Undervognsbehandling Citroën

Få lavet undervognsbehandling på Citroën

11 august 2017, 10:10

Prisen for at få din Citroën undervognsbehandlet, afhænger både af værksted, behandlingsform og årstid.

Autobutler har undersøgt prisen for en undervognsbehandling af en Citroën.

Den gennemsnitlige pris dækker over alle modeller og forskellige typer af behandlinger, som er foretaget af værksteder, der er tilknyttet Autobutler.

Gns. pris Sammenlign og spar Potentiel besparelse i %
DKK 4.195 DKK 0 0 %

*Det er en gennemsnitspris, der dækker over hele året. Det betyder, at du i forårs- og sommermåneder formentlig kan være heldig at finde et undervognscenter, der tilbyder en endnu lavere pris.

Via vores værkstedsportal bliver du godt hjulet på vej, når din Citroën skal undervognsbehandles.

Du får tilbud på skrift, 3 års reparationsgaranti, og Autobutler giver dig gennemsigtighed i dine aftaler og garanterer, at alle reparationer og værkstedsbesøg fås til en fair pris.

Rustbeskyttelse er et must!

Det er en forkert opfattelse at tro, at nye biler ikke behøver at blive rustbeskyttet.

For godt nok bliver så godt som alle bilmærker behandlet mod rust, inden de forlader fabrikken, men faktum er, at Danmark har et af verdens mest rustfremkaldende klimaer, og at fabrikkens rustbeskyttelsesprogram derfor sjældent lever op til de krav, der stilles om rustbeskyttelse i det danske vejr.

Derfor bør din Citroën undervognsbehandles, og det gælder især, hvis man har en af de populære minibiler.

En undersøgelse foretaget af FDM viser nemlig, at rustbeskyttelsen ofte er mangelfuld på denne kategori af biler, og at man derfor som bilejer bør rustbeskytte selv helt nye biler, inden du ruller ud på de danske vinterveje.

De biler, som var med i undersøgelsen, manglede generelt den fornødne rustbeskyttelse ved døre, vanger, for- og bagbro, undervogn eller hulrum.

Bilerne havde måske nok fået det, som bilproducenterne kalder for en standardbehandling, hvilket svarer til en maskinbehandling, hvor en robot sprøjter undervognen.

Problemet er bare, at en sådan behandling ikke kommer ind i alle kroge og skjulte hulrum. Samtidig lever behandlingen ikke op til de danske krav, hvor vinteren og vejsaltningen er særdeles hård ved bilerne.

Vælger du derfor, at spare på rustbeskyttelsen, kan det blive en dyr omgang. Dels taber bilen forholdsmæssigt mere i værdi, og dels så vil der hurtigere opstå fordyrende reparationer, når rusten begynder at titte frem.

Det er et faktum, at det er forbundet med en ekstra omkostning at få bilen rustbeskyttet på et professionelt værksted eller rustbeskyttelsescenter, men det betaler sig i længden.

For ikke nok med at undervogn, vanger og hulrum m.m. bliver beskyttet, så får også bremserør, fjederben og bærearme et beskyttende lag, som får disse dele til at holde længere.
 

Rustbeskyttelse - skån undervogn mod rust og gennemtæringer

Undervognen på din Citroën er i høj grad udsat for fugt, stenslag og vinterens salt, som strøes ud på vejene. Det er alt sammen forhold, som får din bil at ruste, hvis ikke du har fået den rustbeskyttet.

Rust kan opstå i hulrum, og opdages først, når det er for sent. En undervognsbehandling derimod både forebygger rustangreb, og lukker samtidig huller i undervognen. Derfor anbefales det, at du giver din bil en undervognsbehandling fra et af de anerkendte undervognscentre.

Ved en korrekt udført undervognsbehandling, bliver både undervognen samt inderskærme, paneler, hulrum og andre udsatte steder rustbeskyttet, og for at holde rusten på afstand, er det vigtigt at huske på, at din Citroën skal undervognsbehandles med jævne mellemrum.

Sådan skal bilen undervognsbehandles

Autobutler anbefaler, at du minimum hvert andet år får din Citroën rustbeskyttet. Bliver bilen korrekt rustbehandlet, kan du forebygge alvorlige rustskader i bl.a. undervognen.

Vil du have garanti for, at rustbeskyttelsen foretages korrekt, så vælg et af de anerkendte værksteder, som er underlagt kontrol fra eksempelvis Autobutler.

Vores værkstedsportal samarbejder med FDM, som tager stikkontrol af værkstedernes udførte arbejde. Kontrollen er din garanti for, at arbejdet udføres korrekt.

Undervognscentrene tilbyder forskellige behandlinger, der alle som minimum bør omfatte nedenstående punkter:

 • Bundplader og plastdele inkl. inderskærme afmonteres
 • Hele undervognen vaskes, og trykluftrenses for snavs og løstsiddende partikler
 • Undervogn varmlufttørres
 • Før selve undervognsbehandlingen undersøges undervogn for begyndende rust
 • Behandling med rustbeskyttelse sker i alle vognens hulrum (vanger, paneler, klapper og døre)
 • Bundplader og hjulkasser rustbeskyttes
 • Bilen vaskes og aftørres. Overskydende rustbeskyttelse fjernes fra lak og paneler
 • Sprøjtehuller proppes, og bilen stilles til afdrypning.

Behandling, som beskrevet ovenfor, er en af de mest omfattende undervognsbehandlinger til nye biler eller biler, der skal førstegangsbehandles.

Når din Citroën har fået sådan en behandling, skal den fremover blot have en vedligeholdelsesbehandling cirka hvert andet år.

Mere om undervognsbehandling og rustbeskyttelse

Få tilbud og sammenlign priser på undervognsbehandling

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.