For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Undgå ventetid – få rustbeskyttelse af din bil nu

22 september 2016, 17:09

Mange bilejere venter til oktober og november med at få rustbeskyttet deres bil. Men nu viser helt nye tal fra værkstedsportalen Autobutler, at det ikke kan betale sig at udskyde den vigtige rustbeskyttelse. Priserne er stabile året rundt, også selv om efterspørgslen er størst i efteråret.

Efterårsmånederne er højsæson på landets rustcentre. Men det påvirker tilsyneladende ikke længere priserne. Lige nu betaler du i gennemsnit 3.709 kr. for en komplet og godkendt undervognsbehandling - og selv om rustcentrene får ekstra travlt i højsæsonen i september og oktober, så vil du ikke opleve, at prisen ændrer sig væsentligt.

»Det undrer os, at der ikke er mere priskonkurrence på landets rustcentre. Mange af dem har masser af ledig kapacitet i sommermånederne og er omvendt helt overbookede her i efteråret, og alligevel er prisen på en godkendt undervognsbehandling ens,« fortæller partner Peter Zigler fra Autobutler. Han peger på, at selv om prisen varierer med flere tusinde kroner afhængig af den enkelte bilmodel, så er det altså ikke billigere at få lavet i lavsæsonen, hvor der er masser af ledige tider hos rustbehandlerne.

»Det her giver slet ingen mening. Det ville jo svare til, at et flyselskab vælger at flyve med halvtomme sæder, frem for at sætte prisen ned - og omvendt holder fast i at billetten skal koste det samme, selv om det er højsæson.«

Få 3 tilbud på undervognsbehandling

Se dig for

Autobutler har set eksempler, hvor lokale mekanikere annoncerer med slagtilbud på helt ned til 1.000 kroner, men anbefaler at bilejerne holder sig væk fra den slags tilbud, fordi de ofte ikke lever op til kravene.

»Hvis bilen skal beskyttes ordentligt, kræver det, at mekanikeren afmonterer alle skærme og løsdele, hvilket tager så mange timer, at du alene i timeløn betaler mindst et par tusinde kroner. Herudover kommer udgiften til materialer og den tid, der tager at vaske og tørre bilen.«

Desværre findes der enkelte mekanikere, som sjusker og løseligt sprøjter beskyttelse på bilen uden at afmontere alle de dele, der skal fjernes, for at man kan komme til. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at få godkendte tilbud fra flere værksteder. Hvis tilbuddene er på skrift, har man samtidig en garanti, som senere kan gøres gældende over for værkstedet, hvis arbejdet ikke er gjort ordentligt.

Baggrund

På en almindelig dansk vinter bliver der ifølge Vejdirektoratet spredt cirka 300.000 tons salt ud over det danske vejnet. Er din bil ikke rustbeskyttet, øger cocktailen af salt, is og vand på vejene risikoen for, at den begynder at ruste.

Mange bilejere bliver afvist på rustcentrene i november og december, fordi de ikke kan følge med efterspørgslen.

Afhængig af bilmærke og alder koster en rustbehandling i gennemsnit 3.709,- kroner, men priserne varierer med flere tusinde kroner - det kan derfor betale sig at sætte opgaven i udbud via internettet.

Der er ikke nogen officiel standard for, hvad en komplet undervognsbehandling indeholder, men et seriøst værksted gemmer hele jobbet i et såkaldt sprøjteskema eller i en udspecificeret skriftlig beskrivelse med billeder.

Få 3 tilbud på undervognsbehandling

Få 3 tilbud og sammenlign priser på undervognsbehandling

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • Få 3 tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 3 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
God 8.6 / 11827 anmeldelser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer