Få skiftet koblingen på din Nissan

18 juni 2019, 08:17

På langt de fleste biler fungerer koblingen upåklageligt, også selvom bilen har kørt flere hundrede tusinde kilometer. Men har din Nissan en del år på bagen, så er det mest sandsynligt, at koblingen er blevet slidt og på et tidspunkt skal skiftes.

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen på et koblingsskift til Nissan. Prisen dækker over alle tilbud, som værkstederne har afgivet til Nissan-ejere.

Spar i gennemsnit*
2.160 kr. / 25%

Gør som mere end 600.000 andre bilejere. Få tilbud på Autobutler og husk på, at når du bruger vores værkstedsportal er du blandt andet sikret FDM’s stikprøvekontrol, 3 års reparationsgaranti og aftaler på skrift.

Hvornår skal koblingen skiftes?

Det er koblingen i din Nissan, der sørger for, at der er forbindelse mellem motor og gearkasse. Koblingen fungerer ved at to plader presses mod hinanden og snurrer synkront sammen. Når du træder på koblingspedalen fjernes de to plader/tandhjul fra hinanden og det er muligt at skifte gear.

Ved almindelig kørsel bruges koblingen konstant, og især ved bykørsel og i myldretidstrafik vil du hele tiden skulle skifte gear.
For at den daglige kørsel bliver en god oplevelse er det vigtigt, at bilens kobling fungerer optimalt. Mærker du enten, at koblingen laver små ryk, når du træder pedalen i bund, eller der kommer en skurrende lyd ved gearskifte, kan det være tegn på, at koblingen er ved at være defekt og derfor skal udskiftes.

Koblingsskift er en standardopgave

På Autobutler har vi tidligere skrevet et indlæg om, at det faktisk er muligt selv at skifte koblingen på sin bil.

Men da man er nødt til at skille dele af motoren ad, er opgaven forholdsvis omfattende.

På de autoværksteder, som er en del af Autobutler, er mekanikerne vant til at udskifte koblingen på mange forskellige bilmærker.

Som regel kan opgaven løses fra dag til dag. Men der kan sagtens være forskel på, hvor mange timer værkstederne bruger. Derfor gør du klogt i at indhente og sammenligne flere forskellige tilbud.

Hvilket værksted, der er det bedste til prisen findes der ikke noget enkelt svar på. Men der er heldigvis hjælp at hente. For på Autobutler kan du læse, hvordan mere end 600.000 brugere har bedømt værkstederne. Klik på bedømmelser i menuen i venstre hjørne og læs de mange brugerbedømmelser.

Tegn på at koblingen er slidt

  • Du prøver at accelerere, men i stedet for at farten stiger, så oplever du at koblingen ’fedter’.
  • Når bilen sættes i gang sker det ikke glidningsløst. Derimod virker det som om, at bilens motor hakker. Dette kan være tegn på, at der er knækket en fjeder eller at svinghjulet er slidt.
  • Når du træder på koblingspedalen, udløser det støj eller mislyde. Lyder det som om at gearkassen ’skærer tænder’ er det tegn på at noget er galt.
  • Ved et gearskifte må det ikke være svært at træde koblingen i bund.

Oplever du et eller flere af ovenstående tilfælde, så er det med stor sandsynlighed tegn på, at en udskiftning af koblingen er nært forestående.

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.