Pris på tandremsskifte til Mercedes-Benz

Find en god pris på skifte af tandrem til Mercedes

18 november 2015, 10:56

Alle bilens dele bliver slidt gennem tiden, og det samme gælder for tandremmen - det kan derfor ikke undgås, at tandremmen på din Mercedes skal skiftes på et tidspunkt.

Når din Mercedes-Benz skal have skiftet tandrem, vil du garanteret gerne have en idé om prisen på forhånd. Vi har undersøgt alle tandremsskift på værksteder tilknyttet Autobutler og fundet svaret.

Gennemsnitsprisen er beregnet på tværs af modeller og årgange for Mercedes-Benz:

Spar i gennemsnit*
2.373 kr. / 23%

Prisen giver et indblik i omtrentlig pris, men hvis du ønsker at få den nøjagtige pris på netop din Mercedes-Benz-model, kan du få tilbud fra kvalitetsværksteder i nærheden af dig.

Hvordan er prisen sat sammen?

Der er helt overordnet to punkter på en regning fra værkstedet, og det er arbejdsløn og reservedele, og det er meget forskelligt, hvad der er den største post.

Når det kommer til tandremmen, så er selve remmen som reservedel ikke særlig bekostelig, og man kunne derfor tro, at det ville være en prismæssig overkommelig opgave.

Men at skifte en tandrem er ganske kompliceret, fordi tandremmen er placeret, hvor den er. Derfor er der flere andre dele, der skal afmonteres (og monteres igen efterfølgende), og derfor er det meget tidskrævende. Ofte vil værkstedet også anbefale at få skiftet vandpumpen, da den som regel er en af de dele, der skal afmonteres, og da den ikke er særlig dyr, vil det næsten ikke være nogen meromkostning at skifte den i samme hug.

Den største del af prisen for udskiftning af tandrem kommer altså fra arbejdsløn. Derfor giver det god mening at være opmærksom på værkstedets timepris og forhøre sig hos flere værksteder for at finde en god pris. Når du opretter din opgave via Autobutler, kan du både sammenligne priser, andre bilejeres bedømmelser og beliggenheden af værkstedet, og så vælge præcist ud fra hvad der er vigtigt for dig.

Hvad er en tandrem?

Det er ikke alle, der kender tandremmen, eller i hvert fald ikke dens fulde funktion. Men det til trods, så er den faktisk en af de vigtigste elementer i din bil, som du bør passe godt på – det er nemlig den, der styrer, at stempler og ventiler spiller korrekt sammen.

En ting er dens vigtighed i motoren – en anden ting er, at hvis først tandremmen ryger, mens du har motoren kørende, så kan du risikere, at det ødelægger meget større dele af motoren, og så bliver regningen lige pludselig en helt anden.

Derfor kan det virkelig godt betale sig at få værkstedet til at tjekke sundhedstilstanden af din tandrem, hvis du alligevel har den på værksted, eller hvis det er længe siden, du fx har været til service.

Hvordan kan jeg vide, om tandremmen skal skiftes?

I din Mercedes' servicebog er der skemaer til service og skifte af tandrem. Det er bestemt af et antal kilometer, du kan køre mellem hvert tandremsskifte. Værkstedet vil sandsynligvis gøre dig opmærksom på, ved det almindelige serviceeftersyn, hvis den bør skiftes inden eller ved næste service.

Hvis du hører en hylen fra motorrummet, kan det være tandremmen, der er i problemer, og så bør du få den kontrolleret. Det kan både være en hylen, lige når du starter bilen, eller vilkårligt mens du kører.

Andre tegn kan være, at du ikke altid kan starte bilen i første forsøg – det kan dog også være fx bilens batteri, men hvis det er tjekket, så er det værd at få kontrolleret tandremmen.

På nogle biler kan du rent faktisk se tandremmen under bilen, og så kan du selv lave et visuelt tjek indimellem.

Et par tandremstips

  • Har du købt brugt bil? Og har du i så fald husket at spørge sælgeren, hvornår tandremmen sidst er skiftet? Hvis svaret er nej, så er det en god ide at få en mekaniker til at lige tjekke, om tandremmen ser ok ud – generelt er det en god ide at få ham til at lave et ”sundhedstjek” af bilen, så du ved, hvad du har i vente.
  • Lange bilferier er dejlige, men ikke hvis tandremmen springer midt på motorvejen, og du skal stå med familien i nødsporet og vente på vejhjælp. Hvis du skal på ferie, og ikke lige kan huske, hvornår du sidst fik tjekket tandremmen, så er det smart at køre bilen en tur forbi værkstedet for lige at få den tjekket inden ferien.

Kort om Mercedes-Benz

Efter lanceringen af Mercedes-Benz i Tyskland i 1926 er bilproducenten vokset til en af verdens største, kendt for at være førende inden for luksusbiler.

Mercedes tilbyder en bred vifte af modeller og har lavet alt fra terrængående SUV til lynhurtige sportsvogne.
I 2014 solgte Mercedes over 1,7 millioner biler på verdensplan, og for første gang nogen sinde fik de prisen for årets bil i verden i 2015, endda med hattrick for deres C-klasse, AMG-GT og S-klasse.

Læs mere om Mercedes-Benz her

Opret din tandremsopgave her på siden, så modtager du tilbud fra værksteder nær dig, og så kan du sidde og sammen dem – både ud fra prisen, beliggenheden af værkstedet og andre bilejeres bedømmelser af de enkelte værksteder.

Udskiftning af tandrem

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.