Airconditionservice Citroën

Få service på dit klimaanlæg

17 august 2017, 14:09

Et aircondition- eller klimaanlæg er en behagelig opfindelse, som kan bruges året rundt. Om sommeren vil det køle bilen ned, og om vinteren kan det bruges til at af-ise ruderne.

Spar i gennemsnit*
707 kr. / 49%

Men har man et airconditionsystem eller klimaanlæg i sin bil, så skal man huske på, at det skal serviceres med jævne mellemrum for, at fungere optimalt.

Et airconditionanlæg fungerer ved, at en kompressor nedkøler og tørrer luften, hvorefter det cirkuleres rundt i bilens kabine.

Anlægget består af slanger og pakninger.

Inde i systemet flyder et kølemiddel og en olie, som med tiden vil forsvinde (fordampe), og anlægget vil løbe tør. Sørger man ikke for at få efterfyldt kølemiddel, vil pakninger, filter og kondenser blive ødelagt. Derfor er det vigtigt, at du får serviceret klimaanlægget på din Citroën.

Ved et service bliver anlægget suget tomt for væsker og tørret via vakuum. Derefter bliver der foretaget en sugetest, og nyt kølemiddel bliver fyldt på anlægget.

Hvad koster en a/c service og kølemiddel?

Alle aircondition- og klimaanlæg taber altså kølemiddel over tid. En hovedregel siger, at et anlæg årligt taber ca. 10% kølemiddel, og derfor skal der heller ikke gå mere end 2 år mellem hvert grundige serviceeftersyn.

Prisen for service og genopfyldning af dit airconditionsystem afhænger af, hvilken bil du kører rundt i.

Nyere biler bruger ofte et mere miljøvenligt kølemiddel, men det er også væsentligt dyrere, og vælger du at få foretaget en bakteriologisk rens for at få bakterier ud af systemet, så koster det ekstra.

På Autobutler har vi undersøgt prisen på et aircondition rens til en Citroën. Gennemsnitsprisen er baseret på alle de tilbud, som er givet til Citroën-ejere via Autobutler.

Gennemsnitprisen på en servicering af dit aircondition- eller klimaanlæg ligger på 2.720 kr.

Via Autobutler kan du bestille tilbud på et service af dit airconditionsystem. Du får alle tilbud på skrift, og det er nemt at sammenligne pris og indhold på hvert enkelt tilbud.

Kender du i forvejen et godt værksted, så kan du altid lade dit foretrukne værksted indgå i tilbudsgivningen. På Autobutler hjælper vi dig til på en nem og overskuelig måde med at finde det bedste værksted til prisen.

Airconditionservice – punkt for punkt

Når din Citroën skal have foretaget et service af airconditionanlægget, så vil arbejdet omfatte følgende punkter:

 • Udskiftning og påfyldning af kølemiddel
 • Udskiftning af den olie, der virker som smøremiddel og er med til at sikre, at pakningen i kompressoren ikke tørrer ud eller slides unødigt
 • Kontrol af tørreren, der udtrækker fugt og snavs fra det cirkulerende kølemiddel
 • Udskiftning af pollenfilter
 • Dårlig lugt fjernes ved en rensning af luftkanalerne.

Undgå bakterier i systemet

På varme sommerdage hjælper et airconditionanlæg med til, at der er kold luft i bilens kabine. Når en bil med en varm motor sættes til parkering, er alle rør i airconditionanlægget kolde, og sommervarmen vil hurtigt få luften til at kondensere inde i rørene.

Kondensvandet skal helst kunne komme ud af systemet. Men ofte er der små lommer, hvor vandet ikke forsvinder af sig selv.
I disse små bassiner vil der opstå bakterier og mikroorganismer, og i sidste ende vil det resultere i en muggen og ubehagelig lugt i bilens kabine.

Oplever du lugtgener fra dit airconditionanlæg, som i værste fald kan forårsage luftvejsgener, øjenirritation, træthed, og hovedpine, så bør du få airconditionanlægget efterset og renset.

Brug aircondition året rundt

Er du klar over, at du med fordel kan bruge dit airconditionanlæg både sommer og vinter? Faktisk fraråder både producenter og værksteder, at airconditionanlægget slukkes permanent hen over vinteren.

For når airconditionanlægget i din Citroën ikke kører, så står smøremidlet stille. Det betyder, at pakningerne i systemet risikerer at tørre ud og dermed blive utætte.

Bruger du derimod anlægget året rundt, sikrer du dig, at systemet er velsmurt og giver et behageligt og tørt indeklima i bilen.

Gode råd om aircondition

 1. Hvis airconditionanlægget ikke køler, når det er aktiveret, så er der noget galt. Du bør straks kontakte et værksted, der ved at tilslutte en a/c-maskine hurtigt kan identificere fejlen.

 2. For at mindske risikoen for bakteriedannelser i a/c-systemet, kan det anbefales at slukke for anlægget 10-15 min. før endt kørsel. Det gælder ikke mindst på varme sommerdage, hvor klimaanlægget arbejder på højtryk. Når anlægget slukkes, vil varmen tørre kanalerne ud, så der ikke opstår lunker af vand i systemet.

 3. Kølemidlet, som bruges til et airconditionsystem, er ikke helt billigt. Slet ikke, hvis værkstedet bruger et miljøvenligt kølemiddel. Derfor er det en god ide at tjekke, om den oplyste pris fra værkstedet er inklusive kølevæske, når du får et tilbud på et serviceeftersyn af dit aircondition anlæg.

Priser på reparationer af Peugeot

Mere om aircondition og klimaanlæg

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.