Pris på tandrem til Mazda

Ny tandrem til Mazda

Din Mazda's tandrem er en af motorens vigtigste dele. Det er nemlig tandremmen, der får knaster og krumtap i motoren til at dreje rundt i takt. Nogle biler er ikke udstyret med en tandrem, men i stedet med en taktkæde (knastakselkæde). En taktkæde holder som regel i længere tid (hele bilens levetid), men bliver den slidt, så opdages det typisk ved, at der kommer mislyde fra motoren.

Ved slitage, kan kæden også blive for lang, og det opdager du ved, at bilen får en ujævn motorgang. Visse nyere biler, er udstyret med en advarselslampe, som fortæller dig, at noget er galt. Lyser advarselslampen i instrumentbrættet, bør du øjeblikkelig stoppe bilen, og få den bugseret på værksted.

Spar i gennemsnit*
1.899 kr. / 23%

Tilbage til biler med tandrem. At få udskiftet tandremmen på din bil, kan være en relativ bekostelig affære. Derfor prøver mange bilejere da også helt naturligt, at trække reparationen lidt længere, end godt er. I servicebogen oplyser fabrikanten, hvor længe det anbefales, at du kan kører i bilen, førend remmen skiftes. På nyere biler, er det helt op til 200.000 km. Samtidig oplyses det som regel også, at remmen eksempelvis ikke må være ældre end 5-10 år. Det betyder, at du i realiteten kan risikere, at skulle skifte tandremmen på din Mazda, førend den har kørt 200.000 km. Det er samtidig vigtigt at forstå, at anvisningen skal opfattes som et ’allersenest, og gerne før’.

Det er vigtigt, at du overholder fabrikantens guidelines, men samtidig er det også vigtigt, at du forhører dig hos mekanikeren, når din Mazda er til service. Nogle gange ændrer fabrikanterne på deres anbefalinger, og værkstederne er altid opdaterede på den front.

Som tommelfingerregel må tandremmen aldrig se slidt ud, eller være flosset i kanten. Det er nemlig et sikkert tegn på, at den er ved at trænge til at blive skiftet. Får du ikke remmen udskiftet i tide, risikerer du, at den sprænger under kørsel, og ødelægger motoren. Når det ikke er helt billigt at få skiftet tandremmen, så skyldes det, at en del af motoren skal skilles ad, for at kunne gøre det. Opgaven kræver, at mekanikeren afmonterer både generatoren og vandpumpen, og er disse dele også slidte, vil værkstedet skifte dem samtidig.

Lad din mekaniker skifte tandremmen

Det kan lade sig gøre, selv at udskifte tandremmen, men det er en af de opgaver, som det ikke anbefales, at man selv går i krig med, medmindre man er 100 pct. klar over, hvordan arbejdet skal udføres. Opgaven er lidt bøvlet, og begås der fejl risikerer du, at det kommer til at koste en ny motor.

Fordi udskiftningen af tandremmen kræver, at man skiller en del af motoren ad, så vil værkstederne komme op med forskellige bud på, hvor lang tid arbejdet vil tage dem at udføre. Derfor er det også en god ide, at tjekke de enkelte tilbud og se, hvor mange timer mekanikeren skal bruge, førend den nye rem er på plads.

På Autobutler har vi undersøgt gennemsnitsprisen på, hvad det koster at få skiftet tandremmen på en Mazda. Prisen dækker over alle tilbud, som er givet til Mazda-ejere, og er samtidig en gennemsnitpris på tværs af samtlige Mazda bilmodeller. Gennemsnitsprisen ligger pt. på 4.748 kr.

Når du bruger Autobutler, er det nemt at få bilen på værksted til den rigtige pris. Værkstederne sender nemlig udelukkende skriftlige tilbud, når du opretter en sag og forespørger på tilbud. Det betyder, at du nemt kan sammenligne priser, og beskrivelse af opgavens omfang. Som et sidste sikkerhedstjek, inden du vælger værksted, kan du på autobutler.dk læse anmeldelser af værkstederne. Alle brugere af Autobutler har mulighed for at anmelde værkstederne, som de har benyttet.

Ny brugt bil – sørg for, at få tandremmen skiftet

Det er vigtigt, at du fra tid til anden holder øje med bilens tandrem, eller i hvert fald sikrer dig, at din mekaniker gør det. For springer tandremmen først, kan det forårsage alvorlige skader på motoren. Overvejer du, at købe en brugt bil, så husk at få sælger til at oplyse, hvornår tandremmen sidst blev udskiftet. Det bedste vil faktisk være, hvis du i forbindelse med købet, får den tidligere ejer til, at skifte tandremmen. På den måde undgår du, at havne i en kedelig situation, hvis remmen skulle springe, umiddelbart efter, du har overtaget din nye brugte bil.

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.