Overblik over motoren i en Ford

Hvad koster motorarbejde på din Citroën?

28 november 2019, 09:41

Det er vigtigt at holde øje med bilens motor, så der ikke opstår alvorlige fejl på nogle af bilens mest vitale dele.

Som bilejer skal der bl.a. holdes øje med mislyde, unormale lugte eller røg fra motorrummet. Oplever man, at der kan være opstået fejl på motoren, så bør man straks kontakte det lokale autoværksted.

Efterhånden som bilen runder de første 100.000 eller måske endda 200.000 km. vil der gradvist kunne forekomme fejl på motoren. Det skyldes slitage, og som regel vil de fleste former for motorarbejde kræve, at bilen skal en tur på værksted.

For at give dig en ide om, hvad værkstedsregningen kommer til at lyde på, har vi udregnet gennemsnitprisen på de mest typiske motorreparationer til din Citroën. Det drejer sig bl.a. om udskiftning af tandrem, reparation af utæt toppakning og udskiftning af en defekt køler.

Priserne på de forskellige motorreparationer til din Citroën er vi kommet frem til ved at tage et gennemsnit af samtlige tilbud, indenfor de forskellige kategorier, som Citroën-ejere gennem tiden har modtaget fra autoværksteder, der samarbejder med Autobutler.

De forskellige priser dækker over alle Citroën-modeller og årgange. Derfor kan den viste pris, på en specifik reparation, godt variere i forhold til den pris, som du får oplyst, når du indhenter tilbud ved hjælp af tilbudsfunktionen her på siden.

Spar i gennemsnit*
2.316 kr. / 23%

Skift motorolien i tide

Motorolien på din bil er noget af det vigtigste at holde øje med. Når værkstedet skifter motorolie og oliefilter vil det blive noteret i bilens servicebog, hvornår der næste gang skal skiftes olie. For at undgå al for meget slitage på motoren er det vigtigt at overholde disse intervaller. De fleste bilproducenter anbefaler, at motorolien skiftes efter 10.000-15.000 km eller mindst én gang om året.

Når olien pumpes rundt i motoren, så mister den langsomt sine smøreegenskaber, og samtidig vil olien blive fyldt med skidt og metalrester, som slider på motoren, hvis ikke olien udskiftes.

Olie- og oliefilterskift indgår er en del af bilens almindelige serviceeftersyn, så hvis du følger anvisningerne for service, som det fremgår af bilens servicemanual, er du på den sikre side.

Springer man derimod et service over, eller overhører man mislyde eller andre faretruende signaler fra motorrummet kan der hurtigt opstå alvorlige skader på motoren, som i sidste ende kan betyde en dyr værkstedsregning.

Guide til motorrummets 3 vigtigste væsker

Motorolien er ikke den eneste væske man skal holde øje med i motorrummet. Nedenfor får du en guide til 3 væsker i motorrummet, som skal tjekkes med jævne mellemrum.

1. Motorolien

Som allerede nævnt, så har det stor betydning, at der holdes øje med motorolien på din bil. Er oliestanden under minimum bliver motorens indre dele ikke smurt som de skal. Kører man rundt med for lidt olie på motoren gennem længere tid opstår der unødig slitage, og man risikerer ligefrem, at motoren brænder sammen. Derfor bør motorens oliestand jævnligt kontrolleres.

2. Kølervæske

Kølervæsken skal der også holdes øje med. Kølervæsken er nemlig med til at nedkøle motoren, så den ikke bliver overophedet. Hvis motoren bliver for varm, så risikerer man, at motorblokken og stemplerne udvider sig. Det kan i værste fald føre til en omfattende og dyr reparation af motoren. Sørg derfor for at påfylde ekstra kølervæske, hvis kølervæskestanden er under minimumsstregen. Når du tjekker kølervæskestanden, bør bilen have stået stille og kølet af et stykke tid.

3. Bremsevæske

Bremsevæsken gør, at bilen er i stand til at bremse. Konstatere du ved en kontrol, at der er for lidt bremsevæske på bremsevæskebeholderen, så kan det evt. skyldes et gennemtæret bremserør eller en anden utæthed i systemet. Du bør altid køre bilen på værksted og få tjekket bremsesystemet, hvis du opdager, at mængden af bremsevæske er for lav.

Få tilbud og sammenlign priser på motorarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.