Undgå ventetid – få rustbeskyttelse af din bil nu

Skrevet af Autobutler.dk d. 22. september 2016, 17.09

Rustbeskyttelse af bil

Mange bilejere venter til oktober og november med at få rustbeskyttet deres bil. Men nu viser helt nye tal fra værkstedsportalen autobutler.dk, at det ikke kan betale sig at udskyde den vigtige rustbeskyttelse. Priserne er stabile året rundt, også selv om efterspørgslen er størst i efteråret.

Efterårsmånederne er højsæson på landets rustcentre. Men det påvirker tilsyneladende ikke længere priserne. Lige nu betaler du i gennemsnit 3.709 kr. for en komplet og godkendt undervognsbehandling - og selv om rustcentrene får ekstra travlt i højsæsonen i september og oktober, så vil du ikke opleve at prisen ændrer sig væsentligt.

»Det undrer os, at der ikke er mere priskonkurrence på landets rustcentre. Mange af dem har masser af ledig kapacitet i sommermånederne, og er omvendt helt overbookede her i efteråret, alligevel er prisen på en godkendt undervognsbehandling ens«, fortæller partner Peter Zigler fra autobutler.dk. Han peger på at selv om prisen varierer med flere tusinde kroner afhængig af den enkelte bilmodel, så er det altså ikke billigere at få lavet i lavsæsonen, hvor der er masser af ledige tider hos rustbehandlerne.

»Det her giver slet ingen mening. Det ville jo svare til at et flyselskab vælger at flyve med halvtomme sæder, frem for at sætte prisen ned - og omvendt holder fast i at billetten skal koste det samme, selv om det er højsæson.«

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Se dig for

Autobutler.dk har set eksempler hvor lokale mekanikere annoncerer med slagtilbud på helt ned til 1.000,- kroner, men anbefaler at bilejerne holder sig væk fra den slags tilbud fordi de ofte ikke lever op til kravene.

»Hvis bilen skal beskyttes ordentligt, kræver det at mekanikeren afmonterer alle skærme og løsdele, hvilket tager så mange timer, at du alene i timeløn betaler mindst et par tusinde kroner. Herudover kommer udgiften til materialer og den tid, der tager at vaske og tørre bilen.«

Desværre findes der enkelte mekanikere som sjusker og løseligt sprøjter beskyttelse på bilen uden at afmontere alle de dele, der skal fjernes for at man kan komme til. Det er derfor vigtigt at man sørger for at få godkendte tilbud fra flere værksteder. Hvis tilbuddene er på skrift har man samtidig en garanti, som senere kan gøres gældende over for værkstedet, hvis arbejdet ikke er gjort ordentligt.

Baggrund

På en almindelig dansk vinter bliver der ifølge Vejdirektoratet spredt cirka 300.000 tons salt ud over det danske vejnet. Er din bil ikke rustbeskyttet, øger cocktailen af salt, is og vand på vejene risikoen for, at den begynder at ruste.

Mange bilejere bliver afvist på rustcentrene i november og december fordi de ikke kan følge med efterspørgslen.

Afhængig af bilmærke og alder koster en rustbehandling i gennemsnit 3.709,- kroner men priserne varierer med flere tusinde kroner - det kan derfor betale sig at sætte opgaven i udbud via internet.

Der er ikke nogen officiel standard for, hvad en komplet undervognsbehandling indeholder, men et seriøst værksted gemmer hele jobbet i et såkaldt sprøjteskema eller i en udspecificeret skriftlig beskrivelse med billeder.


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Citroën 2.0 16V – 2009
Helt ok,alt var som det skulle være
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Citroen C3 – 2006
Skovvejs Auto - AutoPartner
9400 Nørresundby
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Citroën 2.0 16V – 2009
Helt ok,alt var som det skulle være
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Citroen C3 – 2006
Skovvejs Auto - AutoPartner
9400 Nørresundby
Opret en opgave nu