Pris på eftermontering af anhængertræk til Ford

Store prisudsving på eftermontering af anhængertræk

17 januar 2018, 10:58

Der kan være store beløb at spare på eftermontering af anhængertræk til din Ford. Faktisk er det slet ikke ualmindeligt, at prisen kan variere med op til flere tusinde kroner, og derfor bør du også kigge dig godt for og helst indhente flere tilbud, inden du vælger værksted.

Autobutler har vi beregnet gennemsnitsprisen ud fra alle de tilbud, som værkstederne har afgivet via vores værkstedsportal. Samtlige tilbud, som indgår i beregningen, er afgivet til Ford-ejere, men vær opmærksom på, at prisen dækker over alle Ford-modeller. Derfor kan den viste gennemsnitspris variere fra, hvad du skal give for køb og montering af anhængertræk til din bil.

Spar i gennemsnit*
1.748 kr. / 20%

Prisen afhænger bl.a. af, hvilken type anhængertræk du vælger. Mange bilejere er af den opfattelse, at et aftageligt træk er det mest elegante. Det er dog samtidig også den dyreste løsning, og derfor viser statistikken, at de fleste ender med at vælge det klassiske, fastmonterede anhængertræk.

Skal du have eftermonteret et anhængertræk på din Ford, så finder du det bedste værksted ved at oprette en opgave på Autobutler og få tilbud på skrift. Er du villig til at køre lidt længere end normalt for at få bilen på værksted, kan du udvide den geografiske søgning. På den måde kan der være mange penge at spare på køb og montering af et anhængertræk til din Ford.

Få tilbud på montering af anhængertræk til netop din Ford. Læs på Autobutler, hvordan andre brugere har anmeldt de forskellige værksteder. De tusindvis af anmeldelser skaber troværdighed og gør det lettere for dig at træffe et kvalificeret valg, næste gang du skal have bilen på værksted.

Anhængertræk – kan man gøre det selv?

Den danske lovgivning tillader, at man selv monterer anhængertræk på sin bil. På den måde kan du som bilejer spare rigtig mange penge. Du skal blot huske på, at gør du det selv, så skal bilen efterfølgende til syn. Men synsafgiften er så relativ beskeden, at den lille ekstra omkostning stadig betyder en stor besparelse ved selv at udføre arbejdet.

På nettet finder du masser af information om, hvordan anhængertrækket skal monteres forsvarligt, og på Autobutler får du gode råd og tips til, hvad du skal være opmærksom på, inden du vælger, hvilken type anhængertræk, som du vil have monteret.

Du kan købe et anhængertræk online. Du skal bare sikre dig, at anhængertrækket er mærket og godkendt til at måtte bruges i Danmark.

Det lyder måske ret nemt selv at montere et anhængertræk, men det kræver, at du ved, hvad du foretager dig, og at du har det rigtige værktøj. Er du ikke gør-det-selv typen, så anbefaler vi, at du bestiller tilbud på Autobutler og får et godkendt værksted til at udføre opgaven.

Forsikring til biler med anhængertræk

Når der bliver monteret et anhængertræk på din Ford, skal du have en lovpligtig udvidet ansvarsforsikring. Den udvidede ansvarsforsikring tegnes som en selvstændig forsikring på påhængskøretøjet.

Vælger du selv at montere bilens nye anhængertræk, så skal du som sagt også huske at få bilen synet.

Bliver anhængertrækket derimod monteret på et registreret værksted eller hos en autoriseret forhandler, så skal bilen ikke synes, med mindre den er mere end 8 år gammel, beregnet fra 1. registreringsdato. I stedet gælder reglen om synsfri sammenkobling.

Må du overhovedet køre med anhængertræk?

Kører du rundt i en minibil, eksempelvis Ford KA+, så vær opmærksom på, at der er grænser for, hvor meget bilen må trække.
Inden du får monteret et anhængertræk, er det derfor en god ide at tjekke reglerne for montering af træk på minibiler. Spørg på værkstedet eller hos bilforhandleren, om de overhovedet anbefaler, at der monteres et anhængertræk på din bil.

Anhængertræk – husk på sikkerheden

Når der sker ulykker med anhængere, så er der oftest en trailer involveret, og som regel skyldes ulykken, at traileren er forkert eller for tungt læsset.

Traileren kan komme i svingninger og ender måske med helt at ryge af bilen. Husk derfor altid at undgå overlæs og monter samtidig den lille wire, hver gang du kører med anhænger. Wireren sættes fast i ”øjet” på den faste del af anhængertrækket, som er monteret på bilen.

Endelig er det en god ide at tjekke, at nummerpladelyset, blinklyset og bremselyset virker 100 pct., som det skal, inden du begynder at køre med anhængeren.

Læs mere om anhængertræk

Få tilbud og sammenlign priser på anhængertræk

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.