Mekaniker udfører diagnosticering af Fiat's elektronik

Få prisen på fejlsøgning af Fiat

12 maj 2020, 12:49

de nyeste Fiat-modeller registrerer små sensorer fejl på motoren eller andre dele af bilens elektroniske systemer.

Oplysninger om samtlige fejl samles i en computerenhed, og opstår der eksempelvis fejl på motoren, brændstofjusteringen eller servostyringen, så vil enten advarselslamperne i instrumentbrættet lyse, eller der vil dukke en besked op på bilens touchscreen.

Når der opstår fejl på bilens elektronik, så vil det som oftest kræve at bilen køres på værksted, så der kan blive foretaget en fejlsøgning og udlæsning af fejlkoder.

Samtidig med eventuelle fejl bliver rettet, så har en udlæsning af fejlkoder også den effekt, at sensorerne i din bil altid virker optimalt. Virker sensorerne ikke korrekt kan det bl.a. betyde, at bilens brændstofforbrug er for højt.

Prisen på en fejlsøgning og udlæsning af fejlkoder er ikke den samme på alle værksteder. Så for at give dig en ide om, hvad regningen kommer til at lyde på, har autobutler.dk fundet frem til en gennemsnitspris baseret på alle de tilbud, som autobutlers samarbejdspartnere har afgivet til Fiat-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
1.004 kr. / 79%

Vores brugere har bedømt mange af de værksteder, som autobutler.dk samarbejder med. Har man endnu ikke bestemt sig for, hvilket værksted, man ønsker at bruge, så kan det være en god ide at starte med at læse andre bilejeres kommentarer. Det kan gøre det lettere at foretage det endelige værkstedvalg.

Hvad betyder det, når advarselslamperne lyser?

De avancerede elektroniske systemer, som er standardudstyr i de fleste nyere biler, er med til at sikre stabilitet, sikkerhed og komfort under kørsel.

Men jo mere elektronik, bilerne udstyres med, jo mere avanceret bliver fejlsøgningen, når der opstår fejl et sted i systemet. Første tegn på at der er noget galt er som nævnt, når en af advarselslamperne begynder at lyse.

En advarselslampe, der lyser gult er tegn på, at der er en fejl på bilen, som der bør kigges på. Det er højst ikke noget alvorligt, men alligevel bør man ikke ignorere advarslen.

Alle lysende advarselslamper kræver handling og enhver fejl på bilen bør derfor blive undersøgt. Det kan være, at det er nødvendigt at køre bilen på værksted, men man kan også starte med at tjekke bilens servicebog. Her vil det fremgå, hvad de forskellige advarselslamper betyder. Det kan være, at den gule/orange advarselslampe blot betyder, at der skal påfyldes sprinklervæske.

Ses der en rød advarselslampe i instrumentbrættet, så er det straks en mere alvorlig sag. De røde advarselslamper indikerer nemlig, at der er noget helt galt med bilen.

Det kan være olielampen eller ABS-lampen, som lyser rødt, og under alle omstændigheder er det bedste råd, at der slet ikke køres mere i bilen, førend det er blevet undersøgt, hvad fejlen er. Det bedste man derfor kan gøre er at tilkalde vejhjælp og få bilen bugseret hen til det nærmeste autoværksted. På værkstedet vil teknikerne ved en udlæsning af fejlkoderhurtigt kunne fortælle dig, hvad som er galt.

Typiske fejl på motoren kan være et kabel eller en ledning, som er slidt over eller at styreboksen har taget skade af vand eller fugt. Det kan også være, at der er noget galt med bilens turbo eller at partikelfilteret er tilstoppet.

Oplever du lysende advarselslamper i instrumentbrættet på din Fiat, så indhent tilbud via autobutler.dk og få foretaget en diagnosticering af bilens fejlkoder.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16582 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.