Mekaniker udfører diagnosticering af Audi's elektronik

Pris på fejlsøgning af Audi

11 maj 2020, 13:32

På alle nyere Audi-modeller registreres fejl på motoren eller andre dele af bilens elektroniske systemer af små sensorer, der er koblet sammen med bilens computersystem.

Opstår der fejl på en eller flere af bilens elektroniske komponenter, så vil man som fører opdage det ved, at en advarselslampe lyser i instrumentbrættet.

Der kan være tale om mange forskellige fejl lige fra manglende væske i servostyringens hydrauliksystem til fejl på bremsesystemet eller bilens airconditionanlæg. I langt de fleste tilfælde vil fejl på bilens elektronik kræve, at man kører bilen på værksted, så der kan blive foretaget en fejlsøgning og udlæsning af fejlkoder.

Prisen for en diagnosticering eller en fejlsøgning/udlæsning af fejlkoder kan variere fra værksted til værksted. Men for at give dig en ide om, hvad det kan koste, har autobutler.dk nedenfor beregnet en gennemsnitspris baseret på alle de tilbud, som autobutler.dk's samarbejdspartnere har afgivet til Audi-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
1.064 kr. / 80%

Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Brugerne af autobutler.dk har bedømt mange af værkstederne, som vi samarbejder med. Har du endnu ikke bestemt dig for, hvilket værksted som du vil bruge, så start med at læse andre bilejeres kommentarer. Det kan måske gøre lettere for dig at foretage dit værkstedvalg.

Hvordan udlæser mekanikeren fejlkoderne?

Computersystemet er bilens centrale enhed. Her registreres al data om bl.a. motorens sundhedstilstand. Hver gang bilen er til service, kan mekanikeren ved hjælp af en testcomputer foretage en elektronisk diagnose og udlæsning af fejlkoder på bilens elektroniske system.

Det avancerede fejlsøgningsværktøj gør mekanikeren i stand til at udlæse eventuelle fejlkoder både på det elektromekaniske- og elektroniske anlæg. På den måde kan mekanikeren få et overblik over, hvad eventuelle fejl består i, og hvad der skal til for at få dem rettet. Hvis et værksted ikke benytter det nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøj, kan det resultere i, at der foretages en fejldiagnosticering. Den situation kan man så vidt mulig undgå, hvis man bruger et af de værksteder, der er tilknyttet autobutler.dk.

Værkstederne er omfattet af en reparationsaftale, der bl.a. betyder, at værkstederne er forpligtet til at benytte det rigtige udstyr. Samtidig er det et krav, at mekanikerne løbende sendes på efteruddannelse. Dermed sikres det, at mekanikerne er i stand til at bruge de nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøjer til fejlsøgning.

Hold øje med de lysende advarselslamper

De avancerede elektroniske systemer, som i dag er basisudstyr i de fleste nye biler, er med til at sikre stabilitet, sikkerhed og komfort under kørsel.

Men jo mere elektronik, der proppes ind i bilerne, jo mere avanceret bliver det, når der opstår fejl på elektronikken. Heldigvis er bilerne udstyret med en masse advarselslamper, der lyser, hvis der opstår fejl på bilens elektronik.

Lige så snart der opstår fejl på en af bilens elektroniske komponenter vil en advarselslampe altså lyse i instrumentbrættet og gøre føreren opmærksom på, at noget er galt.

Opstår der fejl på motor, bremser eller lignende, vil advarselslamperne i instrumentbrættet enten lyse rødt eller gult. Lyser advarselslampen gult fortæller det føreren, at der er en fejl på bilen, som skal løses. Det er formentligt ikke noget alvorligt, men det betyder ikke, at man bare skal overse den lysende advarselslampe og køre videre i længere tid som om intet er hændt. Alle advarselslamper kalder på en handling, og enhver fejl på bilen bør altså blive kontrolleret på et værksted.

Ses der en rød advarselslampe i instrumentbrættet, så er det straks mere alvorligt. De røde advarselslamper indikerer nemlig at der er noget helt galt med bilen.

Lyser der en rød advarselslampe, er det bedste råd, at man slet ikke kører i bilen, førend den er blevet undersøgt på et værksted. Det mest fornuftige er at tilkalde vejhjælp og få bilen bugseret hen til det nærmeste autoværksted. Her kan mekanikeren hurtigt udlæse fejlkoder, diagnosticere problemet og fortælle dig, hvad som er galt.

Oplever du lysende advarselslamper i instrumentbrættet på din Audi, så indhent tilbud via autobutler.dk og få foretaget en diagnosticering af bilens fejlkoder.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16592 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 218 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.