Mekaniker laver elarbejde på Mazda

Se prisen på elektrisk arbejde på en Mazda

24 marts 2020, 11:33

Moderne biler er i dag fyldt med elektriske systemer og komponenter. Krav til miljø og sikkerhed har nemlig gjort nutidens biler til højteknologiske vidundere, og bilernes elektronik omfatter bl.a. GPS, starter eller generator, elektronisk centrallås, kabinevarmer/aircondition samt en lang række sikkerhedssystemer.

Mange biler har mere end 3.000 delkomponenter, og med den megen elektronik kan en eller flere komponenter hurtigt svigte. Måske meldes der om fejl på bilens batteriladesystem eller start- og tændingssystem, og uanset hvilken fejl der opstår på bilens elektroniske system, så vil det for de fleste bilejere kræve, at bilen køres på et værksted.

Her kan mekanikeren koble bilens computersystem sammen med et såkaldt OBD-system (On-Board Diagnostics). Med avanceret testudstyr foretages der nu en fejlfinding på alle elektriske komponenter, og det hele munder ud i en diagnosticering og udlæsning af eventuelle fejlkoder.

Prisen for et værkstedsbesøg, hvor elektronikken bliver gennemgået, kan være svær at fastsætte. Men ved at bruge Autobutler kan du indhente flere tilbud på samme opgave.

Nedenfor har vi beregnet gennemsnitspriserne på en række forskellige reparationer af det elektriske udstyr i en Mazda. Samtlige prisudregninger er foretaget på baggrund af alle tilbud, som autoværkstederne, tilknyttet Autobutler, har givet til Mazda-ejere.

Husk på, at prisen på de enkelte reparationer kan variere i forhold til, hvilken model og årgang, der er tale om.

Spar i gennemsnit*
585 kr. / 27%

Mazda er spækket med avancerede sikkerhedssystemer

Fremtiden ser ud til at være elektrisk. Her tænkes der ikke kun på fremkomsten af de nye elbiler på markedet, men der tænkes i lige så høj grad på al den elektronik, som findes i bilerne.

De nyeste af Mazdas modeller er udstyret med en lang række aktive sikkerhedssystemer, og i 2019 blev Mazda’s nye Mazda CX-30 i en kollisionstest kåret som den mest sikre bil nogensinde.

Som en del af sikkerhedspakken indgår der adaptiv fartpilot, avanceret nødbremse med fodgængerregistrering, vejbaneassistent, skiltegenkendelse og blindvinkelalarm.

De avancerede sikkerhedssystemer og komplekse modelopbygninger er kædet sammen til et samlet netværk, og derfor kan det også være vanskeligt at finde fejlen medmindre man har det rigtige udstyr.

Melder systemerne om fejl på en eller flere funktioner er man derfor som regel nødt til at køre bilen på værksted.

Her vil en fejlsøgning vise, hvad som er galt, og mekanikeren vil hurtigt kunne, hvad det koster at få problemet løst.

I fremtiden undgår man at køre bilen på værksted

Moderne bilers elektroniske systemer bliver til stadighed udviklet og bliver mere og mere avancerede.

I dag er en ny bil nærmest at betragte som en computer på fire hjul. Udviklingen bevæger sig med lynets hast, og bilproducenterne finder hele tiden på nye, spændende features.

Kigger man ud i fremtiden, så forventer eksperterne, at brugen af den trådløse teknologi vil resultere i, at bilens computersystem automatisk sender besked til værkstederne, hvis en sensor på bilen melder om fejl.

Fejlkoder lagres i computersystemet, og når mekanikeren modtager en notifikation, vil fejlen kunne rettes ved at værkstedet kobler sig direkte op på bilens computer og nulstiller fejlen. Alt sammen sker uden at bilen behøver blive kørt på værkstedet.

Viser det sig, at fejlen ikke kan løses over computeren, men der skal udskiftes en komponent på bilen, så kan mekanikeren bestille reservedelen hjem, stadig uden at bilen har været på værksted. Først til allersidst behøver bilen at blive kørt på værksted for at få udført reparationen af det elektriske udstyr.

Og ikke nok med, at fremtidens bil, i de fleste tilfælde, måske slet ikke behøver komme på værksted. En række bilproducenter, herunder Volvo, arbejder også med visionære tanker om at skabe den selvkørende bil, hvor passagererne undervejs både kan sove og arbejde i et hjemmekontor.

Det svenske bilbrand går så langt som til at snakke om selvkørende biler, som et alternativ til kortdistancefly. Der tales om ’den autonome kørselsteknologi’, og det hele er selvfølgelig styret af avancerede køre- og sikkerhedssystemer.

Melder din bil om fejl på det elektriske system, så brug tilbudsfunktionen her på siden til at indhente tilbud på dit næste værkstedsbesøg.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16582 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.