Mekaniker gennemgår en Mercedes-Benz til bilsynet

Er din Mercedes-Benz klar til bilsynet?

26 juli 2019, 15:21

Din Mercedes-Benz skal til periodisk syn første gang, når den fylder fire år fra 1. indregistreringsdato.

Herefter foretages det obligatoriske syn hvert andet år.

Det er Færdselsstyrelsen, som automatisk indkalder til syn, og de fleste bilejere modtager indkaldelsen via e-Boks.

Fra indkaldelsen er modtaget har man som bilejer otte uger til at få synet bilen, inden synsfristen udløber.

Den oplyste synsfrist kan ikke udsættes ud over den angivne dato. Derfor skal du have bilen klar til syn, inden fristen udløber og evt. få bilen tjekket af et værksted, inden den køres til syn.

Hvis du leder efter et kvalitetsværksted, hvor prisen holder, og hvor der ikke foretages reparationer uden det er aftalt på forhånd, kan du bestille tilbud på synstjek/synstest gennem Autobutler.

Pris for bilsyn og omsyn

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen på et synstjek af Mercedes-Benz inden bilen køres til syn. Den viste pris dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Mercedes-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
864 kr. / 75%

Ved at benytte et autoværksted, der er tilknyttet Autobutler, får du automatisk 3 års garanti på alt udført arbejde og reservedele.

Kan din bil gå igennem et bilsyn?

Når du kører din Mercedes-Benz til syn skal synshallen sikre, at alle færdselsmæssige og miljømæssige forhold omkring bilen lever op til de gældende lovkrav.

Derfor kontrollerer synshallen bl.a., at anhængertræk, styretøj, støddæmpere, dæk samt lygter er i orden. Endvidere tjekkes det også, at der ikke er rustangreb og tæring på kritiske steder som hjulophæng, fjederskåle, støddæmpertårne, paneler, svingarme og forbro.

Endelig måles det om de miljømæssige forhold lever op til gældende regler og krav. Det sker ved en kontrol af bl.a. røg og kulilte, og så tjekkes det, at bilen ikke støjer for meget under kørsel.

Tjek disse 5 ting inden næste syn

Med de nye skrappere synsregler fra 2018 er det blevet sværere at få bilen gennem syn i første forsøg. Tidligere udløste småfejl, som en defekt pære, anmærkningen ’Betinget godkendt’ I dag bliver bilen indkaldt til omsyn.

Nedenfor giver vi dig nogle tips til, hvad du skal have styr på, inden du kører bilen til syn. Følger du disse råd mindsker du risikoen for, at din Mercedes skal til et omsyn.

1. Virker alle bilens lygter som de skal?
Mange bilister kører deres bil til syn med fejl på lygterne. De ved det bare ikke, men dommen er hård. Er der fejl på lygterne skal bilen til omsyn.

Heldigvis kan du selv tjekke om bilens nærlys, fjernlys, parkeringslys, baklys, tågelys, blinklys, nummerpladelys, bremselys og baglygter virker som de skal.

Få hjælp til at tjekke bremselyset. Det er vigtigt, at bremselyses lyser kraftigere end baglygterne. Med de nye skærpede 2018-regler vil fejl på bremselyset resultere i et omsyn med køreforbud, hvilket betyder, at bilen ikke må anvendes, før de konstaterede fejl, i dette tilfælde bremselyset, er blevet udbedret.

2. Bilens horn skal virke
Det er vigtigt for færdselssikkerheden, at du kan advare andre, som færdes i trafikken. Derfor skal bilens horn virke korrekt. Når du trykker på hornet skal det have en klar og konstant tone. Det må ikke hverken stige eller falde i lydstyrke, for så er der fejl på hornet.

3. Tjek om advarselslamperne lyser i instrumentbrættet
Hvis en eller flere af bilens advarsels- og kontrollamper i instrumentbrættet lyser under kørsel er det tegn på, at noget er galt. Kør din Mercedes på værksted og lad mekanikeren lave en fejlkodelæsning. Når fejlkoden registreres, kan værkstedet enten udbedre, nulstille eller slette fejlen, inden du kører bilen til syn.

4. Tjek om bilen drypper olie
Oplever du oliespild i motorrummet eller ses der oliepletter under bilen, så skyldes det højst sandsynligt utætheder i motoren.

Hvis oliespildet vurderes til at være for stort kan bilen ikke gå igennem det obligatoriske syn.
For at undgå et omsyn er det en god ide at køre bilen på værksted og få problemet løst i tilfælde af, at der konstateres oliespild fra motoren.

5. Kontroller bilens dæk
Din bil dumper med et brag, hvis ikke bilens dæk lever op til lovkravene.

Ifølge loven skal dækkene have mindst 1,6 mm slidbanemønster. Samtidig må de ikke være møre og have synlige revner på siden. Sørg for at få tjekket dækkene inden syn, så du undgår et omsyn og måske endda ligefrem et køreforbud.

Set i lyset af de skærpede regler kan det være en god ide at få bilen tjekket på et autoværksted, inden man kører til syn. Det kaldes også at få foretaget et synstjek.

Værkstedet udarbejder her en liste over de ting, som skal rettes og udbedres førend bilen kan gå gennem syn.

Få tilbud og sammenlign priser på klargøring til syn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.