for din tandrem, når du får lavet det almindelige serviceeftersyn. Og hvis de er flinke, vil du sikkert kunne planlægge det til at være samtidig med et almindeligt serviceeftersyn.

Der nogle tegn, du kan være opmærksom på, der kan være en indikation på, at tandremmen bør skiftes.

Et tegn er en høj hyletone fra motorrummet. Det kan være, at lyden kommer, når du starter, men det kan også være på et vilkårligt tidspunkt, når du kører.

Et andet tegn kan være, at du skal bruge flere forsøg til at starte bilen – det kan være tandremmen, der er slidt, men det er i alle tilfælde en god idé at få tjekket bilen, hvis du oplever det.

Når du skal have tandremmen skiftet, kan du med fordel bestille tilbud fra værkstedet i nærheden af dig. Hvis du ikke ved, hvad du skal skrive, når tilbuddet skal indhentes, kan du få hjælp på chat af vores support. Du kan også skrive til os på [email protected], eller ringe på tlf.; 77 34 32 21.

Når du får tilbud, kan du sidde hjemme i ro og mag og finde det bedste. Du vælger selv ud fra værkstedets beskrivelse, andre bilejeres bedømmelser af værkstederne, og så selvfølgelig ud fra prisen. Er du klar nu?

Et par tips til din Audis tandrem

Nu ved du, hvad du skal holde øje med for at kunne spotte, om der er noget i vejen med din Audis tandrem, og du ved også ca., hvad det koster. Her til slut vil vi gerne give dig et par yderligere tips – sådan helt overordnet:

  • Hold som udgangspunkt altid øje med intervallerne i din Audis servicebog – men hvis nu du køber en brugt bil, så er det ikke sikkert, at du ved, hvornår tandremmen er skiftet sidst. Du kan selvfølgelig spørge sælgeren om det, men måske husker du det først et halvt år efter købet, og så kan det være svært at få spurgt om på bagkant. I det tilfælde er det en rigtig god idé at lade en mekaniker tjekke tandremme, så han kan bedømme, hvor slidt den er – og faktisk generelt tjekke standen på din nye, brugte bil.
  • Hvis du skal på bilferie fx sydpå, og du måske er lidt usikker på, om det er ved at være oppe over, at tandremmen skal tjekkes, så få lige et værksted til at undersøge, om det er ved at være tid. Der er sjovere ting at foretage sig end at stå i nødsporet på en tysk motorvej med en knækket tandrem og en rygende motor og vente på vejhjælp.

Opret en opgave her på siden, hvis du enten ved, at du skal have skiftet din tandrem snart, eller bare gerne vil have den tjekket – så vender vi tilbage til dig med tilbud, som du i ro og mag kan sidde derhjemme og sammenligne.

Kort om Audi

Audi er en af de mest populære luksusbilproducenter i verden, og er blevet populære for at være i front med tysk kvalitetshåndværk inden for autobranchen.

Audi blev grundlagt i 1932, og har en lang række af populære modeller, lige fra terrængående Q5 SUV, til den populære A3, der i 2014 blev udnævnt til årets bil på verdensplan.

Læs mere om Audi her.

Udskiftning af tandrem

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.