Mekaniker udfører diagnosticering af Kia's elektronik

Pris på diagnosticering af Kias elektronik

22 november 2019, 09:36

Hvis der opstår fejl på en eller flere af bilens elektroniske komponenter, så bliver det på nyere biler registreret i bilens computersystem.

En lang række sensorer registrerer om der er fejl på eksempelvis benzinmåleren og der mangler væsker i motorrummet eller om der er opstået andre fejl på bilens elektronikmoduler, herunder tændingssystemet.

Computersystemet registrerer således en masse data om bl.a. motorens sundhedstilstand. Når bilen så er på værksted, kan mekanikeren forholdsvis enkelt foretage en diagnosticering og udlæse fejlkoder på bilens elektroniske system.

Hvad koster en diagnosticering eller en fejlsøgning/udlæsning af fejlkoder på en Kia? Det er selvfølgelig det store spørgsmål. For at hjælpe dig på vej har vi nedenfor beregnet gennemsnitsprisen. En pris der er baseret på alle de tilbud, som Autobutlers samarbejdspartnere har afgivet til Kia-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
999 kr. / 79%

På Autobutler har flere end 100.000 brugere foreløbig bedømt autoværkstederne. Er du, som Kia-ejer, i tvivl om, hvilket autoværksted du skal vælge, så kan du altså gå ind og læse andre bilejeres bedømmelser af værkstederne. Så bliver det forhåbentligt lettere for dig at vælge værksted, uanset om du fokuserer på pris, kvalitet eller geografisk nærhed.

Hvordan udlæses fejlkoder på en Kia?

Til at udlæse fejlkoder benytter værkstederne et særligt fejlsøgningsværktøj. Når eventuelle fejlkoder på elektromekaniske- og elektroniske dele udlæses, bliver mekanikeren i stand til at få et overblik over, hvilke fejl der skal rettes.

En udlæsning af fejlkoder gør det muligt at nulstille fejlen, så bilen igen virker som den skal. Men hvis ikke værkstedet har adgang til det nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøj risikerer man, at der sker en fejldiagnose.

Derfor har Autobutler lavet en omfattende reparationsaftale med alle de værksteder, som vi samarbejder med. Aftalen sikrer bl.a., at værkstederne løbende deltager i efteruddannelsesprogrammer, der gør mekanikerne i stand til at bruge de nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøjer til fejlsøgning.

Her på Autobutler er det nemt at bruge tilbudsfunktionen. Opret en sag og beskriv, hvad fejlen består i. Efterfølgende vil du modtage skriftlige tilbud fra værkstederne.

Dukker der yderligere fejl op ved udlæsningen af fejlkoder på din Kia, så kontakter værkstedet dig, førend mekanikeren går i gang med at reparere fejlene.

Ved at bruge Autobutler er du som kunde således sikret, at det arbejde som udføres på din Kia altid ligger inden for de aftalte rammer.

Overse ikke de lysende advarselslamper

Opstår der fejl på bilens elektronik vil en eller flere advarselslamper lyse i instrumentbrættet. De elektroniske komponenter er typisk forbundet, så hvis der opstår fejl på en komponent, kan man risikere at hele det elektroniske system melder om fejl.

Lyser en advarselslampe gult fortæller det, at der er en fejl på bilen, som man bør få kontrolleret på sit lokale autoværksted.

Registreres der derimod en rød advarselslampe, så er det en indikation på, at der er en alvorlig fejl på bilen. Som udgangspunkt bør man slet ikke begynde at køre i bilen, og hvis fejlen opstår under kørsel, så skal man straks holde ind til siden og slukke motoren.

Tjek altid bilens instruktionsbog for at finde fejlen og sørg så for at få bilen transporteret hen til det nærmeste autoværksted. Her vil mekanikeren med det rigtige diagnosticeringsværktøj kunne udlæse fejlkoder og diagnosticere problemet.

Oplever du lysende advarselslamper i instrumentbrættet på din Kia, så indhent tilbud via Autobutler og få foretaget en diagnosticering og udlæsning af bilens fejlkoder.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 222 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.