Mekaniker udfører diagnosticering af Citroën's elektronik

Pris på fejlsøgning af Citroën

19 november 2019, 11:12

Hvis der opstår fejl på en eller flere af bilens elektroniske komponenter bliver det på nyere biler, via sensorer, registreret i bilens computersystem.

Det kan være, at der er for lidt væske i servostyringens hydrauliksystem, en tændspole som er blevet defekt eller det kan være, at fartpiloten melder om fejl.

Hvad værkstederne tager for en diagnosticering eller en fejlsøgning/udlæsning af fejlkoder har vi beregnet nedenfor. Prisen er en gennemsnitspris baseret på alle de tilbud, som Autobutlers samarbejdspartnere har afgivet til Citroën-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
969 kr. / 76%

På Autobutler kan brugerne give deres bedømmelser af de mange værksteder. Er du i tvivl om, hvilket værksted du skal vælge, kan du altså gå ind og læse andre bilejeres kommentarer og dermed få lettere ved at foretage dit værkstedvalg.

Hvordan læser mekanikeren fejlen?

Computersystemet i din Citroën registrerer en masse data om bl.a. motorens sundhedstilstand, og hver gang bilen er på værksted, kan mekanikeren foretage en elektronisk diagnose og udlæse fejlkoder på bilens elektroniske system.

Ved at bruge et særligt fejlsøgningsværktøj kan mekanikeren udlæse eventuelle fejlkoder både på det elektromekaniske- og elektroniske anlæg. På den måde får mekanikeren et overblik over, hvilke fejl der bør rettes.

Hvis ikke værkstedet har adgang til det nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøj risikeres det, at der foretages en fejldiagnosticering.

Den situation kan man imidlertid undgå, hvis man bruger et af de værksteder, der er tilknyttet Autobutler. Værkstederne er nemlig forpligtet af en omfattende reparationsaftale, der bl.a. sikrer, at mekanikerne løbende deltager i efteruddannelsesprogrammer. Uddannelsesforløbet sikrer bl.a., at værkstedets ansatte er i stand til at bruge de nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøjer til fejlsøgning.

Det er nemt at bruge tilbudsfunktionen her på Autobutler. Og når du gør det, er du sikker på at få pristilbud, der beskriver opgaven, og hvad det koster at få fejlen udbedret.

Dukker der andre fejl op i løbet af fejlsøgningsprocessen, eller viser fejlen sig at være en anden, så vil værkstedet altid kontakte dig, førend mekanikeren går i gang med at udbedre fejlene.

Dermed er du som kunde sikret, at det arbejde, som udføres på din Citroën, altid ligger inden for de aftalte rammer.

Overse ikke de lysende advarselslamper

De avancerede elektroniske systemer, som i dag findes i moderne biler, er med til at sikre stabilitet, sikkerhed og komfort under kørsel.

Opstår der fejl på elektronikken vil en advarselslampe lyse i instrumentbrættet og gøre føreren opmærksom på, at noget er galt.

Service, fejlsøgning og diagnosticering af bilens elektroniske system er i dag langt mere avanceret end tidligere. De elektroniske komponenter er ofte forbundet, og hvis der opstår fejl på en komponent (sensor) kan det få hele det elektroniske system til at melde fejl.

Opstår der en fejl på motoren, bremserne eller lignende, vil advarselslamperne i instrumentbrættet enten lyse rødt eller gult.
Lyser en advarselslampe gult indikerer det, at der er en fejl på bilen. Som regel er der ikke tale om nogen særlig alvorlig fejl.

Det betyder imidlertid ikke, at man bare skal overse den lysende advarselslampe. Enhver fejl på bilen bør altså kontrolleres ved en fejlsøgning.

Registreres der en rød advarselslampe, så skal det straks tages langt mere alvorligt. En rød advarselslampe indikerer nemlig at der er noget alvorligt galt med bilen.

Som udgangspunkt bør man slet ikke begynde at køre i bilen og opstår fejlen under kørsel skal man straks holde ind til siden.
Herfra vil den mest fornuftige beslutning som regel være at tilkalde vejhjælp og få bilen kørt hen til det nærmeste autoværksted. Her vil mekanikeren med det rigtige diagnosticeringsværktøj kunne udlæse fejlkoder og diagnosticere problemet.

Oplever du lysende advarselslamper i instrumentbrættet på din Citroën, så indhent tilbud via Autobutler og få foretaget en diagnosticering af bilens fejlkoder.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.